گزارش اقدامهای اجرایی برنامه ترویجی، آموزشی احیای دریاچه ارومیه ارائه شد
گزارش اقدامهای اجرایی برنامه ترویجی، آموزشی احیای دریاچه ارومیه ارائه شد
به گزارش روابط عمومی معاونت ترویج،
در راستای اجرای طرح نظام نوین ترویج و احیای دریاچه ارومیه، نشستی با موضوع " ارائه گزارش، اقدامهای اجرایی برنامه ترویجی، آموزشی احیای دریاچه ارومیه" با حضور دکتر خاوازی معاون ترویج کشاورزی و سرپرست موسسه آموزش عالی علمی کاربردی و مهارتی جهاد کشاورزی ، دکتر امیری لاریجانی مدیر کل دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی، دکتر توکلی مجری ملی برنامه ترویجی، آموزشی احیای دریاچه ارومیه، دکتر قاسمی کارشناس پایش الگوهای ترویجی معاونت ترویج، روسای مراکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی و مدیران هماهنگی ترویج استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و کردستان، روز نهم اردیبهشت ماه سال جاری در سالن مروج معاونت ترویج برگزار شد.
در این نشست، نماینده هر استان به تفکیک، به ارائه گزارش روند پیشرفت فعالیتها و اقدامهای صورت گرفته پرداخت.
در ابتدای این نشست، دکتر توکلی ضمن خیر مقدم به اعضا و آرزوی قبولی طاعات و عبادات، با اشاره به اینکه حدود یکسال از اجرای برنامه ترویجی، آموزشی احیای دریاچه ارومیه (برنامه تحولی) میگذرد از تلاشها و زحمات ارزنده همه کسانی که، در اجرای برنامه مشارکت داشتند، تقدیر و تشکر کرد و افزود: اگرچه اجرای برنامه، در ابتدا با مشکلاتی مواجه بوده ولی در شرایط حاضر هماهنگیهای کاملی بهوجود آمده است.
ایشان در ادامه اظهار کرد: مسئولیت اثربخشی تکنیکها با مراکز تحقیقاتی استانها بوده و فرآیند اجرایی سایتهای جامع الگویی با مشارکت ترویج، محققان مراکز تحقیقات، بخش اجرا، کارشناسان بخش خصوصی، مروجان مسئول پهنههای تولیدی و بهرهبرداران عملیاتی شده است.
ایشان افزود: آموزش و توانمندسازی در یک فرآیند پیشرفته و منظم در حال انجام است. ضمناٌ استان کردستان برای ادامهی مسیر راه به دو استان آذربایجان شرقی و غربی اضافه شده است.
در ادامه این نشست، مهندس محمدی معاون مدیریت هماهنگی ترویج استان آذربایجان شرقی، در گزارش خود اظهار داشت: آگاهسازی، تغییر نگرش برای پایداری، آموزش، توانمندسازی گروههای هدف و تولید محتوا و نشریات ترویجی – فنی و دستورالعملهای گام به گام در شش شهرستان و ۲۵ دهستان در حال اجرا است.
ایشان افزود: الگوهای کشت پرمصرف هستند و باید روی این الگوها بیشتر کار شود و درخواست کرد، ارزیابی اقتصادی و اجتماعی پروژه نیز همسو با اجرای فعالیتهای عرصهای اقدام شود.
دکتر خاوازی معاون ترویج، ضمن تقدیر و تشکر از همکاران استانی، خواستار سرعت بخشیدن به مراحل ویرایش و چاپ نشریات ترویجی واصله از استانها شد.
ایشان اظهار کرد: مسیری که در پیش داریم مسیر سختی است، باید در این راه تحقیقات، پژوهشگر مروجان ارشد و مدیران ترویج را بسیج کنیم و از دستاوردهای موسسه تحقیقات اصلاح و بذر برای استفاده از ارقام بذر، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی در زمینه آبیاری انگور و ماشینهای کشاورزی و فرآوری، موسسه تحقیقات خاک و آب و مرکز ملی تحقیقات شوری در زمینه شوری و ارقام مناسب برای این شرایط، به طور جدی استفاده شود. ایشان تصریح کرد: بحث ارزیابی اقتصادی و همکاری با شرکتهای خدمات مشاورهای فنی- مهندسی نیز بسیار مهم است، اما باید مدیریت شده باشد.
دکتر خاوازی افزود: همچنین برای سنجش دانش و بینش و تغییر رفتار بهرهبردار، برای آینده برنامهای تدوین شود که روشهای موفق و گیاهان کمآببر را در طرح های جدید استفاده کنیم.
دکتر امیری لاریجانی نیز درخصوص کمی کردن یافتهها و طرحهای تحقیقاتی ترویجی و همکاری با پژوهشگر مروجان ارشد بیاناتی ارائه کرد.
در ادامه این نشست، مهندس احمدیان مدیر ترویج استان آذربایجان غربی در ارائه گزارش این استان، اظهار داشت: در ۲۵ سایت و در ۵ شهرستان این طرح در حال اجرا میباشد که از روشهای تلفیقی استفاده شده است.
ایشان افزود: به همکاری با سازمانهای دیگر، برای ایجاد انگیزه بیشتر در کشاورزان و بهرهبرداران نیاز داریم.
دکتر روانلو رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی نیز علاوه بر گزارش فنی اقدامهای مرکز به ارائه نقشههایی از حوزههای آبریز دریاچه ارومیه و دهستانهای واقع در حوزه پرداخت و در پایان پیشنهادهایی را برای بهبود اقدامهای انجام شده مطرح کرد.
در بخش دیگری از این نشست، مهندس کوشا مدیر محترم هماهنگی ترویج کشاورزی استان کردستان به ارائه گزارشی درخصوص اقدامهای انجام شده در راستای قرارداد مشترک همکاری تحقیقات، ترویج و آموزش در امر احیای دریاچه ارومیه پرداخت و بیان داشت: استان کردستان در سال دوم این طرح، وارد شده و ۱۰ سایت در چهار شهرستان در این استان پیشبینی شده است و موقعیت همه سایتها به صورت ماهوارهای کاملا مشخص شده است و در پایان گزارش، ایشان پیشنهادهایی ارائه کرد.
در پایان دکتر سدری رئیس مرکز تحقیقات کردستان تاکید داشت: مباحث فرهنگی و اقتصادی هم باید در روستاهای پایلوت مورد نظر قرار گیرد و روشهایی که استفاده میشود، بیشتر باید در جهت کاهش برداشت آب و افزایش میزان روانآب به دریاچه ارومیه باشد.
در این نشست دکتر خاوازی معاون ترویج با اهداء لوح تقدیر از زحمات و تلاشهای دکتر قمری مدیر سابق هماهنگی ترویج استان آذربایجان غربی تقدیر و تشکر کرد.
در بخش پایانی نشست دکتر خاوازی به جمعبندی مباحث پرداخت و نکاتی به شرح ذیل را بیان داشت:
ارائه گزارش کتبی از روند فعالیتها و اقدامهای صورت گرفته؛
هماهنگی جهت بازدید از استانهای آذربایجان شرقی و غربی؛
ستاد احیای دریاچه ارومیه در سازمان تحقیقات باید حداقل به صورت فصلی جلسهای تشکیل دهد؛
برگزاری نشست کمیته فنی منطقهای در اولین فرصت؛
برگزاری نشست شورای سیاستگذاری ترویجی آموزشی احیای دریاچه ارومیه در تیرماه؛
فرمت دستورالعمل یکسان و جامع جهت چاپ نشریات ترویجی؛
بهرهگیری از بخش خصوصی و هوشمندسازی به منظور ارائه طرح نو و ایدههای نو.