عمومی | دانشگاه علوم پزشکی زنجان نظام سلامت در رسانه های گروهی (۱۳ خردادماه ۹۷) پنجشنبه 17 خرداد 1397 ساعت 6:10 نظام سلامت در رسانههای گروهی (۱۳ خردادماه ۹۷) اصلاح الگوی غذایی از چاقی پیشگیری می کند زنجان - ایرنا - کارشناس مسئول گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: عموم مردم برای پیشگیری از چاقی باید الگوی غذایی را اصلاح کنند، مصرف بیش از حد قند و چربی موجب اضافه وزن، افزایش فشار و چربی خون در افراد می شود . کد خبر : ۸۲۹۳۲۵۶۸ | تاریخ خبر : ۱۲/۰۳/۱۳۹۷ - ۱۲:۵۵ عصمت عباسی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: هرگرم قند چهار کیلوکالری انرژی و هر گرم چربی ۲ برابر قندها یعنی ۹ کیلوکالری انرژی تولید میکند که در واقع مصرف بیش از حد آنها اضافه وزن و چاقی را به دنبال دارد . وی اظهار کرد: قندهای ساده مثل قند و شکر به سرعت جذب بدن شده و اگر به صورت خالص مصرف شوند جز انرژی چیز دیگری نداشته، اما قند ساده در میوه کامل (نه آب میوههای صنعتی و حتی خانگی) با ویتامین، مواد معرفی و فیبرها همراه است . به گفته این کارشناس، نشاسته قندهای مرکب به شمار میرود که دیرتر از قندهای ساده جذب میشوند و ماده اصلی نان، برنج، ماکارونی هستند و در مصرف آنها نباید زیادهروی شود . وی بیان کرد: زنان در روز نباید بیش از ۱۰۰ کالری ( ۶ قاشق چایخوری) و مردان نباید پیش از ۱۵۰ کاری (۹ قاشق چایخوری) شکر مصرف کنند که منظور از این میزان، قند و شکر استفاده شده در کل مواد غذایی مصرف شده در طول روز است . کارشناس مسئول گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی درمانی زنجان ادامه داد: فیبرهای محلول در جو دوسر، حبوبات و میوهها وجود دارند که سرعت جذب مواد مغذی و از جمله قندها و چربیها را کاهش میدهند و از اضافه وزن و چاقی پیشگیری میکنند . وی خاطرنشان کرد: فیبرهای نامحلول در سبوس گندم، نان و غلات سبوسدار و سبزیها نیز وجود دارند که موجب تسهیل حرکات لوله گوارش و پیشگیری از یبوست میشوند و برای دریافت کافی فیبر مصرف روزانه پنج بار میوه و سبزی (۴۰۰ گرم ) و غلات سبوسدار مانند نان سنگک و استفاده از حبوبات در غذاها توصیه میشود . به گفته عباسی، افراد دارای اضافه وزن و چاق مستعد ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، افزایش چربی خون، پرفشاری خون، تنگی نفس، دیابت، نقرس، سنگهای صفراوی، درد مفاصل، نارسایی کلیوی، سکتههای مغزی و برخی از سرطانها هستند . ** شناسایی افراد در معرض خطر چاقی عباسی افزود: نمایه توده بدن (BMI) به عنوان مناسب ترین ابزار برای شناسایی افراد بالای ۱۹ سال در معرض خطر اضافه وزن و چاقی شناخته شده است . وی اظهار کرد: این شاخص عبارت است از وزن به کیلوگرم تقسیم در مجذور قد به متر بوده و به عنوان مثال شخصی با وزن ۷۸ کیلوگرم و قد ۱۷۰ سانتی متر دارای BMI معادل ۲۶.۹ بوده و بنابراین شخص دارای اضافه وزن است . کارشناس مسئول گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان خاطر نشان کرد: یکی دیگر از معیارهای ارزیابی اضافه وزن و چاقی در جامعه از طریق اندازه گیری دور کمر بوده که بیش از ۸۸ سانتیمتر در خانمها و بیش از ۱۰۲ سانتیمتر در آقایان چاق محسوب می شود .۷۳۲۰/۸۰۶۸ یکشنبه ۱۳ خرداد ماه، ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۶ کد خبر : ۹۷۳-۱۶۸۱۴-۵ راههای درمان آلرژی در کودکان چیست؟ یک متخصص آسم و آلرژی گفت: حساسیتهای فصلی در کودکان نیز مشاهده میشود . عاکفه احمدیافشار در گفتوگو با ایسنا، منطقه زنجان، با اشاره به افزایش دما و شروع گردهافشانی در فصل بهار و تابستان حساسیتهای فصلی به صورت آلرژی بینی با علایم عطسه، آبریزش بینی، خارش بینی و گرفتاری بینی، گرفتاری چشمها به صورت خارش چشمها، اشک ریزش، سرفه طولانی، تنفس صدادار و یا تنگی تنفس مشخص میشود، اظهار کرد: درگیری پوست نیز با خشکی، قرمزی، خارش و ضایعات کهیری مشخص میشود. گرفتاری هر کدام از قسمتها به تنهایی و یا همراه با هم میتواند وجود داشته و مشکلات فراوان در فعالیت روزمره و کیفیت زندگی افراد گرفتار ایجاد کند. وی گفت: واکنش آلرژیک تحت تاثیر عوامل ژنتیکی و در محیط مناسب ایجاد میشود و سیستم دفاعی بدن در تماس با مواد حساسیتزا، واکنش نشان داده و سبب ایجاد علایم و مشکلات فوق میشود . این نشانهها میتوانند خفیف یا شدید یا ادواری (فصلی) باشند یا فقط هنگام تماس با ماده حساسیتزا بروز کنند . این متخصص خاطرنشان کرد: واکنش به غذاها که ارزش بالایی دارند نظیر شیر گاو، تخممرغ، گندم، غذاهای دریایی و آجیل نیز میتواند در کودکان مشکلات پوستی، تنفسی و گوارش را ایجاد کند، بعضی وقتها میزان حساسیت به قدری بالا است که باعث شوک آنافیلاکتیک میشود که باید فورا بیمار را به بیمارستان ارجاع داد. نشانههای این حمله نیز سخت نفس کشیدن یا قورت دادن آب گلو و یا حالت شوک ناگهانی است که میتواند خطر مرگ داشته باشد . وی با اشاره به اینکه مواد حساسیتزای رایج شامل غذا، دارو، حشره، حیوانات خانگی و جوندگان، سوسک، گرده درختان و کپکهای موجود در محیط هستند، گفت: بر اساس آمار، حدود ۶-۷ درصد از کودکان به حساسیت غذایی، ۱۰.۷ درصد حساسیت پوستی و بیش از ۱۵ درصد نیز از آلرژی بینی و یا تنفسی دارند . احمدیافشار خاطرنشان کرد: گرده درختان، چمن و بوتهها به تربیب از ابتدای بهار تا اواخر تابستان و ابتدای پاییز در هوا پخش و تظاهرات فصلی بیمار احتمال آلرژی به گرده نوع خاصی از گیاهان را می تواند مشخص کند، کپک در داخل منزل اهمیت زیادی دارند و رطوبت ودمای بالای محیط سبب رشد و تکثیر عوامل فوق در منزل میشود. تماس با دود، غبار و هوای آلوده میتواند در تشدید و تداوم مشکلات تنفسی نقش داشته باشد. موارد زیادی از حمله آسم و نیاز به بستری در بیمارستان و عدم بهبود تنگی نفس در کودکان دارای والدین سیگاری مشاهده میشود، لذا سیگار بهعنوان یک فاکتور خطر در کودکان باید تلقی شود . وی خاطرنشان کرد: از آنجا که نشانههای حساسیت بینی بسیار شبیه سرماخوردگی است آبریزش بینی، آب چشم، سرفه، پر شدن بینی و عطسه تشخیص آنها از یکدیگر کمی دشوار است. اما آلرژی علایم دیگری نیز دارد . این متخصص با اشاره به اینکه باید بدانید حساسیتهای فصلی اکثرا در حدود ۳ سالگی و بعد از آن تظاهر مییابند، خاطرنشان کرد: سابقه آلرژی غذایی در سنین پایینتر و یا اگزمای پوستی و نیز سابقه آلرژی در افراد خانواده همراه با یافتههای بالینی میتواند در تشخیص آلرژی کمک کننده باشد، استفاده از برخی آزمایشهای پزشکی نیز میتواند در یافتن مواد حساسیتزا برای کودک موثر باشند . وی در پاسخ به این سئوال که آیا واکسن ضدحساسیت تاثیری دارد، گفت: در بیمارانی که علیرغم اجتناب و درمان مناسب بهبودی چندانی نداشته و آلرژن مشخصی عامل بیماری است میتوان از روش حساسیتزدایی و یا در اصطلاح تجویز واکسن استفاده کرد که یکی از درمانهای قطعی حساب میشود . احمدیافشار در خصوص روشهای پیشگیری حساسیت خاطرنشان کرد: در حال حاضر مراجعه منظم جهت شناسایی عامل آلرژیزا و عدم تماس با عوامل فوق همراه با درمان مناسب دارویی همراه با آموزش بیمار جهت کنترل عوامل محیطی در کنترل و بهبود کیفیت زندگی بیماران اهمیت داشته و باید مورد توجه قرار گیرد . شنبه ۱۲ خرداد ماه، ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۹ کد خبر : ۹۷۳-۱۵۵۱۴-۵ ظروف مسی برای طبخ مواد اسیدی مناسب نیست کارشناس مرکز اطلاعرسانی غذا، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علومپزشکی استان زنجان، اظهار کرد: از طبخ مواد اسیدی در ظروف مسی اجتناب کنید . فرناز جزءدائمی در گفتوگو با ایسنا، منطقه زنجان، با اشاره به اینکه گاهی اوقات مشاهده میشود که افراد پخت غذا در ظرف مسی را توصیه میکنند، گفت: اگر مس بیش از نیاز وارد بدن شود، در کبد رسوب کرده و مسمومیت ایجاد میکند. همچنین تجمع این ماده در بدن نیز موجب بروز تهوع و سردرد در فرد میشود . وی با اشاره به اینکه کمبود مس در بدن باعث بروز بیماریهایی مانند تهیسازی و تخلیه اکسیژن در سلولها، کاهش کلسترول خون بدن، مشکلات پوستی، التهاب قوزک پا، کمخونی، کم شدن آنسفالینهای مغزی و توهمهای شنوایی میشود، ادامه داد: تفکر غلط این است که برخی افراد تصور می کنند که طبخ غذا در ظرف مسی مواد مغذی لازم را به بدن میرساند . کارشناس مرکز اطلاعرسانی غذا، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو افزود: پوشاندن ظروف مسی با قلع و یا سایر موارد خوب است، اما باید مراقب بود که حتی ظروف قلع اندود با کوچکترین خراش قلع شان از بین میرود و موجب آزادشدن مس در غذا خواهد شد . وی اظهار کرد: در نگهداری ظرف مسی نیز باید دقت کردکه هیچ آسیبی نبیند و بی توجهی به این موضوع موجب می شود مس طی پخت و پز وارد مواد غذایی شود و به همین دلیل نگهداری این ظروف از اهمیت بالایی برخوردار است . این کارشناس ادامه داد: سایت رسمی سازمان غذا و داروی آمریکا که معتبرترین مرجع برای مواد دارویی و غذایی بهشمار میرود نیز استفاده از ظروف مسی را مضر میداند و حتی استفاده از آن را برای پخت و پز به ویژه غذاهایی که ماهیت اسیدی دارند، را موجب ایجاد مسمومیت با مس عنوان کرده است . وی افزود: وقتی ظروف مسی قلعاندود میشود تا زمانی که قلع روی ظروف مشکلی ایجاد نشود، هیچ مشکلی ایجاد نمیشود ولی با آسیب دیدن لایه قلعاندود شده، باعث ورود مس به درون غذا و در نتیجه مسمومیت میشود . جزءدائمی با اشاره به اجتناب از طبخ مواد اسیدی در ظروف مسی، افزود: مصرف رب، آبلیمو و سرکه در ظروف مسی میتواند موجب از بین رفتن لایه قلع و مضر بودن ظروف مسی شوند. شنبه ۱۲ خرداد ماه، ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۳ کد خبر : ۹۷۳-۱۵۳۱۴-۵ مسمومیت با قارچهای سمی در کودکان چه علائمی دارد؟ یک فوق تخصص گوارش اطفال اظهار کرد: مسمومیت با قارچهای سمی در کودکان و بزرگسالان تفاوت فاحشی ندارد . محمداسحاق روضه در گفتوگو با ایسنا، منطقه زنجان، با اشاره به اینکه امسال طی طغیان مسمومیت با قارچهای سمی، برگ برندهای که داشتیم این بود که نسبت به این موضوع طی حوادثی که سال گذشته ایجاد شده بود، آگاهی مردم افزایش یافته بود، گفت: سال گذشته متاسفانه دو کودک دچار مسمومیت با قارچهای سمی شده بودند که دچار نارسایی کلیوی شدند و در اثر تشخیص دیرهنگام و اینکه حتی خانواده اذعان نمیکرد که قارچ مصرف کردند، فوت کردند . وی ادامه داد: این موضوع، امسال موجب شده بود که مردم یک آگاهی نسبی نسبت به این موضوع داشته باشند و همین امر موجب شد به بهترین نحو جلوی این مسمومیتها گرفته شود . این متخصص گوارش اطفال افزود: قارچها از لحاظ طبقهبندی، به قارچهای خیلی ریز یا کپکها و قارچهای خیلی بزرگ که به طول چندین سانت میرسند تقسیمبندی میشوند. همچنین قارچها انواع مختلفی دارند و استفادههای گوناگونی از آنها میشود که یکی از این کپکها، کپک پنیسیلین است که خواص دارویی و استفادههای زیادی در درمان دارد . وی با اشاره به اینکه قارچها خواص دارویی دارند، گفت: طب جدید اطلاعات زیادی نسبت به مزایای این قارچها ندارند و حتی از برخی از قارچها سمی نیز موادی استخراج میشود که میتواند در طب نوین استفاده داشته باشد. روضه با اشاره به اینکه برخی از گونههای قارچ میتواند ایجاد مسمومیت کند که در راس این قارچها amanita virosa ها هستند که میتوانند انواع مواد مختلفی تولید کنند که موجب مسمومیت میشوند. وی با اشاره به اینکه مسمومیت کودکان با بزرگسالان هیچ تفاوت فاحشی ندارند، افزود: از اولین علایم مسمومیت قارچی علایم گوارشی است که تهوع، اسهال، دردهای شکمی، صرف ۲۰ دقیقه تا ۴ ساعت بعد از مصرف است . این متخصص گوارش اطفال، خاطرنشان کرد: برخی از این توکسینها باعث سرخوشی میشوند و به طور مشخص روی سیستمهای مختلف کلیه و کبد میشود . روضه ادامه داد: نارسایی کلیه و کبدی از علایم مسمومیتهای قارچی است و آثار و مشکلات اختلالات کبدی و کلیوی چند روز تا چند هفته بعد از مسمومیت ظاهر میشود . شناسنایی قارچ های کوهی نسل به نسل رواج یافته است معاون فنی مرکز بهداشت استان زنجان در سمینار مراقبت و درمان مسمومیت ناشی از مصرف قارچهای سمی با اشاره به علائم مسمومیت با قارچ های سمی گفت:دردشکمی، استفراغ، سردرد از علائم این نوع مسمومیت است و باید این افراد به سرعت به بیمارستان مراجعه کنند چراکه ممکن است سبب نارسایی کبد شود که در آن صورت تنها پیوند کبد امکان پذیر است. کد خبر: ۹۰۲۳۳۵۴ - تاریخ: ۱۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۹ به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج زنجان ، داود رحمانی با توجه به مسمومیتهای رخ داده در سطح استان زنجان لزوم اطلاعرسانی در این زمینه احساس میشود، افزود: قارچها به دلیل داشتن چربی کم و پروتئین بالا و پایین بودن اسیدهای چرب اشباع شده و کلسترول در برنامه غذایی افراد قرار گرفته و متخصصان تغذیه مصرف آن را توصیه میکنند. وی با بیان اینکه نحوه شناسایی قارچهای کوهی به صورت تجربی بوده که به صورت نسل به نسل منتقل شده است،تصریح کرد:مردم از مصرف قارچهای کوهی خودداری نمایند و حتما از قارچهای بسته بندی شده دارای تاریخ انقضا استفاده کنند. رحمانی با اشاره به اینکه ما نمی توانیم از روی ظاهر یا مزه قارچ بگوییم کدام نوع وحشی خوراکی و کدام نوع سمی است و تنها آزمایشگاه می تواند خوراکی بودن قارچ را تایید کند ،خاطر نشان کرد: در اپیدمی اخیر تمامی افراد مسموم ادعا داشتند که سالهاست این نوع قارچ را مصرف میکردهاند و هیچوقت بیمار نشده بودند. وی با اشاره به باور غلط مردم که رواج یافته است ،عنوان کرد:قارچهایی که داخل یونجه رشد میکنند قابل مصرف هستند و یا با بریدن قارچ و تست تجربی میتوان به ماهیت قارچ پی برد. اما واقعیت این است که نمیتوان قارچهای خوراکی را از روی ظاهر و مزه تشخیص داد. معاون فنی مرکز بهداشت استان زنجان تصریح کرد: نشانه های زودرس مسمومیت با قارچ شامل تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و تعریق است، گاهی علایم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری نیز با آن همراه می شود که این علایم، اغلب چهار تا ۲۴ ساعت بعد از خوردن قارچ بروز می یابد. داود رحمانی با بیان اینکه تعداد مسمومیت با قارچ در کشور تا تاریخ ۳۱ اردیبهشت ماه حاکی از این است که کرمانشاه بیشترین میزان مسمومیت با قارچهای سمی رابا مراجعه ۲۳۶نفربه مراکز درمانی و هفت نفرفوتی به خود اختصاص داده است، خاطرنشان کرد: استانهای لرستان، کردستان، آذربایجان غربی استان زنجان با ۶۶ مسمومیت پس از کرمانشاه قرار دارد وتاکنون هیچ مورد جدی که منجر به فوت افراد مسموم شده باشد وجود نداشته است . وی با اشاره به گروه سنی درگیر در این مسمومیتهای قارچی که بین گروه سنی ۲۵ تا ۴۵ سال بوده است افزود: تنها یک مورد کودک شیرخوار بوده است که به دلیل مصرف شیر مادر بستری و تحت نظر قرار گرفته است. ۴۹ درصد مبتلایان فشار خون درزنجان از بیماری خود اطلاع ندارند زنجان - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: براساس آخرین تحقیقات انجام شده ۴۹ درصد مبتلایان به فشار خون در این استان از این بیماری خود اطلاعی ندارند که این نیازمند اطلاعرسانی بیشتر است . کد خبر : ۸۲۹۳۳۴۳۷ | تاریخ خبر : ۱۳/۰۳/۱۳۹۷ - ۱۰:۴۳ دکتر محمدرضا صائینی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به مطالعات انجام شده میزان شیوع فشارخون بالا در استان در افراد ۱۸ سال به بالا ۲۱ درصد و این میزان شیوع در سطح کشور ۲۷ درصد است . وی اظهار کرد: فشارخون بالا اولین عامل خطر سکته مغزی و عامل مهم نیمی از بیماریهای قلبی و سکته مغزی به شمار میرود و در این میان افراد مبتلا به فشارخون بالا سه برابر بیشتر از افراد دارای فشارخون طبیعی در معرض خطر هستند . صائینی افزود: بیماری فشارخون بالا به علت بی علامت بودن یک قاتل خاموش است که به ندرت در قربانیان خود نشانه یا علائم بالینی ایجاد میکند، بنابراین مردم باید از چرایی خطرناک بودن افزایش فشار خون و نیز چگونگی خودکنترلی آن آگاهی یابند و بدانند که این بیماری و دیگر عوامل خطرسازی مانند دیابت ممکن است با هم رخ دهد . این مسئول ادامه داد: فشارخون بالا در فزونی بار بیماریهای قلبی، سکته مغزی و معلولیت و مرگ و میرهای زودرس نقش اساسی دارد و به این موضوع مهم باید توجه کرد . وی یادآوری کرد: طبق آمار، از هر ۱۰ نفر در جهان، ۳ نفر از فشارخون بالا رنج میبرند و در سال ۲۰۰۸ حدود ۴۰ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال کره زمین به فشارخون بالا مبتلا بودهاند . صائینی افزود: حدود ۵۰ درصد از بیماران از وضعیت خود بی خبرند و بعضی از آنهایی هم که مطلع هستند هیچ دارویی دریافت نمیکنند درحالی که اطلاع از میزان فشارخون ممکن است زندگی افراد را نجات دهد . معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان خاطر نشان کرد: یکی از راه های مهم مبارزه با این بیماری اطلاع رسانی همگانی است که با برگزاری روزها و مناسبت های ملی و جهانی می توان تا حدودی به این هدف دست یافت . براساس اعلام این مسئول بهداشتی، بیماری فشارخون بالا هم اکنون ۱.۸ میلیارد نفر در سراسر دنیا را گرفتار کرده است . ۷۳۲۰/۶۰۸۵ مهر - ۱۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۲ ۳۴۴۵ سفیر سلامت دانشآموزی درزمینه ٔ خود مراقبتی آموزشدیدهاند زنجان- رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: ۳۴هزار و ۵۰۰ سفیر سلامت خانوار و سه هزار و ۴۴۵سفیر سلامت دانشآموزی درزمینهٔ خود مراقبتی آموزشدیدهاند . پرویز قزلباش در گفتوگو با خبرنگار مهر به طرح خود مراقبتی در استان زنجان اشارهکرد و افزود: خود مراقبتی اهمیت ویژهای دارد که اگر به این امر به خوبی توجه شود، جلوی هزینه سنگین درمانی گرفته میشود و دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان به آموزش همگانی سلامت در این مناطق نگاه وِیژه دارد و برنامه لازم را تدوین کرده است . وی ادامه داد: توجه به سبک زندگی اسلامی در کاهش بیماریها بسیار موثر است و درگذشته مردم از غذای سالم و سنتی استفاده میکردند ولی این غذاها امروز جای خود را به فستفود و غذاهای کنسروی داده است و استفاده مردم از غذاهای بستهبندیشده و فستفود، سلامتی افراد را تهدید میکند . رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان افزود: خود مراقبتی شیوع بیماریها را تا حد زیادی کاهش داده و نقش بسیار مهم و بسزایی در کاهش و پیشگیری از بیماریهای گوناگون دارد که در این میان فرهنگسازی خود مراقبتی در جامعه بسیار مهم است و بر اساس بررسیهای انجامشده، خود مراقبتی ۵۵ درصد از شیوع بیماری جلوگیری میکند . قزلباش تصریح کرد: خود مراقبتی باعث ارتقای سلامت میشود و با اجرای برنامههای خود مراقبتی، سن امید به زندگی در زنجان امروز به ۸۱ سال رسیده است . رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان بابیان اینکه اجرای طرح خود مراقبتی در زنجان باید تقویت شود، افزود: تحقق این مهم نیاز به فرهنگسازی دارد . قزلباش در ادامه به طرح خود مراقبتی در استان زنجان اشارهکرد و گفت: ۳۴ هزار و ۵۰۰ سفیر سلامت خانوار و سه هزار و ۴۴۵ سفیر سلامت دانشآموزی درزمینهٔ خود مراقبتی آموزشدیدهاند . وی به اجرای طرح نظام سلامت در استان زنجان اشارهکرد و افزود: از آغاز اجرای این طرح تاکنون هزینههای وارده به حوزه درمان در استان در حد زیادی کاهش یافته است و طرح خود مراقبتی جلوی هزینه زیاد درمانی را میگیرد . قزلباش گفت: متاسفانه امروز انواع بیماریهای دیابت، فشارخون، نارسایی کلیه و ... همه از سبک زندگی نادرست است و باید فرهنگ استفاده از غذای سالم ایرانی و اسلامی در جامعه تقویت شود. در همین راستا میتوان با استفاده از مصرف غذای سبک ایرانی و اسلامی جلوی بیماریهایی همچون دیابت، فشارخون، نارسایی کلیه که همه از سبک زندگی نارست است را گرفت، لذا باید فرهنگ استفاده از غذای سالم ایرانی و اسلامی در جامعه تقویت شود . کد خبر ۴۳۱۲۶۹۶ یکشنبه ۱۳ خرداد ماه، ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۹ کد خبر : ۹۷۳-۸۷۱۴-۵ سهم ۸۴ درصدی کشورهای در حال توسعه از افراد سیگاری مدیر گروه بهداشت محیط استان زنجان اظهار کرد: ۸۴ درصد افراد سیگاری در کشورهای در حال توسعه ساکن هستند . جمال ناصحیفرد در گفتوگو با ایسنا، منطقه زنجان، با اشاره به اینکه هفته مبارزه با دخانیات از ۵ تا ۱۱ خردادماه با شعار «قلیان سمی برای سلامت خانواده» بود، گفت: روز جهانی بدون دخانیات ۳۱ می هر سال است که با توجه به برخی از مناسبتها یک هفته در نظر گرفته شده است. وی با اشاره به اپیدمی مصرف دخانیات، ادامه داد: بالغ بر یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر از جمعیت جهان مصرفکننده دخانیات هستند و طبق آمار ۸۴ درصد افراد سیگاری در کشورهای در حال توسعه هستند . مدیر گروه بهداشت محیط استان زنجان، خاطرنشان کرد: آمارها نشان میدهد که کشورهایی نظیر آمریکا که بیشترین میزان تولید دخانیات را دارند، مصرف کننده کمتر هستند، این در حالی است که خاورمیانه بیشترین مصرفکننده دخانیات محسوب میشود . این مسئول خاطرنشان کرد: تا سال ۸۵ رقم مصرف دخانیات ثابت بوده است و در طی سالهای ۸۵ تا ۹۰، این آمار ۴۰ درصد افزایش یافته است و طی این سالها با توجه به کارهای فرهنگی که در جهت فرهنگسازی عدم مصرف سیگار صورت گرفته، گروه هدف آقایان بوده است که در حال حاضر این گروه به گروه زنان و کودکان تغییر یافته است؛ چرا که تاجران تولید دخانیات نوع نگاهشان به این گروه تغییر یافته است و به دنبال سرمایهگذاری روی این گروه هستند . وی افزود: در گذشته اعتقاد بر این بود که هر وعده مصرف قلیان، برابر با ۶۰ تا ۷۰ نخ سیگار مضرات دارد ولی امروز تحقیقات نشان داده است که این میزان برابر با ۱۰۰ تا ۲۰۰ نخ سیگار است. همچنین یک ساعت در معرض دود سیگار قرار گرفتن دیگران برابر با ۶ تا ۷ نخ سیگار مضرات دارد. همچنین مصرف دخانیات و سیگار ابتلا به سرطان ریه و بیماریهای قلبی و عروقی میشود . جدیدترین اخبار انجام نخستین پیوند پانکراس و کلیه همزمان برای یک بیمار در شهرکرد نهمین آزمون صلاحیت حرفه ای گروه پرستاری برگزار شد تاکید سرپرست دانشگاه بر اهمیت ارتقا کیفیت خدمات درمانی شهرستانها در بازدید از بیمارستان گیلانغرب بازدید استاندار کرمانشاه به همراه سرپرست دانشگاه و دکتر حسینی نماینده مردم گیلانغرب، سرپل ذهاب و قصرشیرین در مجلس شورای اسلامی از بیمارستان الزهرا(س) گیلانغرب سخنرانی مسئول نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی در آستانه مبعث پیامبر اکرم (ص) پیشگیری از سرطان با سبک زندگی سالم نشست رئیس مرکز بهداشت استان با مدیران ستادی و روئسا مرکز بهداشت در معاونت بهداشتی