معرفی سامانه علم سنجی اعضای هیات علمی با حضور رئیس انتشارات دانشگاه
گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی؛ جلسه معرفی سامانه علم سنجی اعضای هیات علمی روز یکشنبه ۶ خرداد ماه با حضور دکتر کبیری، رئیس انتشارات دانشگاه، اعضای هیات رئیسه، مدیران گروه های آموزشی برگزار شد.
در این جلسه دکتر کبیری ضمن تاکید بر اهمیت سامانه علم سنجی در سیاستگذاریهای پژوهشی دانشکدهها و دانشگاه علم سنجی را دسته ای از روش های کمی که به تحلیل علم به عنوان یک فرایند اطلاعاتی تاکید دارند، تعریف کرد و آن را در تعبیر ساده تر دانش اندازه گیر علم دانست.
وی خاطر نشان کرد: علم سنجی یک علم بین رشته ای است و در سیاست گذاری پژوهشی و مدیریت پژوهشی، بررسی تاریخ یک رشته علمی، جامعه شناسی علم، کتابداری و اطلاع رسانی، ترفیع اعضای هیات علمی و تخصیص منابع پژوهشی به ما کمک می کند.
دکتر کبیری افزود: علم سنجی شاخص های متنوعی دارد؛ تعداد مقالات یک فرد نمادی از کمیت کار یک فرد و تعداد استنادات به مقالات نماد کیفیت است.
وی همچنین از وجود ۱۲ سامانه چون سامانه منبع یاب، سامانه علم سنجی اعضای هیات علمی، علم سنجی دانشگاه های علوم پزشکی کشور، بانک اطلاعاتی پایان نامه های علوم پزشکی کشور، سامانه مشابهت یاب، بانک اطلاعات مقالات پزشکی ایران، سامانه انتشار نتایج و اخبار پژوهش های سلامت و سامانه مدیریت انتشارات دانشگاه های پزشکی و ... خبر داد.
رئیس انتشارات دانشگاه با اشاره به شکل گیری سامانه علم سنجی اعضای هیات علمی در وزارت بهداشت از دو سال پیش گفت: این سامانه اطلاعات ۱۹ هزار و ۱۳۴ نفر هیات علمی در کل کشور و ۱۸۱۱ عضو هیات علمی در دانشگاه علوم پزشکی تهران را دارد که این اطلاعات براساس
h-index
مرتب شده اند.
وی اظهار داشت: از اسفند ماه سال گذشته شاخصی تحت عنوان
top one percent
به این سامانه اضافه شده است که مطابق آن یک درصد برتر هر رشته در کشور نیز بر اساس شاخص
h-index
و
IF
اختصاصی مجلات رشته خود مشخص شده است.
دکتر کبیری افزود: در اسفندماه سال ۹۶ این سامانه براساس ربات هایی که دارد اطلاعات کل اعضای هیات علمی را از سامانه های مختلف خوانده و یکجا جمع کرده است؛ بنابراین اگر روی نام فرد کلیک کنید صفحه اختصاصی وی باز می شود و
h-index
وی در سال های مختلف، تعداد مقالات و روند استنادات در تمامی سال ها نمایش داده می شود.
وی همچنین بر وجود
h-index
اعضای هیات علمی بدون خود استنادی در این سامانه نیز خبر داد.
دکتر کبیری با اشاره به وابستگی شاخص
Impact factor
به رشته خاطر نشان کرد: این شاخص در رشته های مختلف هم ارزش نیستند؛ بنابراین مجلات پرستاری را براساس
Impact factor
از بالا به پایین مرتب کردیم و یک چهارم اول را مجلات ۲۵ درصد برتر در هر رشته از نظر شاخص
impact factor
نامگذاری کردیم. بنابراین عدد
impact factor
کلی یک مجله اهمیتی ندارد و چیزی که مهم است این است که اساتید مقالات خود را در مجلات ۲۵ درصد برتر تخصصی حوزه خود چاپ کنند.
وی در ادامه از افزوده شدن لاین پژوهشی توسط خود افراد در سامانه در آینده نزدیک سخن گفت.
وی هدف از برگزاری این جلسه را معرفی سامانه و درخواست از اعضای هیات علمی برای رجوع به این سایت عنوان کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران از فقر مراجعه اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران رنج می برند.
دکتر کبیری همچنین در ادامه به معرفی سامانه علم سنجی دانشگاه های علوم پزشکی کشور؛ براساس
Scopus
پرداخت.
خبرنگار: شیما سادات عطری
عکس: حسین اکبریان