عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران بیان داشت: با اجرای طرح "پرورش شتر مرغ در فضای باز" علاوه بر احیاء مراتع بیابانی، هزینه پرورش این پرنده تا ۷۰ درصد کاهش می‌یابد.

دکتر حسن پور رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران بیان داشت:

با اجرای طرح " پرورش شتر مرغ در فضای باز" علاوه بر احیاء مراتع بیابانی، هزینه پرورش این پرنده تا هفتاد درصد کاهش می یابد

روز شنبه ۱۲ خرداد ماه دکتر ابوالفضل رضوی معاون توسعه معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری به اتفاق دکتر طهماسبی قائم مقام سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و مدیران سازمان جهاد کشاورزی استان تهران از پروژه دیار شتر مرغ در ایستگاه آبخوان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران بازدید کردند.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران گفت: با اجرای طرح "پرورش شتر مرغ در فضای باز" علاوه بر احیاء مراتع بیابانی، هزینه پرورش این پرنده تا ۷۰ درصد کاهش می‌یابد.

دکتر جواد حسن پور در حاشیه بازدید از اولین طرح سیستم "پرورش شترمرغ در فضای باز" دلایل شکست تعداد زیادی از سرمایه گذارانی که به پرورش شترمرغ روی آورده بودند را هزینه بالای تولید دانست و افزود: هزینه بالای پرورش شترمرغ موجب شد افرادی که اقدام به سرمایه گذاری در این فعالیت کردند، به این نتیجه برسند که پرورش شترمرغ توجیه اقتصادی ندارد.

وی با تاکید بر اینکه سیستم "پرورش شترمرغ در فضای باز" هزینه‌ها را به حداقل می‌رساند، ادامه داد: سازگاری شترمرغ با محیط بیابانی به شکلی است که می‌توان این پرنده را با کمترین سرمایه گذاری اولیه پرورش داد.

دکتر حسن پور اضافه کرد: در سیستم پرورش شترمرغ در فضای باز، به دلیل توان تغذیه این پرنده از گیاهان مناطق شور و خشک ۷۰ درصد نیاز به تامین نهاده‌های دامی کاهش می‌یابد، همچنین بی نیاز به ساختمان و تجهیزات خاص است که این عوامل هزینه تولید را به کمترین مقدار می‌رساند.

وی یاد آور شد: بر اساس برآورد محققان این پرنده توانایی آن را دارد که حدود ۷۰ درصد غذای خود را از بیابان تامین کند و تنها نیاز به حدود ۳۰ درصد مکمل غدایی دارد.

حسن پور میزان صرفه جویی هزینه پرورش شتر مرغ در فضای باز نسبت به فضای بسته را قابل توجه عنوان کرد و افزود: اجرای این طرح از چند جنبه مانند کاهش نیاز به واردات گوشت، کاهش نیاز به واردات نهاده‌های دامی، اشتغالزایی برای مناطق محروم و جذب توریسم در مناطق بیابانی حائز اهمیت است.

وی تاکید کرد: ما توانستیم ثابت کنیم پرورش شتر مرغ در فضای باز بیابانی کشور بدون سرمایه گذاری اولیه شدنی است و حتی به سود خوب اقتصادی هم می‌رسد.

دکتر حسن پور مناطق مناسب برای اجرای سیستم پرورش شتر مرغ در فضای باز را مراتع کم بازده با گیاهان شور پسند و خشکی پسند عنوان کرد.

وی تعداد تخمگذاری شترمرغ در فضای باز را بیشتر از فضای بسته عنوان کرد و گفت: شاید در یک ماه اول افت تولید وجود داشته باشد اما به دلیل قدرت سازگاری بسیار بالا، در مدت زمان کوتاهی به حداکثر تخم‌گذاری می‌رسد و حتی تعداد آن از فضای بسته نیز بیشتر می‌شود .

به گفته رییس مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران ؛ طرح پایلوت در ۳ فاز تعریف شده است که فاز اول رهاسازی در فضای محدود و فاز دوم رهاسازی در فضای باز به اتمام رسیده و تنها فاز سوم وارد شدن به تحقیقاتی باقی مانده تا کارشناسان داخلی بتوانند تمام نیازها مانند؛ تغذیه، اصلاح نژاد و تولید را مورد بررسی قرار دهند.

منبع : اقتصاد آنلاین