احسان قائدی: شرکت در جشنواره های فرهنگی باز شدن راهی به سوی آینده است
به گزارش روابط عمومی معاونت دانشجویی، نهمین جشنواره بین المللی فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موسوم به سیمرغ با حضور دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور از ۱۳ تا ۲۰ اردیبهشت ماه ۹۷ در فرهنگ سرای خاوران تهران برگزار شد که احسان قائدی دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی تهران توانست رتبه دوم بخش نگارگری ایرانی را کسب کند. آنچه در زیر می خوانید گفت و گویی است که با وی انجام داده ایم.
لطفاً خودتان را معرفی کنید؟
با سلام، احسان قائدی هستم دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم تغذیه ورودی مهر ۱۳۹۶ دانشگاه علوم پزشکی تهران.
مختصری از فعالیت های هنری تان بیان کنید؟
اگر در حوزه هنرهای تجسمی بخواهم توضیح دهم، طراحی را که به عنوان پایه بقیه ی رشته هاست از ابتدا آغاز کردم و بعد هم در حوزه نقاشی که عمدتاً کار با رنگ روغن است، وارد شدم. نگارگری ایرانی هنری است که علاقه ی بسیار زیادی دارم و بیشتر وقت خود را صرف این رشته هنری کردم.
در مورد دیگر حوزه های هنری، سینما را به طور جدی دنبال کرده و علاوه بر نویسندگی و فیلمنامه نویسی، کارگردانی را بسیار دوست دارم و آثاری نیز تولید کرده ام که در ادامه آن ها را معرفی خواهم کرد.
در رشته ادبیات فارسی که جزئی از وجود هر ایرانی است و به قول یک شرق شناس اروپایی، هر ایرانی حداقل یک بار شاعر بودن را تجربه کرده است، نیز بسیار علاقه وافری به خواندن شعر دارم و در این مقطع هم با وجود مشغله فراوان همچنان به شعرخوانی می پردازم.
از حضور خود در نهمین جشنواره بین المللی سیمرغ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بگویید؟ در چه بخشی برگزیده شدید؟
در اختتامیه نهمین جشنواره ی بین المللی سیمرغ که امسال برگزار شد، با اثر نگارگری ایرانی به نام «در آتش» شرکت و مقام دوم این بخش را کسب کردم.
نظرتان درباره برگزاری و کیفیت نهمین جشنواره بین المللی سیمرغ چیست؟ آیا در دوره های قبل هم شرکت داشتید؟
در دوره های پیش هم در این جشنواره شرکت داشته ام. امسال سطح مسابقات واقعاً بالا بود و کارهایی با کیفیت بالا به جشنواره ارائه شده بود و این در همه بخش های جشنواره احساس می شد.
برایمان از اثری که ارسال کردید بگویید؟ ایده اش از کجا آمد؟
نام اثر «در آتش» است. داستان زنده شدن دوباره است؛ ققنوسی که خود را به آتش کشیده تا دوباره جان بگیرد. این داستان زندگی فرد فردمان است. ایده کار از آثار استاد محمود فرشچیان و دیگر اساتید نگارگری اقتباس شده است.
پیش از این در جشنواره های فرهنگی دانشگاهی یا غیر دانشگاهی حضور داشته اید؟ توضیح دهید چه رتبه هایی بدست آوردید؟
سال ۱۳۹۱ حائز رتبه دوم رشته فیلم کوتاه داستانی با اثر 'محکوم شدگان' در جشنواره دانشجویی شدم. در سال ۹۳ نمایشگاهی با نام 'چکامه عشق' از مجموعه آثارم برگزار و در سال ۹۵ نیز در جشنواره فیلم سلامت، با فیلم کوتاه داستانی به نام 'در کوچه باغ درد' که در خصوص کودکان مبتلا به سرطان بود شرکت کردم و بین نامزدهای بهترین فیلم کوتاه داستانی قرار گرفت که نهایتاً شایسته تقدیر شد.
از اینکه در نهمین جشنواره بین المللی سیمرغ برگزیده شدید چه احساسی دارید؟ مشوق شما در عرصه هنر چه کسانی بودند؟
شرکت کردن در جشنواره چیزی به داشته های کسی اضافه نمی کند، فقط باز کننده راهی است برای آینده و توقعی که فرد از خودش برای رشد بیشتر پیدا می کند. قطعاً از کسب این مقام خوشحال هستم و امیدوارم به یاری خداوند بتوانم در این مسیر باقی بمانم، هرچند که ماهیت مقطع کارشناسی ارشد به دلیل مشغله کاری بسیار زیاد با آن کمی منافات دارد، اما به هر حال تلاش خود را خواهم کرد.
در حال حاضر فضای دانشگاه را از نظر فعالیت های فرهنگی و هنری دانشجویان چطور ارزیابی می کنید؟
در حال حاضر معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه به طور جدی پیگیر رونق فعالیت های هنری دانشجویان در دانشگاه است و این یعنی اینکه اگر دوستان هنرمند دانشجو همدیگر را پیدا کنند و در هر سطحی هم که باشند، پیشرفت قابل توجهی خواهند کرد و پشتیبانی چشم گیری از این فعالیت ها صورت می گیرد.
سخن آخر؟
امیدوارم در مدت کوتاهی که مهمان دانشگاه علوم پزشکی تهران هستیم، همگی بتوانیم استفاده ای درخور چه از لحاظ درسی و چه فعالیت های فوق برنامه داشته باشیم. در نهایت هم از شما تشکر می کنم.
با سپاس از وقتی که در اختیار ما گذاشتید.