عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران

برنامه برون سپاری وظایف غیرحاکمیتی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور مورد بررسی قرار گرفت

برنامه برون سپاری وظایف غیرحاکمیتی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور مورد بررسی قرار گرفت

نشست بررسی  برنامه "برون سپاری وظایف غیر حاکمیتی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور" روز سه شنبه ۸ خردادماه جاری، با حضور دکتر اسکندر زند معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر گلکاری رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم، دکتر ولدان مدیرکل دفتر امور فناوری و جمعی از مدیران ستادی در سالن اندیشه سازمان برگزار شد.  هدف این نشست ارائه وظایف پژوهشی و فناوری موسسه تحقیقات کشاورزی دیم تا افق ۱۴۰۴ و بررسی  ورود بخش غیر دولتی در زمینه های مختلف تحقیقاتی بیان گردید.

دکتر اسکندر زند معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به موضوع برون سپاری وظایف پژوهشی و فناوری ابراز داشت: برنامه  برون سپاری وظایف پژوهشی و فناوری موسسه تحقیقات کشاورزی دیم تا افق ۱۴۰۴،  با برنامه ریزی منسجم و زمان بندی شده و ارائه مدل در زمینه های تحقیقاتی موسسه، دارای اهمیت بسیاری می باشد. وی در بیانات خود بر سیاست شفاف سازی و ارائه برنامه زمان بندی شده موسسه تحقیقات دیم درخصوص حمایت از شکل گیری شرکت های دانش بنیان تاکید کرد. رئیس سازمان تحقیقات خاطر نشان ساخت: بعضی از برون سپاری ها در زمینه کشاورزی دیم در دست اقدام است و با توجه به سود آوری و جذابیت آن برای بخش خصوصی سعی در برون سپاری آن می باشد. همچنین نظارت دولت در حوزه تولید باید موجب کاهش هزینه های تولید شود و این موضوع مورد توجه وزارت متبوع می باشد. وی ابراز داشت: فروش لاین های امید بخش شدیدا برای بخش خصوصی دارای جذابیت فراوان است و تاکنون از میان ۵۴ رقم جدید بذر دیم که از سوی محققان موسسه تحقیقات کشاورز دیم برای کشت در دیم زارها معرفی شده است دانش فنی تولید ۱۹ رقم بذر جدید غلات و حبوبات دیم به بخش خصوصی واگذار شده است.

دکتر گلکاری رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم در گزارش خود ضمن اشاره به استقبال از برون سپاری وظایف غیرحاکمیتی موسسه بیان داشت: برون سپاری وظایف غیر حاکمیتی و حمایت از شکل گیری بخش غیر دولتی متناظر، راهی برای توانمندسازی موسسه با توجه به محدودیت در منابع انسانی و امکانات میباشد که این امر با عدم نگاه توسعه گری در ساختارها و امکانات توام می باشد. وی افزود: در سال های گذشته موسسه تحقیقات کشاورزی دیم در واگذاری ارقام دیم در کشور پیشرو بوده است همچنین تعاملات خوبی با بخش صنعت برای فعالیت های پژوهشی مشترک داشته و پیشنهادهای جدیدی برای فروش لاین امید بخش به بخش خصوصی داشته است . دکتر گلکاری با تشریح خلاصه ای از اهداف ، وظایف و ماموریت های موسسه و ایستگاه های تحقیقاتی وابسته، تعاملات بیرونی موسسه را شامل : ساماندهی اراضی دیم کشور (بخش اجرا، مروجان و بهره برداران) - طرح‌های PVS (بخش اجرا، مروجان و بهره برداران) - ۴ مورد تفاهم نامه با بخش صنعت همراه با تعریف پروژه - تفاهم‌نامه همکاری مشترک با دانشگاه فردوسی (حبوبات)، دانشگاه تبریز (گندم ، کشاورزی دقیق) ، انرژی اتمی (اصلاح ارقام زراعی) - پروژه ایران - ایکاردا (تامین بذر، طراحی و اجرای پلات‌های نوآوری) - پروژه ایران - سمیت (برنامه به‌نژادی، کشاورزی حفاظتی) - برنامه گندم‌های زمستانه سمیت ( IWWIP ) ترکیه (۳ پروژه مشترک)  و تاسیس ۲ شرکت دانش بنیان، برشمرد.

روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی