رییس پژوهشگاه در نشست بخش فیزیولوژی مولکولی تاکید کرد: ضرورت درآمدزایی از پژوهش ها و انجام پروژه ها در چارچوب پروپوزال
رییس پژوهشگاه در نشست بخش فیزیولوژی مولکولی تاکید کرد
ضرورت درآمدزایی از پژوهش ها و انجام پروژه ها در چارچوب پروپوزال
رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در ادامه مجموعه نشست های خود با اعضای هیات علمی، کارشناسان و دانشجویان بخش های مختلف، روز سه شنبه پای صحبتها و نقطه نظرات اعضای بخش تحقیقات فیزیولوژی مولکولی نشست .
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر بابک ناخدا، مدیر بخش در ابتدای این نشست در گزارشی از فعالیت ها و برنامه های بخش اظهار داشت: با توجه به سیاستها و ماموریتهای ابلاغی، اولویتهای بخش فیزیولوژی ملکولی توجه به بحران آب و تغییرات اقلیمی، مساله مهاجرت، اشتغالزایی و محرومیت زدایی و ارتباطات موثر با بخش خصوصی و دانشگاه ها و همچنین توسعه ارتباطات و همکاری های بین المللی است. با توجه به پتانسیل نیروی انسانی، امکانات و توانمندی ها و تجارب پروژه های قبلی، طرح جامع بهنژادی ملکولی انواع ارزن پرمحصول متحمل به خشکی برای افزایش بهره وری آب و تولید علوفه، تولید واحدهای پرمحصول گلرنگ متحمل به خشکی با درصد روغن بالا، کار روی گیاه سورگوم برای افزایش بهره وری و تولید علوفه و همچنین معرفی و توسعه گیاهان جایگزین با روش های ملکولی (معرفی و توسعه گیاهان شورزی از قبیل سالیکورنیا) در برنامه تحقیقاتی بخش مورد توجه قرار گرفته است .
وی خاطرنشان کرد: در زمینه همکاری های بین المللی علاوه بر ارتباطات خوبی که با موسسات علمی آلمان و هند داریم و پیشنهادهایی که برای همکاری با فیلیپین و عمان داشته ایم رایزنی هایی با استرالیا انجام داده ایم و در یک پروژه جایکا (ژاپن) هم همکاری داریم .
ناخدا در ادامه با ارائه گزارشی از مقالات اعضای هیات علمی بخش که پیش بینی می شود تا پایان سال شامل حدود هفت مقاله Q۱ و تعداد بیشتری مقالات ISI ، علمی پژوهشی و علمی ترویجی باشد اظهار داشت: در نیمه اردیبهشت ماه هم کارگاه آموزشی بین المللی "کاربرد فنوتایپینگ گیاهی پربازده با دقت و کارآیی بالا در فیزیولوژی، اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی" را به مدت دو روز با حضور اساتید داخلی و خارجی در محل پژوهشگاه برگزار کردیم که نخستین رخداد بین المللی در این حوزه در کشور محسوب می شود که در بالاترین سطح برگزار شد .
مدیر بخش تحقیقات فیزیولوژی مولکولی در بیان نیازمندی های بخش هم به نداشتن تجهیزات فنوتایپینگ مزرعه ای و مشکلات موجود در زمینه ارتباطات بین المللی و دسترسی به منابع مالی برای تامین تجهیزات مورد نیاز اشاره کرد .
در پایان این نشست پس از بیان دیدگاه ها و نظرات دکتر مریم شهبازی و دکتر فواد مرادی - از اعضای هیات علمی - و کارشناسان بخش، دکتر خوش خلق سیما، رییس پژوهشگاه با تقدیر از تلاش ها و دستاوردهای حاصل شده در این بخش بر لزوم توجه جدی به درآمدزایی از پژوهش ها و انجام پروژه ها در چارچوب پروپوزال مصوب که مبنای بودجه ریزی عملیاتی برای هر پروژه است تاکید کرد .
وی گفت: هدف همه ما پیشرفت کشور است و البته محدودیتهایی هم وجود دارد که باید با وجود همه محدودیت ها و مشکلات، حرکت در مسیر توسعه را پیش ببریم. در سطح بخش هم باید دورنمای خوبی از آینده طراحی شود تا براساس آن حرکت کنیم .
خبر: علی شمس