عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

برگزاری اولین سمینار پژوهشی حمایت‌ها و تسهیلات طرح‌های فناورانه و ارتباط با صنعت دانشگاه در دانشکده توانبخشی

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی دانشکده توانبخشی: سمینار پژوهشی حمایت‌ها و تسهیلات طرح‌های فناورانه و ارتباط با صنعت دانشگاه با سخنرانی دکتر منظم، مدیر دفتر همکاری دانشگاه و صنعت و با حضور هیات رییسه، اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشکده توانبخشی روز چهارشنبه ۹ خردادماه در سالن آمفی تئاتر این دانشکده برگزار شد.
پیش از شروع سمینار، دکتر خدامی از حوزه پژوهشی دانشکده با بیان اینکه این سمینار اولین جلسه از مجموعه سمینارها و کارگاه‌های دفتر ارتباط با صنعت در دانشگاه است، حضور دکتر منظم مدیر دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه و تیم همراه را در این دانشکده که مقارن با نیمه ماه مبارک رمضان و میلاد فرخنده کریم اهل بیت امام حسن مجتبی (ص) بود به فال نیک گرفت.
دکتر خدامی ایجاد دفتر ارتباط با صنعت و مجموعه فعالیت‌های آن در دانشکده را جزء برنامه عملیاتی این دانشکده دانست و تصریح کرد: این دانشکده پیرو برنامه عملیاتی دانشگاه این دفتر را تاسیس کرده و در راستای اهداف و برنامه‌های دانشکده، برنامه ریزی گسترده ای در این راستا انجام شده است و برگزاری سمینارها و کارگاه‌ها جهت آشنایی همکاران و کمک به آن‌ها برای تسهیل این فرآیند قسمتی از آن است.
در ادامه دکتر هادیان رئیس دانشکده ضمن خوشامدگویی به میهمانان؛ حضور جدی و مستمر دانشگاه در سطح ملی, منطقه‌ای و بین المللی را مستلزم برنامه ریزی مشخص برای ارتباط با صنعت دانست و گفت: خوشحالم از اینکه در ‌فصل نوین فعالیت‌های این دانشکده و دانشگاه ،این مهم مورد توجه قرار گرفته است.
وی در راستای اهمیت ارتباط با صنعت تصریح کرد: آموزش و پژوهش اگر منجر به ایجاد ثروت، ایجاد شغل و در نهایت دادن خدمت به مردم قرار نگیرد، دیگر نمی‌تواند وظایفی را که در قرن ۲۱ از یک دانشگاه داینامیک انتظار می‌رود داشته باشد.
رئیس دانشکده توانبخشی بااشاره به اینکه در فصل نوین فعالیت‌های این دانشکده ارتباط با صنعت تبدیل به یکی از وظایف اصلی حوزه پژوهش شده است گفت: معاونت پژوهشی دانشکده این مهم را بصورت جد پیگیری کرده و با پیگیری که دارند و همکاری سایر حوزه‌های دانشکده این فضا را ایجاد می‌کنیم و خوشحالیم از اینکه این approach در سطوح عالی مدیریتی در دانشگاه وجود دارد.
دکتر هادیان برگزاری این سمینار و حضور دکتر منظم و تیم همراه را نشانه ی توجه واقعی دانشگاه به پتانسیل های بالقوه دانشکده دانست که با برنامه ریزی به عینیت در خواهد آمد. وی همچنین با اشاره به چگونگی ارتباط نظام مند و سیستماتیک با صنعت در این دانشکده توجه به پتانسیل‌های فراوان اعضای هیئت علمی، محققین جوان در سطح Post graduate، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی را مثبت ارزیابی کرد و تصریح کرد: دانشکده توانبخشی حداقل ۴ تا ۵ اختراع به صورت فعالیت‌های Isolated دارد. ولی این اتفاقات Sporadic که در سطح‌های ‌نمی‌تواند جوابگوی وظایف ما در شرایط نوین باشد.
رئیس دانشکده توانبخشی افزود: نقش دانشکده توانبخشی در ارتباط با صنعت باید بصورت مستمر، پایدار و با برنامه ریزی صورت گیرد تا بتوانیم نقش خودمان را در سطوح رشته‌های توانبخشی که دانشجوی دکتری تخصصی تربیت می‌کنند را تبدیل به هاب آموزشی و پژوهشی در منطقه نماییم.
دکتر هادیان همچنین نقش معاونت برنامه ریزی و توسعه در این دانشکده را که  با نظر مثبت ریاست دانشگاه و عنایت ایشان در خصوص ایجاد این معاونت در فصل نوین فعالیتهای دانشکده توان بخشی صورت گرفته است را در دستیابی برنامه‌های راهبردی این دانشکده مهم دانست. وی همچنین بر نقش ویژه اعضای هیئت علمی در بالین و استفاده از بالین برای آموزش و پژوهش و ارتباط با صنعت تاکید کرد.
در ادامه دکتر محمدرضا منظم مدیر دفتر همکاری دانشگاه و صنعت، ضمن تبریک کسب رتبه نخست ارائه خدمات آموزشی دانشکده توان‌بخشی در میان دانشکده‌های دانشگاه به ایراد سخنرانی در ارتباط با حمایت‌ها و تسهیلات طرح‌های فناورانه و ارتباط با صنعت دردانشگاه علوم پزشکی تهران پرداخت.
دکتر منظم ضمن معرفی دفترارتباط باصنعت دانشگاه، ماموریت این دفتر را ایجاد ارتباط با صنعت و کمک به برقراری واستمرار ارتباطی محکم ومداوم بین دانشگاه وصنایع و متقاضیان دریافت خدمات به منظور تحقیق، آموزش، طراحی واجرای پروژه‌های مشترک درراستای برآوردن نیازهای متقابل دانشگاه وصنعت دانست و بر توسعه فناوری به عنوان شاخصی جدید برای رتبه‌بندی دانشگاه‌های علوم پزشکی تاکید کرد.
مدیر دفتر همکاری دانشگاه و صنعت در بخشی سخنانش با بیان اینکه صنعت هر سازمان، هربخشی از جامعه، شرکت خصوصی و غیر خصوصی بیرون دانشگاه مرتبط با حوزه تخصصی است افزود: هدف از ارتباط با صنعت تقویت، توسعه و جهت دار کردن و نیاز محور کردن آموزش و پژوهش دانشگاهی است. وی با تاکید بر تعاملات بین دانشگاه و خارج دانشگاه گفت: در این حوزه منابع مالی هم به دانشگاه وارد خواهد شد اما هدف اصلی ارتباط با صنعت فقط درآمد زائی نیست.
دکتر منظم امکان انجام فعالیت تخصصی همزمان با تمام وقتی (محرومیت از مطب)، امتیاز شعاع (معادل مقاله ISI)، گرنت طرح‌های ارتباط با صنعت، بهره گیری از معافیت بیمه، امکان خرید اقلام غیر مصرفی بمنظور تجهیز آزمایشگاه‌ها، تسریع در فرآیند اجرائی، وجود محور جذب منابع در جشنواره ابن سینا و سایر جشنواره‌های سالانه را از مزایا و امتیازات انجام طرح‌های ارتباط با صنعت در دانشگاه برشمرد و به ارائه توضیحاتی در خصوص اقدامات انجام شده در تسریع فرایند طرح‌های ارتباط با صنعت و اعتماد سازی در دانشگاه پرداخت.
مدیر دفتر همکاری دانشگاه و صنعت در بخشی از سخنانش هدف از ایجاد مرکز رشد را توسعه کارآفرینی و تقویت شرکت‌های کوچک و نوپا برای تبدیل ایده مبتنی بر دانش به محصول تجاری و افزایش ثروت و رفاه جامعه عنوان کرد و افزود: وظایف مرکز رشد نظارت، حمایت‌های مالی، معنوی و خدمات است.
وی ضمن معرفی مراکز رشد دانشگاه بازدید از این مراکز را توصیه کرد؛ در همین راستا رئیس دانشکده توانبخشی از معاون آموزشی این دانشکده خواست تا در برنامه های آموزشی حداقل بک روزکارآموزی بالینی را در قالب بازدید از مراکز زشد قرار دهند تا آنان با جایگاه این مراکز آشنایی پیدا کنند و تیز بتوانند با ایده گرفتن و افزایش توانمندی برای انجام نقش خویش در آینده آماده شوند.
دکتر منظم همچنین در خصوص تسهیلات وحمایت ها و مزیت‌های شرکت‌های شرکت‌های دانش بنیان تجاری سازی، طرح‌های فناورانه، تسهیلات، پسادکتری صنعتی و همچنین ثبت ابداعات و اختراعات توضیحاتی را ارائه کرد.
دکتر منظم در پایان سمینار اعضای هیئت علمی را به شرکت در کارگاه‌های این دفتر دعوت کرد.
رئیس دانشکده توانبخشی ضمن ابراز خرسندی بسیار از برگزاری و حضور مدیر دفتر همکاری دانشگاه و صنعت و هیئت همراه در این دانشکده اظهار امیداوری کرد فعالیت‌های ارتباط با صنعت این دانشکده بیش از پیش ادامه داشته باشد.
در پایان این مراسم با اعطای لوح تقدیری از حضور دکتر منظم قدردانی شد.
توضیح اینکه در این سمینار دکتر رضا فریدی مجیدی معاون و دکتر خندان شاهنده، مسئول گروه دفتر همکاری دانشگاه و صنعت دانشگاه علوم پزشکی تهران حضور داشتند.
عکس و خبر: لیلا روستا
فایل مباحث مطرح شده در سمینار