عمومی | وزارت علوم،تحقیقات و فناوری

امضای تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه سیستان و بلوچستان و مرکز انکشاف باغداری افغانستان

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه سیستان و بلوچستان، در این نشست دکترعلیرضا بندانی رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان با اشاره به امکانات آموزشی و پژوهشی این دانشگاه گفت: دانشگاه سیستان و بلوچستان به‌عنوان دانشگاه جامع و مادر منطقه با قدمتی ۵۰ ساله، با داشتن ۱۳ دانشکده و چندین پژوهشکده و زیرساخت های لازم در مسیر بین‌المللی شدن آمادگی دارد تا در زمینه‌های علمی با هیئت مرکز انکشاف باغداری افغانستان همکاری کند.
رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان با اشاره به مشترکات دینی، زبان و داشتن مرز مشترک ایران و افغانستان خاطرنشان کرد: داشتن اشتراکات مذهبی و فرهنگی یکی از مزایایی است که در کمتر جایی می‌توان آن را پیدا کردد. ازاین‌رو ما می‌توانیم در بحث‌های آموزشی، پژوهشی، فناوری و تحقیقاتی ارتباطات مثمر ثمری را با کشور افغانستان انجام دهیم.
وی با اشاره به همکاری با سایر کشورهای منطقه همچون پاکستان خاطرنشان کرد: ما در راستای گسترش همکاری‌های منطقه‌ای با دانشگاه‌هایی همچون کویته و بنیاد علوم کشور پاکستان، دانشگاه کابل، دانشگاه برهان الدین ربانی وهمچنین بنیاد نخبگان افغانستان تفاهم‌نامه‌های همکاری امضا کرده وامیدواریم با مرکز انکشاف باغداری افغانستان نیز این روند را ادامه دهیم و از توان و تجربه علمی و پژوهشی یکدیگر استفاده کنیم
نجیب ا... عنایت رئیس مرکز انکشاف باغداری افغانستان نیز در سخنانی با اشاره به سال‌ها جنگ در افغانستان واز بین رفتن زیرساخت‌های این کشور، لزوم استفاده از دانش و فناوری کشورهای همسایه و منطقه به خصوص جمهوری اسلامی ایران را اجتناب‌ناپذیر توصیف کرد.
وی با اشاره به اهداف مرکز انکشاف باغداری افغانستان گفت: این مرکز یک مرکز غیردولتی است که با ایجاد یک تیم قوی از متخصصان این رشته و باهدف رشد و گسترش صنعت باغداری ایجادشده است.
رئیس مرکز انکشاف باغداری افغانستان با اشاره به مشترکات دو کشورایران و افغانستان گفت: خوشبختانه اهداف ما و دانشگاه سیستان و بلوچستان، توسعه مراودات علمی و پژوهشی، ایجاد اشتغال، فقرزدایی و ثبات و آرامش در منطقه است و ما امیدواریم بتوانیم این فعالیت‌های علمی را تا سالیان دور ادامه دهیم.
مسئولان دو طرف در ادامه تفاهم‌نامه همکاری علمی، پژوهشی در زمینه‌های فیتوشیمی و تجزیه شیمیایی گیاهان، سیستماتیک گیاهی، گیاهان دارویی، محصولات طبیعی، ترکیبات آلی فرار، احیای گیاهان، ذخایر ژنتیکی، گیاه‌شناسی کاربردی و باغداری امضا کردند.
ر.ب ۴۵/‏ ع. ع ۵۷