عمومی | دانشگاه علوم پزشکی قزوین

انجام بیش از ۱۶۵ هزار خدمت دندانپزشکی توسط دندانپزشکان حوزه بهداشت استان قزوین

در روزهای میانی خرداد ۱۳۹۷ دکتر اکبر یوسفی، رییس گروه سلامت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: در طول سال گذشته، تعداد ۱۶۵ هزار و ۷۲۷  خدمت دندانپزشکی در هشت بسته خدمتی توسط حوزه بهداشت استان به مردم ارائه شده است .

دکتر یوسفی با اشاره به برخی از این خدمات ارائه شده، عنوان کرد: یکی از این خدمات، وارنیش فلوراید است که برای ۱۷۴ هزار دانش آموز مقطع ابتدایی به منظور پیشگیری از ایجاد پوسیدگی و جلوگیری از گسترش پوسیدگی‌های ایجاد شده در دندان های آنان انجام شد.

این مقام مسوول با بیان اینکه در دو نوبت، بالغ بر ۳۱۰ هزار خدمت توسط مراقبان سلامت انجام شد، گفت: برای ۵۳۱ هزار و ۹۳۴ تن، معاینه سطح یک، انجام گرفته است  و ۲۸۱ هزار و ۱۳۶ مسواک انگشتی نیز توسط مراقبان سلامت استان توزیع شده است.

وی اظهار کرد: تعداد ۴۶ هزار و ۹۵ مورد معاینه، تعداد ۳۲ هزار و ۶۳۳ مورد ترمیم دندان و  ۶۰ هزار و ۳۵۷ مورد کشیدن دندان در کنار خدمات جِرمگیری و بروساژ، پالپوتومی، فلورایدتراپی و فیشور سیلانت، از دیگر خدماتی است که در واحدهای دندان پزشکی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی قزوین در سال ۱۳۹۶ انجام شده است .

توجه به سلامت دهان و دندان ساکنان مناطق کم برخوردار و دوردست

کارشناس مسوول بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی قزوین همچنین به راه اندازی کلینیک سیار دندانپزشکی در نیمه دوم سال گذشته اشاره کرد و گفت: این اقدام به منظور ارتقای سلامت دهان و دندان ساکنان مناطق کم برخوردار و دوردست تحت پوشش بود و به عنوان یکی از خدمات طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت، ثمرات خوبی را به همراه داشته است .

ایشان اظهار کرد که در ۱۸۰ روز کاری از زمان آغاز اجرای این طرح تا پایان سال ۹۶ بالغ بر چهار هزار و ۴۸۶ خدمت رایگان دندان پزشکی به دو هزار و ۷۰۸ مراجعه کننده در کلینیک سیار ارائه شد.

انجام اقدامات مهم در حوزه دندانپزشکی حوزه بهداشت استان

دکتر یوسفی اذعان کرد: اکنون در حالی وارد سومین سال اجرای طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت ( دندانپزشکی ) می شویم که علاوه بر اجرای طرح کلینیک سیار دندانپزشکی به اهداف مهم دیگری از جمله فراهم شدن امکان خرید خدمت از بخش خصوصی با توجه به قرارداد طرح پزشک خانواده، ایجاد شرایط مناسب کاری دندانپزشکان مشمول طرح نیروی انسانی، بهبود فضای فیزیکی واحدهای دندانپزشکی، استانداردسازی وسایل و تجهیزات پزشکی و افزایش خدمات مورد تعهد بیمه سلامت در حوزه دندانپزشکی، بویژه در بیمه روستایی، دست یافته ایم .

وی گفت: طرح تحول نظام سلامت در عرصه بهداشت همگانی، از جمله برنامه دندانپزشک خانواده و بیمه روستایی، فرصت بسیار خوبی را فراهم ساخت تا کاهش آسیب های دهانی دندانی، به عنوان یک اولویت توسعه ای در نظام بهداشتی مورد اهتمام قرار گیرد که در کنار سایر برنامه های بهداشتی، می تواند بستری مناسب بویژه در مناطق محروم و کم برخوردار، به منظور بهبود شاخص سلامت دهان و دندان باشد .