دستگاه HPLC مستقر در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه رازی نصب و راهاندازی شد
دکتر مصطفی فیضی رئیس آزمایشگاه مرکزی در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه اظهار داشت: دستگاه HPLC (کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا) مستقر در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه رازی نصب و راهاندازی شد که با استفاده از این دستگاه میتوان اجزاء مخلوطهای پیچیده را به نحو عالی از یکدیگر جدا کرد.
وی افزود: در بین روشهای معمول کروماتوگرافی مایع این روش، یکی از تکنیکهای بسیار خوب جداسازی تجزیهای است.
رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه رازی خاطرنشان کرد: دستگاه HPLC آزمایشگاه مرکزی دانشگاه رازی از سری Agilent ۱۲۶۰ Infinity II است که مجهز به دتکتور UV ، ستون EC-C۱۸ و سیستم تزریق اتوماتیک است.
دکتر فیضی گفت: دتکتور UV این دستگاه یک شناساگر اختصاصی دارد که ترکیبات نظیر انواع قندها و داروها را شناسایی میکند و قابلیت جذب پرتوهای فرابنفش را دارد.
وی بیان داشت: ستون Poroshell ۱۲۰ EC-C۱۸ دستگاه از ستونهای فاز معکوس است که نسبت به ستونهای مرسوم با گستره بیشتری از فشارها استفاده میشود و در نتیجه مصرف حلال در این ستونها بهمراتب کمتر است که امکان جداسازی نمونههای اسیدی، خنثی و همچنین بازی با قطبیتهای مختلف را فراهم مینماید.
دکتر فیضی اذعان داشت: از آنجایی که با افزایش قطبیت یک ترکیب تحمل و پایداری گرمایی آن کاهش مییابد و در دماهای پایینتری تجزیه میگردد، بهتر است جهت آنالیز ترکیباتی با قطبیت بالا از دستگاه HPLC استفاده شود.
دکتر فیضی به عملکرد بالا دستگاه کروماتوگرافی و ویژگیهای آن اشارهکرد و افزود: حساسیت، گزینش پذیری، سهولت آنالیز، نیاز به مقدار کم نمونه و سازگاری این روش جهت اندازهگیریهای کمی و کیفی، از جمله ویژگیهای این دستگاه است.
رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تاکید داشت: این دستگاه در زمینه دارویی، محصولات غذایی، موادشیمیایی صنعتی، آلایندهها و .... کاربرد گستردهای دارد و بهطور گزینشی میتوان جهت آنالیز آنتیبیوتیکها، استروئیدها، آمینواسیدها، پروتئینها، آروماتیکها، فنول ها و... از آن استفاده بهینه نمود.
شایانذکر است آزمایشگاه مرکزی دانشگاه رازی با داشتن دستگاههای پیشرفته کروماتوگراف گازی (GC) ، کروماتو گراف مایع با عملکرد بالا (HPLC) و کروماتوگراف گازی با طیفسنج جرمی (GC-Mas) ، آمادگی لازم برای ارائه خدمات تخصصی در حوزههای مختلف کروماتوگرافی در چارچوب مقررات آزمایشگاه مرکزی را دارد.