عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران

برون سپاری وظائف غیرحاکمیتی موسسه های تحقیقات برنج کشور و تاسماهیان دریای خزر به بخش خصوصی مورد بررسی قرار گرفت

برون سپاری وظائف غیرحاکمیتی موسسه های تحقیقات برنج کشور و  تاسماهیان دریای خزر  به بخش خصوصی مورد بررسی قرار گرفت

با حضور دکتر اسکندر زند معاون وزیر و رئیس سازمان،دکترکهرام معاون برنامه ریزی و اقتصادی ودکتر باغستانی مشاور سازمان  نشست مشترک روسای تحقیقاتی موسسه های تحقیقات برنج کشور و تاسماهیان دریای خزر شنبه ۵خرداد سال جاری در سالن اندیشه برگزار شد. خانم دکتر مریم فلاحی رئیس موسسه تحقیقات تاسماهیان دریای خزر و خانم دکتر مریم حسینی رئیس تحقیقات برنج کشور  در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از برون سپاری بخشی از فعالیت های موسسه های تحت مدیریت خود، به معرفی ظرفیت های همکاری در تعامل با بخش خصوصی پرداخته و بر رفع موانع موجود تاکید کردند.

دکتر مریم فلاحی رئیس موسسه تحقیقات تاسماهیان دریای خزر فعالیت های قابل برون سپاری این موسسه را تشریح کرد. وی در خصوص ورود بخش خصوصی به عرصه تحقیقات ماهیان خاویاری بیان داشت این موسسه آمادگی دارد هر سال ۱۰ درصد از خروجی های تحقیقاتی خود را به بخش خصوصی واگذار کند و  سالانه ۱۰ میلیارد ریال کاهش هزینه به دنبال خواهد داشت.دکتر فلاحی، بلوغ دیررس ماهیان خاویاری را از جمله چالش های موجود درزمینه مشارکت بخش خصوصی  دانست  و راهکارهایی از جمله ارائه تسهیلات ارزان قیمت و معافیت های مالیاتی را به عنوان مشوق های تعامل با بخش غیر دولتی پیشنهاد داد. دکتر فلاحی هم چنین با اشاره به ضرورت تغییرساختارهای موجود در راستای برون سپاری وظایف غیر حاکمیتی، بر تقویت نظام ترویج و گسترش برنامه محوری با اولویت تجاری سازی تحقیقات تاکید کرد. تولید کیت های شناسایی عوامل بیماری زای ماهیان خاویاری، استفاده از سیستم انجماد اسپرم ، تولید پروبیوتیک های اختصاصی ماهیان خاویاری و هم چنین واگذاری دانش فنی کاهش سن بلوغ ماهیان خاویاری و تعیین جنسیت آن، از جمله زمینه های برون سپاری فعالیت های این موسسه است که در سخنان خانم دکتر فلاحی رئیس موسسه تاسماهیان دریای  خزر بدان اشاره شد.

دکتر مریم حسینی رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور در ارائه گزارش توانمندی ها و ظرفیت های همکاری این موسسه در تعامل با بخش خصوصی، اولویت های تحقیقاتی قابل واگذاری و قابل مشارکت را معرفی کرد. وی در توضیح این مطلب بیان داشت این موسسه آمادگی دارد تولید هسته های اولیه بذرارقام اصلاح شده خود را به بخش خصوصی واگذار کند. هم چنین واگذاری دانش فنی تولید برنج هیبرید از دیگر زمینه های تجاری سازی تحقیقات این موسسه است که در سخنان خانم دکتر حسینی بدان اشاره شد.

دکتر اسکندر زند معاون وزیر و رئیس سازمان ، موسسه تحقیقات تاسماهیان دریای خزر را از جمله موسسه هایی دانست که می تواند با تقاضامند نمودن تحقیقات خود سودآوری خوبی داشته باشد و ضرورت دارد این موسسه برای ارتقای مشارکت فعالیت های خود در تعامل با صنعت برنامه اولویت دار تعیین کند. دکتر زند با بیان این مطلب که موسسه تاسماهیان دریای خزر نیازمند بازنگری در رویکرد تجاری سازی پروژه های تحقیقاتی است ، ورود این موسسه را در تدوین برنامه تولید بچه ماهی گواهی شده خواستار شد.

رئیس سازمان  با تاکید بر این مطلب که ضرورت دارد طرح های تحقیقاتی موسسه های تابعه سازمان به تولید فناوری منجر شود، ورود موسسه تحقیقات برنج کشور در تدوین برنامه ارتقافناوری برنج هیبرید را خواستار شد.

روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی