نشست هماندیشی استادان دانشگاه با موضوع انتظارات قرآن از مسلمانان برگزار شد
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، این نشست از ساعت ۱۱ روز سهشنبه، هشتم خرداد ۹۷ با تلاوت آیاتی از کلامالله مجید آغاز شد.
در ابتدای این نشست حجتالاسلاموالمسلمین دکتر بهشتی، ضمن خوشامدگویی به حضار و تبریک به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان اظهار داشت: در قرآن بیشتر از آنکه به ماه رمضان و روزهداری اختصاص داده شود به نزول قرآن پرداخته شده است.
وی در ادامه با ذکر دو حدیث از امام علی علیهالسلام و پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله سرفصلهای قرآن را برشمرد و گفت: در حدیثی از امام علی علیهالسلام، علم آینده، گزارش از گذشته، دارو و شفای دردهای انسانها و مناسبات بین انسانها و نظم بین آنها از سرفصلهای قرآن است؛ همچنین طی حدیثی از پیامبر اسلام صلیالله علیه و آله، انسانشناسی، خبر از گذشته، خبر از آینده و هستیشناسی از سرفصلهای قرآن نامبرده شده است.
وی در ادامه قالبهای هفتگانه قرآن از منظر امام علی علیهالسلام را برشمرد و گفت: قصهها، امرها، نهیها، تشویقها، توبیخها، مثلها و گفتگوها، قالبهای هفتگانه قرآن هستند.
وی در ادامه افزود: در قرآن ۲۷۰ قصه مطرحشده که جریانات فکری عمیقی در آنها وجود دارد. همچنین ۱۴۰۰ مورد از فرمانهای خداوند در قرآن وجود دارد؛ همچنین ۴۰۰ نهی نیز از خداوند در قرآن وجود دارد که دلیل کمیت آن شاید این باشد که انسانها در برابر نهیها مقاومت بیشتری نسبت به عمل کردن به امرها نشان میدهند.
حجتالاسلاموالمسلمین دکتر بهشتی در ادامه اظهار داشت: تشویقات یکی از قالبهای قرآن؛ در برابر عمل به اوامر الهی و توبیخها، جرائمی است که در مقابل بیاعتنایی به نهیهای خداوند به افراد داده میشود.
وی در ادامه با اشاره به مثلهای قرآن گفت: ۱۱۵ مثل که گزارههای کوتاه و شیرین قابلانتقال هستند در قرآن وجود دارد و بسیاری از فرهنگهای هر جامعه توسط همین مثلها شناخته میشوند.
وی در پایان سخنان خود در مورد قالب گفتگوها در قرآن گفت: در قرآن ۲۰۰ نوع گفتگو از قبیل، مجادله، مباحثه، مناظره، مشاجره، مشاوره و غیره وجود دارد که از میان آنها، مباحثه، مناظره و مشاوره از ویژگیهای مطلوبی برخوردارند.
توضیح اینکه در پایان جلسه، بین استادان و کارشناس برنامه پرسش و پاسخ و تبادلنظر انجام گرفت.