وجود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر مصرف کننده سیگار در جهان - ۱۳۹۷/۰۳/۰۵
وب دا؛ سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و رئیس مرکز بهداشت استان چهارمحال و بختیاری، از وجود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر مصرف کننده سیگار در جهان خبر داد و افزود: از این تعداد حدود یک میلیارد نفر مرد و مابقی را زنان تشکیل می دهند.
به گزارش وب دا؛ سید راشد جزایری افزود: از تعداد مذکور چهار پنجمشان در کشورهایی با درآمد کم و متوسط هستند و این درحالی است که در کشورهای غربی با انجام برنامه ریزی و ارائه برنامه های آموزشی آمار ۳۲ درصد مصرف کنندگان سیگار به ۲۴ درصد رسیده است.
به گفته وی، از هر دو نفر فرد سیگاری یک نفر بر اثر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی فوت می کنند.
جزایری با اشاره به رشد قارچ گونه مراکز عرضه قلیان اظهار داشت: خوشبختانه با همکاری خود دادستانی و تشکیل جلسات متعدد با حضور نمایندگان مجامع امور صنفی، صنعت، معدن و تجارت، اداره کل دخانیات جلوگیری از فعالیت مراکز عرضه قلیان بصورت قانونی و بخوبی در چهارمحال و بختیاری مدیریت شده است.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به تلاش های صورت گرفته برای خارج کردن قهوه خانه ها از اماکن عمومی و استفساریه قانون جامع کنترل دخانیات گفت: از سازمان های نظارتی و نمایندگان خانه دولت انتظار می رود تا همچنان سیستم سلامت نظارت بهینه را بر این امکان داشته باشد.
وی، ایجاد محیط های عاری همچون شهر بدون دخانیات، روستای بدون دخانیات، دانشگاه و مدارس بدون دخانیات را از اهداف مد نظر سیاستگذاران حوزه سلامت عنوان کرد و در ادامه تجهیز قوه خانه ها به دوربین های مدار بسته را از اقدامات پیشگرانه برای گرایش گروه های همسالان به مصرف قلیان مطرح نمود.
جزایری گفت: ابلاغ معاونت فرهنگی وزارت کشور به استانداران و شهرداران مبنی بر نصب تابلوهای " کشیدن قلیان ممنوع" در پارک ها را از دیگر اقدامات بازدارنده بر شمرد و در ادامه سامانه ۱۹۰ را برای دریافت شکوایه های مردمی در این خصوص معرفی نمود.
وی همچنین با اشاره به زیان های بی شمار مصرف دخانیات اظهار داشت: بیش از ۴هزار ماده شیمیایی خطرناک در سیگار وجود دارد و هر پک قلیان برابر با استعمال یکصد نخ سیگار است.
وی تصریح کرد: درحالی که ۷۶ درصد از بار بیماری ها مربوط به بیماری های مزمن غیر واگیر است ، دخانیات بعنوان یکی از ۴ عامل خطر ابتلا به این بیماری ها بشمار می رود.
وی در پایان با بیان اینکه ۱۰ خرداد بعنوان روز جهانی بدون دخانیات نامگذاری شده است گفت: انتظار می رود حداقل در این روز تولید مواد دخانی در کشور تعطیل شود.
جزایری اجرای برنامه تحول نظام سلامت را یکی از گام های موثر درجهت کمک به ترک استعمال دخانیات و ترک آن دانست و افزود: در قالب این طرح در مراکز خدمات جامع سلامت پزشکان و مراقبین سلامت با دریافت آموزش های لازم توانایی و مهارت لازم برای ارائه خدمات مشاوره ای و دارویی رایگان به افراد سیگاری که تمایل به ترک سیگار دارند را بدست آورده و هم اکنون این امکان برای هم استانیان فراهم شده است با مراجعه به این مراکز و دریافت خدمات مشاوره ای و آدامس های جایگزین نیکوتین برای ترک سیگار اقدام نمایند.
بر اساس این گزارش، ۵ تا ۱۱ خرداد ۱۳۹۷ به عنوان هفته ملی بدون دخانیات با شعار ملی " قلیان، سمی برای سلامت خانواده" نامگذاری شده است.