عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

عملیاتی سازی تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و Juntendo ژاپن وارد فصل جدیدی می‌شود

به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، دکتر نادر ریاحی عالم با بیان این مطلب گفت: از بهمن ماه سال گذشته در راستای ارتقاء همکاری‌های علمی با مراکز آموزش عالی ژاپن، اینجانب از سوی معاون بین‌الملل دانشگاه به عنوان رابط دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور ژاپن انتخاب شدم.
وی افزود: کارشناسی و انجام مطالعات در زمینه آموزش عالی کشور مذکور، شناسایی زمینه‌ها و پتانسیل‌های تعاملات دانشگاهی با کشور ژاپن با همکاری معاونان بین‌الملل واحدها، تسهیل همکاری واحدهای مختلف دانشگاه با واحدهای مشابه در کشور ژاپن، ارائه پیشنهادات همکاری در حوزه‌های مختلف آموزش، پژوهش و خدمات، پیگیری تفاهم‌نامه‌های منعقد شده و تلاش در جهت عملیاتی کردن آن‌ها با همکاری مدیریت‌های معاونت بین‌الملل و واحدهای ذی‌ربط به عنوان اهم فعالیت‌های این حوزه تعریف شده است.
رابط دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور ژاپن با اشاره به اینکه در مرحله نخست اجرایی کردن فعالیت‌های تعریف شده استفاده از توانمندی‌های دانش‌آموختگان کشور ژاپن مورد توجه قرار دارد، اظهار داشت: به همین منظور فهرستی از فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های ژاپن و همچنین اساتیدی که دوره‌های فرصت مطالعاتی خود را در این کشور گذرانده‌اند، گردآوری خواهد شد.
دکتر ریاحی عالم با بیان اینکه همچنین مقرر شده از رایزن فرهنگی سفارت ژاپن در ایران جهت معرفی توانمندی‌های متقابل دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه‌های کشور ژاپن دعوت به عمل آید، گفت: استفاده از امکانات و دوره‌های انجمن و سازمان توسعه بین‌المللی ژاپن (JICA) جهت بهبود تحقیقات و به اشتراک گذاشتن دانش در مواجهه با توسعه سریع جهانی‌سازی و افزایش همکاری‌های بین‌المللی و بهره‌مندی از دوره‌های JSPS انجمن و سازمان ارتقاء و پیشرفت علوم ژاپن در زمینه انجام و پشتیبانی از تحقیقات مشترک بین‌المللی با دانشگاه‌های این کشور نیز در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: برگزاری کنفرانسهای علمی مشترک بین دانشگاهی در زمینه‌های نوین بهداشت و درمان، فراهم کردن زمینه‌ها و شرایط عملیاتی کردن تبادل اساتید و دانشجویان، استفاده از تجارب کشور ژاپن در زمینه‌های استانداردسازی محصولات علمی- پژوهشی، کمک به ایجاد آزمایشگاه‌های استاندارد در سطح دانشگاه، ارتباط با صنعت و افزایش کارایی مراکز تحقیقاتی و ایجاد و فعال‌سازی شرکت‌های دانش بنیان به عنوان دیگر عرصه‌های همکاری مورد توجه خواهد بود.
دکتر ریاحی عالم از عقد تفاهم‌نامه همکارهای مشترک دانشگاه علوم پزشکی تهران و Juntendo ژاپن با همکاری دو عضو هیات‌علمی دانشگاه به عنوان نمونه‌ای موفق از ارتباط و برقراری تبادلات علمی با این کشور یاد کرد.

گسترش همکاری‌های آموزشی و پژوهشی با دانشگاه Juntendo
دکتر محسن ویژه، عضو هیات‌علمی دانشگاه که زمینه ارتباط با دانشگاه Juntendo ژاپن را فراهم کرده در این باره گفت: سال ۲۰۰۵ از دانشگاه توکیو فارغ‌التحصیل و از سال ۲۰۰۷ عضو هیات‌علمی انستیتو ایمنی و سلامت کار ژاپن شدم. همچنین در طی این دوره به عنوان عضو هیات‌علمی پاره‌وقت در دانشگاه Juntendo ژاپن نیز مشغول به فعالیت بودم.
وی تصریح کرد: از دوره دانشجویی و فعالیت‌های اکادمیک در کشور ژاپن با پژوهشکده محیط‌ زیست و در مراحل بعدی با مرکز تحقیقات بهداشت باروری و مرکز تحقیقات مادر، جنین و نوزاد دانشگاه علوم پزشکی تهران همکاری‌های پژوهشی را تجربه کردم و در حال حاضر هم که عضو هیات‌علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران هستم با دانشگاه مذکور در زمینه‌های تحقیقاتی و تدریس همکاری می‌کنم.
عضو هیات‌علمی مرکز تحقیقات مادر، جنین و نوزاد دانشگاه به ارائه توضیحات اجمالی در خصوص دانشگاه Juntendo پرداخت و گفت: دانشکده پزشکی این دانشگاه با ۱۸۰ سال قدمت به عنوان قدیمی‌ترین دانشکده پزشکی ژاپن در شهر توکیو فعالیت می‌کند و دانشکده پرستاری آن نیز در استان چیبا واقع شده است.
دکتر ویژه جایگاه این دانشگاه در نظام‌های رتبه‌بندی بین‌المللی را تقریباً هم سطح با دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد و بیان داشت: دانشگاه Juntendo همچنین به عنوان یکی از موفق‌ترین دانشگاه‌های خصوصی کشور ژاپن فعالیت می‌کند.
وی توضیحاتی در خصوص پروژه‌های تحقیقاتی با دانشگاه Juntendo نیز ارائه کرد و گفت: طی همکاری‌های شکل‌ گرفته بخشی از پروژه‌ها که مربوط به فعالیت‌های میدانی و جمع‌آوری نمونه‌ها بود در دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام و در ادامه نمونه‌ها برای آنالیز و سنجش‌های آزمایشگاهی با بودجه‌های پژوهشی طرف ژاپنی به دانشگاه مذکور منتقل می‌شد.
دکتر ویژه یادآور شد: در سال گذشته این تعاملات با امضاء تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین‌المللی توسط دکتر یونسیان، معاون تحقیقات و فناوری وقت دانشگاه و نماینده دانشگاه Juntendo وارد مرحله تازه‌ای شد.
در ادامه، دکتر مسعود یونسیان، عضو هیات‌علمی دانشگاه و پژوهشکده محیط‌ زیست دانشگاه، گفت: بنابر مسئولیتی که طی سال‌های گذشته داشته‌ام شاهد انعقاد تفاهم‌نامه‌های همکاری مختلفی بوده‌ام که تعداد کمی از آن‌ها به مرحله عملیاتی شدن رسیده است.
وی افزود: خوشبختانه سیر ارتباطات با دانشگاه Juntendo از همکاری‌های پژوهشی به انعقاد تفاهم‌نامه انجامید که پیشبرد اهداف مشترک را تسهیل می‌کرد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: در شرایط کنونی بنابر توافق و تجربیات طرفین، علاقمندیم همکاری‌های پراکنده با این دانشگاه که بیشتر در حوزه‌های تحقیقاتی بهداشت، مادر، جنین و نوزاد و علوم اعصاب بوده به سایر حیطه‌ها تسری و گسترش یابد.
دکتر یونسیان با تاکید بر اینکه تفاهم‌نامه منعقد شده مباحث مختلف آموزشی و پژوهشی را در برمی‌گیرد، گفت: در همین راستا اعضای هیات‌علمی علاقه‌مند می‌توانند با اساتیدی از دانشگاه مربوطه وارد تعامل شده و در نهایت همکاری مشترکی را رقم بزنند.
وی همچنین از توافق دو دانشگاه برای برگزاری سمپوزیومی با موضوع معرفی توانمندی‌ها و ظرفیت‌های طرفین برای همکاری‌های آتی در اواخر سال ۲۰۱۸ خبر داد و گفت: اساتید و اعضای هیات‌علمی دانشگاه که مایل به برقراری ارتباطات و یا گسترش همکاری‌ها باشند، امکان حضور در این گردهمایی که زمان آن متعاقباً اعلام می‌شود را خواهند داشت.
توضیح اینکه اساتید و دانشجویان دانشگاه علاقمند به ایجاد تعامل با دانشگاه‌های کشور ژاپن می‌توانند از طریق ایمیل riahialam@gmail.com با دکتر نادر ریاحی عالم، رابط دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور ژاپن ارتباط برقرار کنند.
خبرنگار: مهناز وحیدی