نشست تخصصی میراث فرهنگی و دفاع مقدس در پژوهشکده گیلانشناسی برگزار شد
نشست تخصصی میراث فرهنگی و دفاع مقدس به همّت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و با همکاری پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس، به مناسبت آخرین روز هفته میراث فرهنگی و سالروز فتح خرمشهر، صبح روز پنج شنبه ۳ خرداد در پژوهشکده گیلان شناسی برگزار گردید.
در ابتدای مراسم سرهنگ گلپور، فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان ضمن تبریک ایّام ماه مبارک رمضان و سالروز آزادسازی خرمشهر گفت: یگان حفاظت میراث فرهنگی در راستای وظایف سازمانی شرح وظایفی دارد که بر اساس آن برنامه های خود را دنبال می کند.
وی با اشاره به بهره مندی از پتانسیل دانش آموزان برای پیشگیری از جرائم، تصریح کرد: یگان حفاظت گیلان توانست در زمینه ی دستگیری مجرمین و تامین امنیّت مراسم و حفاظت از اشیاء قیمتی مقام برتر کشور را کسب نماید، چرا که تلاش ما برقراری سه اصل نظم و انضباط، پیشگیری و پیگیری است.
در ادامه دکتر سیّدهاشم موسوی، رئیس پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان با اشاره به دایره المعارف جنگ و تدوین دانشنامه ی استانی دفاع مقدس در پژوهشکده گفت: در این زمینه تلاش های بسیاری صورت گرفته تا همه ابعاد جنگ و دفاع مقدس گیلان شناسایی شود، امیدواریم بتوانیم یک دانشنامه آبرومند آنگونه که در شان اسلام، ایران و دفاع مقدس است تهیه کنیم.
وی با تاکید به اینکه تکریم شهیدان باید همیشه سرلوحه کار ما باشد افزود: جنگ تحمیلی جنگی بود که از نظر کیفیّت کم نظیر است. با توجه به وجود جنگ های زیادی که در این کشور وجود داشته، جنگ تحمیلی با وجود شور و هیجانی که به همراه داشته با هیچ یک ازآن ها قابل مقایسه نیست.
دکتر موسوی با اشاره به جایگاه والای شهدا گفت: مزار شهدا از میراث ماندگار ما به شمار می رود. سازمان میراث فرهنگی همانطور که فضاها و بناهای تاریخی را مهم می داند نسبت به مزار شهدا نیز باید اینگونه عمل کند؛ زیرا با اتمام جنگ ارزش های آن باقی می ماند و بخشی از میراث ملی ما می شود بنابراین حفاظت از آن مسئله مهمی است.
در ادامه عمران علیزاده، رییس انجمن ژئوپلتیک ایران-شعبه گیلان ضمن تبریک سالروز آزادسازی خرمشهر با تاکید به مرکزگرا بودن میراث تاریخی ایران اذعان داشت: جام مارلیک در استان گیلان کشف شده است اما اگر اتّفاقی برای آن بیفتد، تمامی مردم در داخل و خارج کشور نسبت به آن واکنش نشان می دهند و این نشان از مرکزگرا بودن آثار باستانی دارد.
این استاد دانشگاه افزود: من دفاع مقدس را جنگی با اثرات جهانی می دانم، اما نگاه ما به صنعت گردشگری جنگ با ابعاد جهانی متفاوت بوده است.
مهندس رضا علیزاده، مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان، اردوی راهیان نور را از جمله فعالیت های سازمان میراث فرهنگی خواند و گفت: یکی از رسته های فرهنگی تاریخی گردشگری نوستالوژیک در دل سفرهای راهیان نور قرار دارد و مقوله راهیان نور را در تلفیق با گردشگری نوستالژیک دنبال می کنیم.
وی در ادامه با اشاره به ثبت آثار ملموس جنگ مانند مزار شهدا و فرماندهان جنگ تصریح کرد: این کار ابتدا با آرامگاه سردار شهید املاکی در لنگرود شروع شد و در همه شهرها این اماکن مقدس به عنوان میراث ملموس ارج نهاده خواهد شد.
در پایان از کارکنان یگان حفاظت میراث فرهنگی، کارکنان میراث فرهنگی، اعضای ستاد تسهیلات سفر گیلان تقدیر و تشکر به عمل آمد.