عمومی | پژوهشگاه فضایی ایران

امکان وجود حیات بیگانه در سیاره‌های فراخورشیدی

به گزارش خبرنگارحوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛کارشناسان اعلام کرده اند بیش از صد سیاره خارج از منظومه شمسی شناسایی کرده اند که حاوی قمر هستند و امکان دارد در این قمر‌ها قابلیت سکونت و حیات داشته باشند.

کارشناسان این نتیجه را با استفاده از داده‌های ارسالی از تلسکوپ فضایی کپلر به دست آورده و قادر به شناسایی حدود ۱۲۱ سیاره شده اند که در منطقه قابل حیات ( habitable zone) قرار دارند.

این ماه‌های فراخورشیدی (قمر‌هایی که به دورسیاره‌های فراخورشیدی گردش می‌کنند) ( Exomoons) امکان دارد برای زندگی مناسب باشند، زیرا انرژی مورد نیاز خود را از سیاره و ستاره نزدیک خود دریافت می‌کنند.

به گفته کارشناسان هر سیاره فراخورشیدی امکان دارد صاحب چندین ماه فراخورشیدی باشد، این یافته‌ها حاصل تلاش دانشمندان دانشگاه‌های کالیفرنیا، ریورساید و دانشگاه کوئینزلند جنوبی است.

تلسکوپ فضایی کپلر درسال ۲۰۰۹ به فضا ارسال شده و از زمان قرارگیری درمدار اصلی خود اطلاعات بسیار ارزشمندی ارسال کرده است، این تلسکوپ با هدف بررسی سیاره‌های فراخورشیدی به فضا پرتاب شده است.

درحالی که به شکل سنتی دانشمندان برای پیدا کردن شکلی از حیات به دنبال یافت سیاره‌های سنگی یا مشابه زمین هستند، پژوهش‌های جدید نشان می‌دهند قمر‌های سیاره‌ها ازشانس بالاتری برای امکان یافت حیات برخوردارند.

هدف دانشمندان کشف قمر‌هایی است که برروی آن‌ها آب به شکل مایع یا منجمد وجود داشته باشد که شرطی اساسی برای زنده ماندن انسان‌ها و وجود اشکالی از حیات است.

کارشناسان امیدوار هستند با ادامه پژوهش‌ها بتوانند در آینده تلسکوپ‌های فضایی دقیق تری برای بررسی سیاره‌ها و قمر‌های فراخورشیدی  بسازند و روانه فضا کنند تا رصد‌های دقیق و با وضوح بیشتری داشته باشند.

منبع:Dailymail