«تشکلهای دانشجویی» برنامه عملیاتی برای حل مسائل دانشگاه ارائه دهند
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در دیدار اعضای شورای مرکزی اتحادیه های دانشجویی و مسئولان بسیج دانشجویی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، با بیان اینکه برگزاری اینگونه جلسات بسیار سازنده و مفید است، گفت: برآیند این جلسات به طور قطع در تصمیم گیری های مجموعه دانشگاه لحاظ خواهد شد، البته برای انتقال مطالب تشکلهای دانشجویی به رئیس دانشگاه تنها برگزاری جلسه کفایت نخواهد کرد.
وی افزود: باید در این زمینه سازوکاری اندیشیده شود تا هرگاه هر تشکل دانشجویی یک برنامه اجرایی و عملیاتی منطبق با اساسنامه اتحادیهها یا پیشنهادی سازنده داشت، بتواند در اسرع وقت آن را به مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی انتقال دهد. در این زمینه اداره کل تشکلهای سیاسی و دانشجویی دانشگاه نیز باید یک نظام پیشنهادات را برنامه ریزی کند.
دکتر فرهاد رهبر با بیان اینکه هدف همه ما تامین منافع ملی در کشور است، گفت: این منافع ملی در دانشگاهها از طریق مباحث علمی و فرهنگی صورت می گیرد و قطعاً روند این جلسات به منظور رسیدن به این هدف است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه یکی دیگر از اهداف بسیار مهم ما در این دانشگاه، دارا بودن دانشگاهی در تراز انقلاب اسلامی است، خاطرنشان کرد: طبق فرموده مقام معظم رهبری، بنیان دانشگاه ها در کشور کج نهاد شده و قاعدتاً باید برنامه ریزی هایی برای رفع این مسئله صورت گیرد تا بتوانیم دانشگاهی در تراز انقلاب اسلامی داشته باشیم. این موضوع کار آسانی نیست و نیاز به برنامه ریزی و کار عملیاتی دارد.
وی خطاب به اعضای شورای مرکزی اتحادیه های دانشجویی و مسئولان بسیج دانشجویی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: سطح مطالبات خود را ارتقا دهید. شما باید بتوانید در حل مسئله در دانشگاه و برنامه های فرهنگی دانشگاه مشارکت فعال داشته باشید.
دکتر فرهاد رهبر تصریح کرد: تشکل های دانشجویی باید بتوانند برنامه عملیاتی برای حل مسائل در دانشگاه ارائه دهند.
دانشگاه باید به سمت حل مسائل کشور پیش برود
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در ضیافت افطاری با اساتید دانشگاه، بر وظیفه دانشگاه در تربیت قوه عاقله نظام تاکید داشتند، گفت: باید تدبیری در دانشگاه ها اندیشیده شود تا تاکیدات رهبر معظم انقلاب در دانشگاه محقق شود. دانشگاه امروز باید از آموزش محور بودن به سمت حل مسائل کشور پیش برود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: این دانشگاه در مقطعی تاسیس شد و در آن مقطع تربیت کادر از جمله وظایف آن بود. در آن زمان عطش ورود به دانشگاه در بین جوانان بالا بود و دانشگاه توانست رشد خوبی داشته باشد، اما امروز وظیفه دانشگاه تغییر کرده و ما باید به سمت حل مسائل پیش برویم.
رهبر افزود: یکی از برنامه های اصلی ما این است که دانشگاه آزاد اسلامی را به عنوان یک دانشگاه حل مسئله معرفی کنیم. برای این منظور لازم است با شناسایی مسائل، برنامه ریزی کرده و به سمت حل مسائل حرکت کنیم.
استفاده از مزیت های نسبی در اولویت برنامه ها
وی با بیان اینکه برنامه های آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی شامل آمایش رشتهها در سراسر کشور منطبق با مزیت های نسبی منطقه ای است، گفت: بر این اساس، مناطق قطب بندی شده و در هر قطبی با شناسایی مزیت نسبی، توسعه های لازم انجام خواهد شد. برای مثال در جنوب کشور دریا یک مزیت نسبی است که نتوانسته ایم به درستی از آن استفاده کنیم. استفاده از مزیت های نسبی در اولویت برنامه های دانشگاه خواهد بود.
رهبر با تاکید بر اینکه در دانشگاه آزاد اسلامی، آموزشی می خواهیم که متناسب با نیازهای کشور باشد، گفت: این موضوع برنامه ریزی شده و برنامه های آموزش و پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامی منطبق با سند بالادستی نقشه جامع علمی کشور است.
وی در پایان بر لزوم ارتقای سطح کیفی هرم اعضای هیات علمی در دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد.
در این جلسه حسن بکتاشی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره دیدار تشکلهای دانشجویی با دکتر فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و مباحث مطرح شده در این دیدار گفت: جلسه خوب و مفیدی بود و بیشتر مسائل فرهنگی دانشگاه در بعد کلان محوریت مباحث را تشکیل میداد.
وی افزود: در این جلسه به جزئیات پرداخته نشد و بیشتر موضوعاتی نظیر برنامهها و بایدهایی که لازم است اتفاق بیافتاد و آنچه در گذشته رخ داده، که مفید و مثبت نبوده است مطرح شد.
دبیر اتحادیه سازمان اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی (اتحادیه دوم) تصریح کرد: این جلسه به عنوان اولین نشست تشکلهای دانشگاههای سراسری و دانشگاه آزاد اسلامی بود که باعث تعامل بین اتحادیهها شد و به طور قطع در آینده شاهد شرایط خوبی خواهیم بود.
به گفته بکتاشی؛ تا کنون اگر گفته میشد که سه اتحادیه در دانشگاه آزاد اسلامی و در دانشگاههای دولتی ۴ اتحادیه دانشجویی وجود دارد، امروز باید گفت ۷ اتحادیه دانشجویی در سراسر کشور وجود دارد و دیگر دستهبندی اتحادیههای دانشجویی جایگاهی ندارد.
وی ادامه داد: خوشحالیم که سازمان مرکزی باب این تعامل را آغاز نمود و امیدواریم این هماندیشیها همیشه وجود داشته باشد و برآیند آن به پیشرفت دانشگاه آزاد اسلامی و در نهایت به پیشرفت و ارتقای دنشگاههای کشور و به تبع آن جامعه بیانجامد.
دبیر اتحادیه سازمان اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی این نشست را گرم و صمیمی عنوان کرد و گفت: همه اعضای تشکلها بیپرده انتظارات اتحادیهها و حوزههایی که در آن دغدغه داشتند را مطرح نمودند، در مقابل نیز انتظارات رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و معاونت فرهنگی دانشگاه هم مطرح شد.
بکتاشی با بیان اینکه قطعاً انتظارات دو طرفهای وجود دارد و هرکس باید وظایف خود را به درستی انجام دهد اظهار کرد: مدیریت دانشگاه از یک سو و تشکلهای دانشجویی از طرف دیگر، تازمانی که رابطه متقابل انجام وظیفه دو گروه نباشد، نتیجه مثبتی حاصل نمیشود.
وی اضافه کرد: مواردی که از سوی تشکلها مطرح میشود واقعاً باید کاربردی باشد و تشکلهای دانشجویی لازم است در پیشرفت جایگاه خود تلاش کنند تا آنجا که بتوانند در خارج از دانشگاه در عرصههای مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و... نقش آفرینی کنند.
دبیر اتحادیه سازمان اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی درباره انتقاداتی که برخی از اعضای تشکلهای دانشجویی از دیدار روز گذشته با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی داشتند گفت: ماهیت تشکلها و اتحادیههای دانشجویی مطالبهگری است و همیشه این روحیه وجود دارد، اگر این روحیه از تشکلها گرفته شود ماهیت اصلی خود را از دست میدهند. قاعدتاً در این جلسه نیز مطالباتی مطرح شد، انتقادها و پیشنهاداتی وجود داشت اما در کل جلسهای کاربردی بود و نتایج خوبی نیز در نهایت حاصل شد.