ضرورت توجه به عوارض ناشی از مصرف محصولات آرایشی و بهداشتی غیر مجاز
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه، برضرورت توجه به عوارض ناشی از مصرف محصولات آرایشی و بهداشتی غیر مجاز تاکید کرد .
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه، دکتر محمد کاظم زاده با اشاره به عوارض متعدد بعضی از لوازم آرایشی و لزوم جدی گرفتن این عوارض گفت: مصرف محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق و یا تقلبی باعث بروز عوارضی همچون آلرژی و حساسیت، سوزش در محل مصرف، کهیر، کچلی، آکنه و حتی کوری، صدمات کبدی و سرطان می شود .
وی افزود: مواد آرایشی مانند رژ لب که در حین خوردن و آشامیدن وارد بدن می شوند در صورت داشتن فلزات سنگین مانند سرب و آرسنیک خطر مسمومیت خونی داشته و تاثیرات سوء روی کبد و دستگاه گوارش باقی می گذارد و به طور حتم عوارض پوستی ایجاد می کند .
کاظم زاده اظهار کرد: سرمه غیر مجاز معمولا حاوی مقداری فلز سرب است که استفاده از آن در این محصول سلامت چشم را تهدید می کند، قرمزی، خارش، ریزش اشک، ضخیم شدن لبه پلک و پوسته پوسته شدن سطح پلک از جمله علائم حساسیت چشم به سرمه است که این حساسیت معمولا تا ۲ ماه طول می کشد .
وی تاکید کرد: استون های غیر استاندارد رطوبت را از سطح ناخن پاک کرده و آن را خشک و ورقه ورقه می کند، پس حتما از استون هایی که دارای نرم کننده یا روغن هستند استفاده کنید.لاک پاک کن هم در بازار موجود می باشد که دارای روغن های مجاز است و از خشکی و شکنندگی ناخن ها پیشگیری می کند .
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه افزود: لاک رنگی غیر استاندارد می تواند باعش واکنش های حساسیتی در افراد شود که علاوه بر تغییر شکل ناخن، پوست حاشیه ناخن هم قرمز، پوسته پوسته ، متورم و در مواردی دچار خارش می شود که درمان آن نیاز به مراجعه به پزشک دارد .
وی اظهار کرد: ریزش مو در اثر رنگ موهای غیر مجاز تقریبا پدیده ای رایج شده است. استفاده از این رنگ موها در برخی موارد موجب می شود که فرد به سبب مصرف این مواد پیاز موی سرش سوخته و باعث طاسی غیر قابل بازگشت شود و یا بر اثر استفاده از لوازم آرایشی غیر مجاز تاول هایی بر روی پوست به وجود آید .