فاطمه قائمی پناهیان:بیشترین توصیه قرآن کریم، دعوت به تفکر و تعقل است
به گزارش روابط عمومی معاونت دانشجویی، این نشست با سخنرانی فاطمه قائمی پناهیان حافظ کل قرآن و دانشجوی دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران (و به صورت ۲ رشته ای دانشجوی حوزه علوم اسلامی دانشگاه تهران) روز پنجشنبه سوم خرداد ماه ۹۷ برگزار و وی در این جلسه درباره شگفتی های نجوم، پزشکی، ریاضیات، فیزیک، شیمی، زمین شناسی، ژنتیک و زیست شناسی در قرآن بحث کرد و شواهدی علمی مبنی بر معجزات علمی قرآن بیان کرد.
فاطمه قائمی پناهیان، دارای رتبه ۱۰۱ کنکور سراسری و حائز رتبه برگزیده کشوری در مسابقات مختلف علمی از جمله جشنواره دانش آموزان ممتاز، مبتکر و مخترع و المپیاد های ریاضی پایا و فیزیک دانش آموزی و... و نیز مسابقات مختلف قرآنی و فرهنگی و مسئول انجمن دانش آموزی برتر در سطح ملی بوده است و اکنون دبیر کانون قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو شورای مرکزی مجمع قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
وی به همراه گروه خود، در زمینه های علمی- قرآنی آثاری تولید کرده اند که باعث ترغیب بسیاری از دانشمندان و جامعه علمی به سمت اسلام و قرآن شده اند.
به همین بهانه با فاطمه قائمی پناهیان به گفت و گو پرداختیم:
با توجه به سوابق علمی شما، جای این سوال هست که چطور تصمیم به حفظ قرآن گرفتید؟
زمانی که تقریباً ۱۱ – ۱۲ ساله بودم، در مدرسه ای درس می خواندم که خیلی فضای علمی و درسی سنگینی داشت. در رصدخانه ابن صلاح همدانی هم فعالیت می کردم و در زمینه نجوم مطالعات گسترده ای داشتم. به طور اتفاقی با آیاتی از قرآن مجید آشنا شدم که این حقایق نجوم و ستاره شناسی را که دانشمندان قرن اخیر با دستگاه های بسیار پیشرفته به آنها رسیده اند، بیشتر از ۱۴ قرن پیش در این آیات بیان شده است. همان موقع این جرقه در ذهنم خورد که قرآن یک کتاب معمولی نیست و با تحقیقات بیشتر متوجه شدم این شگفتی های علمی محدود به یک یا دو آیه نبوده و این عظمت علمی سرتاسر آن را فرا گرفته است. بعد از این تحقیقات آنقدر شیفته قرآن شدم که در همان سن ۱۲ سالگی شروع به حفظ کردم و طی ۲ سال حافظ کل قرآن کریم شدم.
پیش از حفظ قرآن سطح درسی ام متوسط به پایین بود، اما از همان روزها که شروع به حفظ قرآن کردم توانستم رتبه های برتر در المپیاد ها و جشنواره های علمی کسب کنم.
پدرم بعد ها تعریف میکردند از آن زمان که بنده وارد حفظ قرآن شدم ایشان متوجه شدند که روزی خانه بیشتر شده است. و برکات فراوان دیگر که اطرافیان میدیدند و خودشان ترغیب شدند بیش از پیش به سمت قرآن بیایند.
این آثار پرمحتوا چگونه تولید شد؟
بنده و دوستانم وقتی این عظمت علمی قرآن را دیدیم، سعی کردیم از فرصت ها استفاده و این حقایق زیبا را به اطلاع سایر دوستان نیز برسانیم. به لطف خداوند آنقدر این شیوه اثرگذار بود که در پایان دوران دبیرستان، تنها ۱۵ نفر حافظ کل قرآن داشتیم و بودند افراد بسیاری که با این کتاب الهی انس گرفته بودند.
در دوران تحصیل، آیا مشغله های دانشگاه مانع از کار شما نشد؟
نخیر اصلاً؛ پس از ورود به دانشگاه، تصمیم گرفتیم این مسیر را خیلی جدی تر ادامه دهیم و در قالب یک تیم نخبه دانشجویی از رشته های مختلف پزشکی، مهندسی، علوم انسانی و علوم قرآنی به تولید محتوا پرداختیم. ما به صورت جامع، قرآن را از ابعاد مختلف علمی بررسی و پس از طراحی و ترجمه به زبان های مختلف، این کارها را در نشست های مختلف علمی، نمایشگاه، همایش و یا کارگاه های علمی در اختیار دیگران گذاشتیم و نیز در قالب کتاب تالیف کردیم.
درباره ارائه آثار خودتون و جذب افراد به دین اسلام توضیحاتی بدید؟
در پاییز ۹۵ این آثار توسط یکی از اساتید به یک کالج در ایالت تگزاس آمریکا ارسال و در یک همایش علمی ارائه شد که باعث ترغیب دانشمندان و متخصصان بسیاری از غرب به سمت اسلام شد.
برای اولین بار در آذر ماه سال ۱۳۹۶ تعدادی از این آثار را در دانشگاه علوم پزشکی تهران رونمایی کردیم که بسیاری از دانشجویان ایرانی و خارجی به سمت مکتب قرآن و عترت جذب شدند. بسیاری از اساتید دانشگاه در رشته های مختلف علمی اذعان داشتند که این آثار ظرفیت مطرح شدن در کنگره های جهانی را دارند.
از ابتدا که این کار را شروع کردید، به این دستاوردهای بزرگ فکر می کردید؟
البته همین انتظار را هم داشتیم. بیان حقایق عظیم علمی مثل تعداد کروموزوم موجودات مختلف در قرآن، ویژگی های خاص عناصر شیمیایی مختلف و نظریات بزرگ نجوم، پزشکی، زیست شناسی، فیزیک، ریاضی و ... که به تازگی دانشمندان با دستگاه های پیشرفته به آن ها رسیده اند، از برهان های قاطع مبنی بر عظمت علمی دین مبین اسلام بوده و نشان از آن است که اسلام، دین حقیقت و آگاهی است.
از زیبایی های دین اسلام آن است که بیشترین توصیه ی قرآن کریم، دعوت به تفکر و تعقل است. ما نیز به دنبال همین توصیه این کتاب الهی هستیم و سعی داریم تا جامعه را دعوت به تفکر پیرامون آیات الهی کنیم.
بی شک قرآن، کتاب بیان شگفتی های علمی نیست بلکه یک کتاب انسان ساز است و وجود این شگفتی های علمی در این کتاب، برای آن است که برهانی باشد برای جامعه بشری که ایمان آنان نسبت به حقانیت این کتاب الهی افزون شود.
سخن آخر؟
ما به تجربه دیده ایم که فرد پس از مطالعه و تفکر در این شگفتی های علمی آیات قرآن کریم، به این حقیقت می رسد که این کتاب نمی تواند نوشته دست بشر ۱۴۰۰ سال پیش باشد؛ بلکه تنها می تواند از ناحیه یک فوق بشر که خود خالق این جهان هستی و عالم مطلق است، نازل شده باشد.
توضیح اینکه، تا به حال چند هزار اثر در این زمینه تولید شده که همچنان ادامه دارد، چرا که عظمت علمی این کتاب الهی و سخنان اهل بیت (ع) پایان ناپذیر است و این مسیر، آغازیست برای یک حقیقت جوی تا با دین مبین اسلام آشنا شود.