پیامهای طلایی ناسا به بیگانگان فضایی چیست؟
براساس گزارش گاردین، اما این صفحه طلایی که در سال ۱۹۷۷ سوار بر فضاپیماهای ویهجر یک و دو توسط ناسا به فضا فرستاده شدند، ممکن است پیامی کاملا متفاوت را به هر نوع از حیات بیگانهای که شاید روزی آن را بیابد، انتقال دهد.
محققان معتقدند ناسا به جای نمایش چهرهای صلحدوست و هوشمند از بشر تصویری عاشق بحث و جدل، گنگ و نامفهوم و عاشق گلهایی که صدایی شبیه به اره برقی دارند را به نمایش گذاشتهاست.
امکان گمراه شدن حیاتهای بیگانه توسط این صفحات طلایی ناسا در نشست انجمن ملی نجوم در لسآنجلس مورد بررسی قرار خواهد گرفت. محققان دانشگاه بولینگ گرین در اوهایو معتقدند در این صفحهها ۱۱۷ تصویر، صدای نهنگهای گوژپشت، سلام به ۵۴ زبان مختلف، ۲۰ دقیقه صدای زندگی روی زمین، و ۹۰ دقیقه موسیقی ضبط شدهاند که تمامی آنها کاملا انسانمحور انتخاب شدهاند.
به گفته این محققان،اطلاعات ثبت شده در این صفحات قطعات هنری زیبایی هستند و بیانگر آن هستند که انسان دوست دارد چگونه دیده شود، اما باید توسط پدیدهای دریافت و ترجمه شود که از قابلیتهای احساسی یک انسان معمولی برخوردار باشد،درصورتی که چنین قابلیتهایی در گیرنده وجود نداشته باشد، یا احساساتی کاملا متفاوت در او وجود داشته باشد، صفحههای طلایی برای گیرنده کاملا گیجکننده خواهند شد.
محققان با بررسی دقیق اطلاعات ضبط شده روی این صفحات به این نتیجه رسیدند که پیامهای سلام و خوشامدگویی در نظر یک گیرنده بیگانه شبیه به بحث و جدل خواهد بود، زیرا این بخش از پیام هیچ تجانس دستوری ندارد. همچنین تصاویر و صداهای ثبت شده در این صفحات مسی که روکشی از طلا دارند، هیچ انطباقی با یکدیگر ندارند و ممکن است گیرنده را به اشتباه بیاندازد و حیات روی زمین را عجیب جلوه دهد، زیرا ممکن است گیرنده تصویر یک نرگس زرد شکفته را به همراه صدای ارهبرقی ببیند و بشنود.
شاید گیجکنندهترین بخش اطلاعات ثبت شده روی این صفحات بخش موسیقی باشد، در این صفحهها قطعاتی متنوع از آثار مختلف از باخ و استراوینسکی گرفته تا موسیقی گامیلان جاوهای و موسیقی فولکلور بلغاری ضبط شدهاند که محققان جهش سبک میان این قطعات موسیقی را گیجکننده توصیف کردهاند و معتقند گیرنده ناآشنا با بشر و اصوات بشری این پیام را گیجکننده خواهد دانست.
با اینهمه هراندازه که صفحات باعث گیجی گیرندههای بیگانه خود شوند، قرار نیست پیامها به این زودی به دست گیرندهای برسد. زیرا درحالی که فضاپیمای ویهجر ۱ در فاصله ۱۸.۸ میلیارد کیلومتری از زمین قرار دارد و دورافتادهترین دستساز بشر در جهان محسوب میشود، تا رسیدن به سامانه ستارهای بعدی ۴۰ هزار سال دیگر در پیش دارد.
دانش >فضا - همشهری آنلاین