اجتماعی شدن سلامت؛ طرح «زباله بدون بو» در عسلویه اجرایی میشود
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان عسلویه، سرپرست شبکه بهداشت شهرستان عسلویه در نشست با مسئولان چاه مبارک به مناسبت هفته بدون دخانیات گفت: در دولت تدبیر و امید مقوله سلامت در اولویت قرار دادهشده و طرح تحول نظام سلامت در راستای سیاست کلی نظام و سیاستهای کلی نظام سلامت اجراشده است.
جاسم زارعی اضافه کرد: علیرغم انتقادات بعضی از منتقدان، با حمایت قاطع رئیسجمهور و مقام معظم رهبری کماکان خدمات ارزان و بعضاً رایگان در بخشهای درمان و همچنین خدمات نوین سلامت در بخش بهداشت به همه مردم بهویژه اقشار متوسط به پایین ارائه میکند که این امر بر هیچکسی پوشیده نیست.
این مقام مسئول عنوان کرد: شبکه بهداشت و درمان شهرستان عزمی جدی در تدوین و اجرای برنامه جامع سلامت ۵سالهی شهرستان در صورت همدلی و همکاری همگانی دارد.
وی تصریح کرد: امیدواریم با توجه به تاکید فرماندار عسلویه، با مشارکت منطقه ویژه انرژی پارس، شرکتهای مادر و پتروشیمیهای مستقر در شهرستان و عمل کردن شرکتها به تعهدات اجتماعی خود با اجرای پیوست سلامت، معضلات و مشکلات حوزه سلامت در شهرستان مرتفع شود.
زارعی افزود: ورود مردم و ادارات در حوزه سلامت دو اصل مهم این سند است که دیتاهای موردنیاز به شکل آکادمیک و علمی در دانشگاه بوشهر در حال جمعآوری است و برای راهاندازی مرکز تحقیقات سلامت استاندارد و تجهیز آن در سطح شهرستان مجوزهای لازم اخذشده است.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان عسلویه از تحقق دو رویای سالیان پیش یکی در باب دفع بهداشتی زبالهها و فضولات حیوانی در شهر و روستاهای شهرستان که در کنار معابر تلنبار میشد، یادکرد و گفت: ساماندهی این مسایل مرهون خرد جمعی و همکاری همگانی است.
وی خاطرنشان کرد: رویای دیگر سالیان گذشته معضل استفاده از آبهای راکد و آبانبارها بهعنوان آب شرب بود که با یک حرکت فرهنگی هنری و پیگیری شوراها، همراهی ائمه جمعه و مردم با فرهنگسازی و اطلاعرسانی مناسب رفع شد.
زارعی اضافه کرد: ما همچنان دست یاری به سمت فعالین اجتماعی، سمنها، تیمهای اجتماعمحور، ائمه جمعه، شوراها، فرهنگیان، هنرمندان و خیرین سلامت دراز کردهایم و معتقدیم که با ریلگذاری مناسب و استفاده از بارش افکار، خرد جمعی و خودباوری مشکلات پیش رو قابلحل خواهند بود.
وی از اثربخشی تفکیک زباله در مبدا نام برد و عنوان کرد: علاوه بر زبالههای تر و خشک که باید از هم تفکیک شوند، زباله عفونی ازجمله پوشک و سرنگ و... نیز باید جداگانه دفع شوند که این کار با اجاره یا خریداری وسایل مخصوص حمل زبالههای عفونی و تحویل به بیمارستانها، قابل انجام خواهد بود.
زارعی اظهار داشت: ظروف یکبارمصرف پلاستیک و فوم که باعث آلودگی محیطزیست و تهدید سلامتی میشوند را باید از چرخه زندگی سلامتمحور حذف کنیم، تمام این تلاشها و فرهنگسازیها وقتی در همان اوان کودکی بهصورت هدفمند و اصولی آموزش داده شود بهمراتب بازخورد قابلتوجهتری به دنبال خواهد داشت.
وی گفت: مدیران مدارس متقاضی اجرای مدارس مروج سلامت در صورت اعلام آمادگی از طریق اداره آموزشوپرورش شهرستان در مدارسشان اجرایی خواهد شد و با رعایت پارامترهای بهداشتی، رتبهبندی خواهند شد.
زارعی خواستار محصور شدن مکان دفع زبالهها شد و متذکر شد: با تفکیک زباله و بازیافت آن، هم حجم زبالهها کاهش مییابد و هم منبع درآمدی برای دهیاریها و اشتغالزایی خواهد بود.
بخشدار چاه مبارک نیز ضمن تشکر از سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان عسلویه و میزبانان بیان داشت: یکی از وظایف اصلی و مهم دهیاران و شوراها ایجاد بستر و زمینه مناسب برای اجرای مقررات و موازین بهداشتی و محیطی است.
رضوی خاطرنشان کرد: دهیاران رابطین بین مردم و مسئولین هستند و باید مشکلات و موانع را به گوش مسئولین برسانند.
وی اظهار داشت: بعد از مدتها پیگیری از طریق منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس مکان دفع زباله برای کل بخش چاه مبارک تعیینشده است.
راهکارهای اجرایی کردن طرح ابتکاری «زباله بدون بو» در نشست سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان عسلویه با بخشدار، روسای شوراها، ائمه جمعه و دهیاران روستاهای جنوبی بخش چاه مبارک توسط سرپرست و کارشناسان شبکه بهداشت و درمان عسلویه ارائه شد.
کارشناسان حوزه سلامت ستاد شهرستان در خصوص مشکلات و موانع ارتقای شاخصهای حوزه سلامت پنج روستای جنوبی بخش چاه مبارک و لزوم مداخلات مردم، مسئولین محلی و نهادهای ذیربط و همچنین فعالیتهای مهم و تاثیر گزار انجامشده توسط شبکه بهداشت و درمان شهرستان گزارش دادند.
انتهای پیام/ع.م- ۳۰۹۰