عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

بازدید اعضای شورای شهر و نماینده مردم تهران از داروخانه ۱۳ آبان

گالری عکس

در نشستی که قبل از بازدید دکتر ناهید خداکرمی و حسن خلیل‌آبادی از اعضای شورای شهر و دکتر داود محمدی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از مجموعه داروخانه ۱۳ آبان شنبه ۵ خرداد ۹۷ انجام شد، مشکلات داروخانه اعم از کمبود فضای فیزیکی، معضل قاچاقچیان دارو در اطراف داروخانه، بدهی بیمه‌ها و مشکلات موجود در حیطه دارو مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد تا مشکلات این مجموعه در مجلس و شورای شهر مطرح شود تا مساعدت‌های لازم صورت پذیرد.
در نشست قبل از این بازدید، دکتر خیرالله غلامی سرپرست داروخانه‌های دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران بابیان پیشینه و فعالیت‌های داروخانه ۱۳ آبان و دیگر داروخانه‌های دانشگاه، گفت: در حال حاضر داروخانه ۱۳ آبان حدود ۲۰ درصد از داروهای تخصصی و فوق تخصصی کشور را توزیع می‌کند و از کل کشور برای دریافت دارو به این داروخانه می‌آیند.
وی فعالیت داروخانه‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران را با ۴۰۰ پرسنل فعالیتی مثبت ارزیابی کرد و افزود: داروخانه‌های دانشگاه از سال ۱۳۵۹ به همت مرحوم دکتر فرساد راه‌اندازی شده و تا به امروز که به ۷ داروخانه شهری و ۱۲ داروخانه بیمارستانی گسترش‌یافته با تلاش شبانه‌روزی در خدمت مردم است.
سرپرست داروخانه‌های دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در حال حاضر ما با مشکلاتی ازجمله قاچاقچی‌ها در حوزه دارو مواجه هستیم که دارو را از مردم می‌خرند و تاکنون ۳۰ نامه به ارگان‌های مختلف ازجمله وزارت اطلاعات، قوه قضاییه، نیروی انتظامی و ... نوشته‌ایم که این افراد را جمع‌آوری کنند ولی تاکنون ترتیب اثر موثری داده نشده است.
وی درباره افرادی که با حضور در ناصرخسرو داروی خود را تهیه می‌کنند، گفت: بعضی از این افراد به دنبال داروهای رسمی نیستند و می‌خواهند داروی موردنیاز خود را به‌صورت غیررسمی تهیه کنند.
دکتر غلامی درباره مطالبات داروخانه‌های دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران از بیمه نیز گفت: ۵۵ درصد بدهی‌های ما مربوط به سازمان تامین اجتماعی است که حدود ۲۰۵ میلیارد تومان می‌شود. سازمان تامین اجتماعی از آخر بهمن سال ۱۳۹۵ دیگر پرداختی به ما نداشته است و همین موضوع مشکلات زیادی را برای ما و مردم ایجاد کرده است.
وی ضمن بیان اینکه، جمع بدهی ما از بیمه‌ها ۲۲۹ میلیارد تومان است که امیدواریم هرچه سریع‌تر پرداخت شود، تصریح کرد: در حال حاضر با ۸۵ شرکت تامین دارو کار می‌کنیم که ۴ شرکت ما را در لیست سیاه قرار داده‌اند و در آستانه ورود به لیست سیاه ۶ شرکت دیگر هستیم.
دکتر غلامی ادامه داد: یکی از سیاست‌های اصلی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران ارائه خدمات مطلوب و به‌موقع به بیماران است و بر همین اساس ما بنایی را برای سود حاصل از داروها نداریم به‌طوری‌که داروهایی که در داروخانه‌های این دانشکده عرضه می‌شود بین ۴ تا ۵ درصد سود دارند.
پس‌ازآن، حسن خلیل‌آبادی عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران نیز با تاکید بر اینکه مدیریت شهری حمایت لازم را از دانشگاه علوم پزشکی برای ارائه خدمات در حوزه دارویی به شهروندان و بیماران انجام خواهد داد گفت: یکی از وظایف شورا توجه به حوزه سلامت و بهداشت شهروندان است و این در حالی است که در دنیا این کار توسط شهرداری‌ها و در سایه مدیریت یکپارچه شهری انجام می‌شود.
وی تصریح کرد: مدیریت شهری اعم از شورا و شهرداری این آمادگی را دارد که در حوزه بازسازی داروخانه‌ها، کمکی را در حد توان به دانشگاه علوم پزشکی داشته باشد.
در ادامه، دکتر ناهید خداکرمی دیگر عضو شورای شهر تهران نیز ضمن اشاره به رقم بدهی ۵۲ هزارمیلیاردی شهرداری تهران به بانک‌ها، پیمانکاران و ... گفت: بخشی از این بدهی نیز مربوط به تامین اجتماعی است به‌طوری‌که متاسفانه در سال‌های گذشته درآمد کسب‌شده از کارکنان که می‌بایست به تامین اجتماعی پرداخت می‌شد در شهرداری تهران بلوکه‌شده است.
وی تصریح کرد: پرداخت دیون تامین اجتماعی در اولویت کاری شهرداری تهران قرار دارد و امیدواریم هر چه زودتر بتوانیم این بدهی‌ها را پرداخت کنیم.
دکتر خداکرمی همچنین با اشاره به اجرای طرح تحول سلامت از سوی وزارت بهداشت بیان کرد: امیدواریم در این زمینه نیز مجلس حمایت لازم را از وزارت بهداشت داشته باشد و بیمه‌ها نیز بتوانند حمایت لازم را از این طرح انجام دهند.
وی همچنین به انجام برخی آزمایش‌ها و عکس‌برداری‌های غیرضروری اشاره کرد و گفت: شاهد هستیم برخی از جراحی‌های غیرضروری اعم از سزارین‌ها، ام آر‌‌ آی‌ها و ... انجام می‌شود و این‌ها بار شدید مالی به بیمه‌ها وارد می‌کند.
دکتر داود محمدی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز ضمن اشاره به اجرای طرح تحول سلامت بیان کرد: این کار بسیار خوبی بود که البته انتقاداتی به آن وارد است به‌طوری‌که برخی نمایندگان از آن دفاع و برخی اعتقاددارند که وزارت بهداشت کار مطالعاتی برای این طرح انجام نداده است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه بیمه‌ها باید در طرح تحول سلامت حمایت لازم را از اجرای این طرح داشته باشند گفت: مجلس شورای اسلامی در این بخش حمایت جدی را انجام داده و در این زمینه جلساتی را نیز با وزرای بهداشت و رفاه انجام داده است که امیدواریم با انجام این مذاکرات مشکلات طرح تحول سلامت نیز کاهش پیدا کند.
توضیح اینکه، پس‌ازاین نشست، هیئت بازدید با معیت دکتر غلامی از فضای مجموعه داروخانه ۱۳ بازدید کردند.

خبر: مقدم
عکس: جمشید ربیعی