عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

نشست مشترک معاونان درمان و غذا و داروی دانشگاه با اعضای گروه تخصصی گوارش دانشگاه در بیمارستان شریعتی

گالری عکس

این جلسه تخصصی با موضوع مدیریت هزینه در بخش های گوارش بیمارستان های تابعه دانشگاه، روز دو شنبه ۲۱ خرداد ۹۷ با حضور معاون درمان، معاون غذا و دارو، رییس و معاون آموزشی بیمارستان شریعتی، مدیر و اعضای گروه تخصصی گوارش دانشگاه و مدیر پشتیبانی معاونت درمان در دفتر ریاست بیمارستان شریعتی برگزار شد.
دکتر مهدی رضایی، معاون درمان دانشگاه در این نشست با تبیین شرایط کنونی نظام سلامت دانشگاه و کشور، گفت: در راستای سیاست های کلان نظام سلامت، با توجه به محدودیت منابع مالی، ضروریست، صرفه جویی در هزینه های درمانی و افزایش کارایی فنی در دستور کار قرار گیرد. وظیفه امروز دانشگاه، ارائه خدمات درمانی با ساختار ومدل های اقتصادی است.
وی در ادامه با اشاره به ابلاغ سقف تعهدات بیمه ای در سال ۹۷ و لزوم کنترل اسناد بیمه ای از گروه های آموزشی – بخش های بالینی خواست: تا با نگاه ملی و رعایت اصول حرفه ای به تدوین استانداردهای خدمتی در بخش مربوطه همت گمارند و با کاهش حداقل ۲۰ درصدی خدمات کم اهمیت، تداوم خدمات ضروری و با کیفیت مناسب را تضمین کنند.
معاون درمان دانشگاه با تاکید بر حمایت از اقتصاد ملی افزود: باید تلاش کنیم، کالاها و اقلام مصرفی پزشکی تولید داخل با کیفیت مناسب مورد استفاده قرار گیرد و با ترویج استفاده از محصولات داخلی نزد گیرندگان خدمت، به ارتقای فرهنگ مصرف کالاهای تولید داخل یاری رسانیم.
دکتر رضایی با بیان این نکته که: اغلب دستاوردهای ناشی از ارائه خدمات نادر و گرانقیمت برای تعداد محدودی از بیماران کمتر از دستاوردهای خدمات استاندارد و برای عموم بیماران است، تاکید کرد: ضمن اعمال محدودیت در ارائه خدمات گران قیمت، روش های جایگزین با قیمت مناسب، باید مورد توجه قرار گیرد.
وی همچنین محافظت در برابر خطرات مالی و دسترسی گروه های آسیب پذیر جامعه به خدمات مورد نیاز سلامت از وظائف اصلی دولت خواند و تاکید کرد: نبایستی این مهم مورد غفلت قرار گیرد. برای دستیابی به این اهداف با توجه به محدودیت منابع، انتخاب شیوه های هزینه-اثربخش و کارای درمانی مورد تاکید است.
آن دسته از خدمات تشخیصی – درمانی الکتیو که مشمول سقف خدمتی بخش تعریف شده و دارای لیست انتظار است، چنانچه بیماری با داشتن بیمه تکمیلی تمایل داشته باشد خارج از فهرست انتظار و سقف بیمه ای از خدمات با تعرفه دولتی استفاده کند، تسهیلات لازم فراهم شود.
معاون درمان دانشگاه در ادامه رعایت دستورالعمل ها و پروتکل های ابلاغی از سوی معاونت محترم درمان وزارت متبوع، و همچنین تجویز اقلام دارویی و تجهیزات مصرفی در چارچوب فرمولاری بیمارستان ها را الزامی خواند و گفت: در خصوص موارد خاص در کمیته دارو و تجهیزات بیمارستان تصمیم گیری می شود.
دکتر رضایی از روسای بیمارستان ها خواست در راستای سیاست های راهبردی دانشگاه مبنی بر مشارکت فعال بخش های بالینی در کنترل هزینه های درمانی، روسای بیمارستان ها ضمن احصاء و ارسال عملکرد هزینه-درآمد هر بخش در سال ۹۶، سقف هزینه هر بخش در سال ۹۷ ( معادل ۹۰ درصد عملکرد سال ۹۶ ) را نیز ابلاغ کنند. همچنین انتظار می رود مدیریت بیمارستان عملکرد هر بخش را بصورت ماهانه پایش کرده و بخش هایی که کنترل هزینه را اعمال کرده اند مورد تشویق و بخش هایی که سقف هزینه ای را رعایت نکرده اند با محدودیت مواجه شوند.
در ادامه روسای بخش های گوارش بیمارستانی هر یک به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند و دکتر دریانی رئیس بخش گوارش مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) گفت: با شروع طرح تحول نظام سلامت بعلت ارزان شدن خدمات در مراکز دولتی، مردم هجوم آوردند، در صورتیکه بخش های خصوصی ظرفیت خالی دارد.
وی همچنین با اشاره به محدودیت منابع، افزود: با دستورالعمل ها، مانع دسترسی بیمارانی که قادرند، بخشی از هزینه های درمانی را در بیمارستان های دولتی بپردازند، نشوید.
دکتر حسینی رییس بخش گوارش مجتمع بیمارستانی امیراعلم گفت: طرح تحول سلامت اگرچه طرح خوبی بود و منجر به کاهش پرداختی از جیب مردم شد ولی باید در آن بیمارستان های آموزشی متفاوت دیده می شد. وی با اشاره به کاهش ده درصدی پوشش خدمات درمانی بیمارستان ها از سوی بیمه سلامت، افزود: این موضوع مشکلی جدی است که باید برای رفع آن با مسئولین صحبت کرد. ما نمی توانیم آموزش را تحت الشعاع این مسئله قرار دهیم چرا که اثرات منفی آن در دراز مدت خود را نشان می دهد.
دکتر منان حاجی محمودی معاون غذا و داروی دانشگاه نیز با ارائه گزارشی از تجهیزات پرهزینه و پرمصرف بخش گوارش و آندوسکوپی بیمارستان شریعتی در شش ماهه اول سال ۹۶، گفت: یک ششم تجهیزات مصرفی این مرکز را بخش آندوسکوپی به خود اختصاص داده است. وی بهره گیری از دستورالعمل ها و پروتکل های ابلاغی و استفاده از برندهای مختلف تجهیزات در بیمارستان ها را یکی از راهکارهای مدیریت هزینه در این حوزه خواند.
توضیح اینکه در این نشست اعضا در خصوص راهکارهای مدیرت هزینه در بخش های گوارش و خدمات درمانی پر تواتر به بحث و تبادل نظر پرداختند. متعاقبا، مصوبات این نشست از طریق معاونت درمان دانشگاه به بیمارستان های تحت پوشش ابلاغ می شود.
عکس و خبر: باهو