نشست هماندیشی استادان با موضوع روش فهم قرآن برگزار شد
گالری عکس دفتر نهاد رهبری
گالری عکس دانشکده توانبخشی
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، این نشست از ساعت ۱۱:۳۰ روز سهشنبه، ۲۲ خرداد ۹۷ با تلاوت آیاتی از کلامالله مجید آغاز شد.
در ابتدای جلسه دکتر آذر مهری، رابط هماندیشی استادان دانشکده توانبخشی ضمن خیرمقدم به حضار شرکتکننده در نشست، گفت: از طرف دکتر هادیان و همه اعضای هیئتعلمی دانشکده، به حجتالاسلاموالمسلمین دکتر عیسی زاده خیرمقدم عرض میکنم و امیدواریم همه همکاران از این جلسه نهایت استفاده معنوی را ببریم.
در ادامه حجتالاسلاموالمسلمین دکتر عیسی زاده، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع استادان معزز دانشگاه اظهار داشت: ماه مبارک رمضان فرصت خوبی است که در پرتو انوار روحانی آن بتوانیم توشه معنوی مناسبی کسب کنیم.
وی در ادامه با اشاره به لزوم توجه به قرآن در جایجای زندگی گفت: نکته مهم در این زمینه این است که ما یاد بگیریم چطور و به چه شکل از قرآن در زندگی استفاده کنیم.
مسئول نهاد در توصیهای از آیتالله شهید صدر مبنی بر مطالعه قرآن بر اساس زمان نزول، گفت: مطالعه و تدبر در قرآن بر اساس تاریخ نزول دو فایده عمده دارد؛ اول اینکه یک سیر تاریخی مستند و مستدل از حوادث و رویدادهای صدر اسلام در اختیار ما قرار میدهد و دومی اینکه با این سبک مطالعه، انسان در نظام تربیتی قرآن قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه نزول قرآن با تاکید بر شناخت آغاز شده است، گفت: شناخت درست و کامل بر بستر یک اعتماد و ارتباط دوجانبه استوار میشود و اگر انسان بتواند با تکیه بر این شناخت، دارای تربیت درست شود، در حصار زمان باقی نمیماند و در طول قرون و اعصار، درخشان و ماندگار خواهد شد که نمونه این تربیت در سایه شناخت را میتوان در شخصیتهایی چون ابوذر غفاری و سلمان فارسی مشاهده کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین دکتر عیسی زاده در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه زندگی اعتقادی ما بهعنوان یک مسلمان بر قرآن استوارشده است؛ گفت: باید تلاش کنیم از قرآن بهعنوان یک سند راهبردی، برای پیشبرد امور زندگی خود و جامعه استفاده کنیم که لازمه این کار این است که فهم درستی از کلام خدا به دست آوریم.
وی با اشاره به اینکه بخشی از این شناخت، مربوط به ابزار و روشهای ارتباط با قرآن نظیر تسلط بر خوانش صحیح و مهارت در استفاده از کتب تفسیری است؛ گفت: بخش مهمتر این شناخت، آمادگی روحی و معنوی لازم برای کسب معارف قرآن است که تا این وجه در انسان به وجود نیاید، رغبتی برای کسب مهارتهای تکنیکی هم در او به وجود نخواهد آمد.
دانشیار مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب دانشگاه، دانشطلبی، یقین جویی و بالا بردن آگاهیهای خود را یکی از شرایط بهرهمندی از قرآن معرفی کرد و گفت: شهید مطهری توصیه میکنند که پیش از شروع هر کاری در خصوص قرآن، میبایست ابتدا انتظارات خود را از قرآن مشخص کنیم؛ زیرا تا وقتی هدف و مقصود ما مشخص نباشد، هیچ فرآیندی به شناخت و معرفت منتهی نخواهد شد.
وی تسلط به قلب را یکی دیگر از شرایط بهرهمندی از قرآن معرفی کرد و گفت: متاسفانه انسانها در اثر غفلت و یا گناه، وجود خود را در اختیار شیطان قرار میدهند و وجودی که خالی از نورانیت و معنویت باشد نمیتواند با قرآن – که یک وجود ملکوتی و نورانی است – ارتباط برقرار کند.
وی افزود: راز جذابیت شخصیتهای معنوی نظیر آیتالله بهجت، حیات معنوی و به تعبیری زندهدل بودن آنهاست که این زندهدلی در مواجهه با سایر افراد - بهتناسب ظرفیت و توانشان - به آنان هم منتقل میشود و به تعبیر قرآن کسی که خدا به او حیات معنوی عطا میفرماید، این ویژگی مانند نوری در وجود سایر انسانها به حرکت درمیآید که نمونهای از این جریان معنوی را در شخصیت امام راحل (ره) مشاهده میکنیم.
مسئول نهاد رضوان طلبی را یکی دیگر از شرایط بهرهمندی از قرآن معرفی کرد و گفت: انسانها با انگیزههای متفاوتی زندگی میکنند اما اگر انسان با خدا آشنا شود و به او معتقد باشد، بالاترین انگیزه برای او، رضایت خداوند متعال خواهد بود و به تعبیری، انگیزهای برای پاداشهای مادی و معنوی نخواهد داشت.
وی تقوا را شرط دیگری برای بهرهمندی از قرآن دانست و گفت: بهرهمندی افراد از قرآن، تناسب مستقیمی با میزان تقوای آنان دارد.
حجتالاسلاموالمسلمین دکتر عیسی زاده در خاتمه سخنان خود با ابراز امیدواری از اینکه همه انسانها رهرو حقیقی قرآن باشند؛ گفت: در روایات داریم در روز قیامت یکی وجود نورانی حرکت میکند و عدهای در پی آن به حرکت درمیآیند و خطاب میرسد این وجود نورانی قرآن و کسانی که در پی او هستند، انسانهایی هستند که در دنیا اهل قرآن بودهاند و امیدوارم همه ما رهرو حقیقی قرآن باشیم.
در پایان این نشست دکتر هادیان، رئیس دانشکده توانبخشی ضمن تشکر از حضور مسئول نهاد در دانشکده توانبخشی، گفت: از خداوند بزرگ سپاسگزاریم که برادری دانشمند و بزرگوار را در حوزه دین و فرهنگ در این دانشگاه در کنار خود میبینیم که در سابقه آشنایی بیش از ۱۰ ساله خود چیزی جز ایجاد علاقه بین همه ارکان دانشگاه و اعضای محترم هیئتعلمی از دکتر عیسی زاده به یاد ندارم.
وی ابراز امیدواری کرد همه بتوانیم از مواهب این ماه، نهایت بهرهمندی را داشته باشیم.