کارگروه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی بوشهر برگزار شد
رییس کارگروه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در این کارگروه گفت: ارزیابی وضعیت و تعیین الویت های محدوده تحت پوشش دانشگاه ازنظر آسیبهای اجتماعی شایع در منطقه و سیاستگذاری منطقهای در راستای ارتقاء سلامت روانی و اجتماعی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی با تاکید بر طرح تقسیمکار ملی کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی ازجمله وظایف کارگروه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و اعتیاد دانشگاه است.
دکتر سعید کشمیری افزود: برنامهریزی منطقهای و پیشنهاد مداخلات موثر و بومی در راستای ارتقاء سلامت روانی و اجتماعی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی با تاکید بر طرح تقسیمکار ملی کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی و همکاری و هماهنگسازی برنامهها، فعالیتها و اقدامات درونسازمانی و برونسازمانی با سایر دستگاههای استان و شهرستانهای تحت پوشش در حیطه آسیبهای اجتماعی از دیگر وظایف کارگروه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و اعتیاد دانشگاه است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تصریح کرد: پایش و ارزشیابی برنامههای اجرایی دانشگاه در حوزه آسیبهای اجتماعی و مستندسازی و ارائه گزارش بهرهوری و عملکرد برنامههای جاری در حوزههای آسیبهای اجتماعی از دیگر وظایف کارگروه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و اعتیاد دانشگاه است.
دکتر کشمیری عنوان داشت: تشکیل کمیتههای کارشناسی و تخصصی حسب ضرورت، تدوین و فراخوان الویت های پژوهشی در زمینه آسیبهای اجتماعی منطقهای تحت پوشش، حمایتطلبی و پیگیری فعال اقدامات سایر معاونتها، سازمانها و دستگاههای اجرایی در حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی که طبق طرح تقسیمکار ملی مسئولیت اصلی آن به وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی محول شده و دیگر کمیتهها که بهعنوان دستگاه همکار تعریفشده است نیز بر عهده این کارگروه است.
قائممقام رئیس دانشگاه در امور مشارکتهای اجتماعی نیز گفت: به دنبال طرح تقسیمکار ملی کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی با محوریت شورای اجتماعی کشور (سال ۱۳۵۹)، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در کنار سایر ارگانها عهدهدار بخشی از اقدامات مربوط به کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی شد.
دکتر حیدر عزیز نژاد افزود: در این خصوص به دستور مقام عالی وزارت جهت انسجامبخشی به فعالیتهای مربوطه در وزارتخانه، از خردادماه سال ۱۳۵۹، معاونت اجتماعی در وزارت متبوع رسماً راهاندازی شد و در راستای تحقق اهداف طرح تقسیمکار ملی جهت کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی الویت دار دبیرخانه کارگروه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و اعتیاد تشکیل و سپس ۵ کارگروه تخصصی مشتمل بر کارگروههای اعتیاد، سلامت روان، مسائل محیطهای دانشجویی، حاشیهنشینی و طلاق تشکیل شد.
وی تصریح کرد: پسازآن با توجه به اهمیت بیماری ایدز و آسیبهای اجتماعی ناشی از آن ششمین کارگروه نیز شکل گرفت. وی افزود: ذکر این نکته ضروری است که در این طرح، وزارت متبوع و دانشگاههای علوم پزشکی در زمینه کاهش و کنترل سه آسیب اجتماعی، "مسائل محیطهای دانشجویی "، "اختلالات روانی و رفتارهای پرخطر " و " ایدز " بهعنوان متولی اصلی و در مورد سایر آسیبهای اجتماعی نقش دستگاه همکار را دارا میباشد.
رییس دبیرخانه کارگروه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز گفت: دبیرخانه کارگروه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و اعتیاد حوزه سلامت، واحدی مستقر در معاونت اجتماعی و دانشگاه است که بهمنظور ارتقای سلامت روانی اجتماعی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در قالب کمیتههای تخصصی اقدام به سیاستگذاری، برنامهریزی، هماهنگی، پایش و ارزشیابی و مستندسازی اقدامات مربوطه در حوزه ماموریت وزارت بهداشت میکند.
زینب حسینی افزود: بر اساس شیوهنامه کارگروه، کمیتههای تخصصی، با حضور رئیس کمیته و ترکیب اعضاء حسب موضوع خاص بهصورت ماهانه تشکیلشده و ضمن بررسی موضوع، نتایج و تحلیلهای کارشناسی توسط رئیس محترم کمیتههای تخصصی جهت طرح در کارگروه آسیبهای اجتماعی و اعتیاد دانشگاه و تصمیمگیریهای مداخلاتی گزارش میشود.
وی تصریح کرد: در شرایط فعلی به دنبال طرح تقسیمکار ملی و مصوبات شورای اجتماعی کشور و تدوین شیوهنامه آسیبهای اجتماعی توسط معاونت اجتماعی، شش کمیته تخصصی وزارت بهداشت (کمیته سلامت روان، کمیته اعتیاد، کمیته طلاق، کمیته حاشیهنشینی، کمیته HIV/AIDS و کمیته مسائل اجتماعی و فرهنگی محیطهای دانشگاهی) در حیطه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی فعالیت دارند.
زینب حسینی اظهار داشت: در راستای تدوین این شیوهنامه نقش دبیرخانه کارگروه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بهعنوان دستگاه اصلی در پیشگیری از آسیبهای ناشی از اختلالات اعصاب و روان، آسیبهای مسائل اجتماعی فرهنگی محیطهای دانشگاهی و پیشگیری از آسیب ایدز میباشد و در آسیبهای دیگر بهعنوان دستگاه همکار سایر دستگاههای اجرایی استان و شهرستان مشغول انجاموظیفه میباشد.
وی خاطرنشان کرد: دبیرخانه کارگروه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و اعتیاد دانشگاه مستقر در معاونت اجتماعی دانشگاههای علوم پزشکی کشور است، رییس دانشگاه بهعنوان رییس کارگروه، معاون اجتماعی دانشگاه بهعنوان دبیر کارگروه و معاونین محترم دانشگاه، مدیران گروههای محترم معاونتهای بهداشتی، درمان، دانشجویی فرهنگی و تحقیقات و فناوری بهعنوان اعضاء کارگروه آسیبهای اجتماعی سلامت و اعتیاد دانشگاه هستند.
انتهای پیام/ کد خبر- کد