عمومی | دانشگاه علوم پزشکی کردستان

تشدید بازرسی های بهداشت محیط بر اماکن تهیه، فروش و توزیع مواد غذایی در ایام ماه مبارک رمضان

تشدید بازرسی های بهداشت محیط بر اماکن تهیه، فروش و توزیع مواد غذایی در ایام ماه مبارک رمضان چهارشنبه، ۲ خرداد ۱۳۹۷

بازرسی های بهداشت محیط بر اماکن تهیه، فروش و توزیع مواد غذایی استان کردستان در مدت ماه مبارک رمضان جهت حفظ و ارتقای سلامتی مردم تشدید می گردد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اعلام این خبر، اذعان نمود: در ایام ماه رمضان، با تغییر عادات غذایی مردم، ساعات عرضه، تولید یا فروش مواد غذایی در مراکز مربوط به این کار هم تغییر و به تیع آن لازم است تیم های بازرسی بهداشت محیط نیز آمادگی بیشتر و تمهیدات ویژه ای را برای کنترل محیط و اماکن تهیه موادغذایی در نظر بگیرند.

دکتر فرزام بیدارپور با بیان اینکه، بازرسی و نظارت ویژه بر کلیه مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی اعمال می گردد، تاکید کرد: نظارت بر روی مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی که در ماه رمضان مصرف بیشتری دارند از قبیل انواع شیرینی، بامیه و زولوبیا، آش، حلیم و انواع نانهای سنتی تشدید و بیشتر است.

وی ضمن بیان این مطلب که، با ائمه جماعات، هیات امنای مساجد و اماکن متبرکه و همچنین محل های برگزاری مراسم مذهبی و هیئت ها، هماهنگی های لازم به عمل آمده است، تا همکاران بهداشتی، در ابتدا اصول بهداشتی را به متولیان امر آموزش داده و سپس بازرسی های لازم را به عمل آورند.

معاون بهداشتی دانشگاه گفت: اکیپ های ثابت و سیار بهداشت محیط، ملبس به یونیفرم بهداشت ۱۹۰ و ساعت کار بازرسان بهداشت محیط از ۸ صبح تا ۸ شب بوده که این بازرسان در ایام تعطیل نیز به کار خود ادامه داده و از آنجا که ساعت کار اغذیه فروشی ها مابین زمان افطار و سحری تشدید پیدا می کند، در ایام این ماه مبارک علاوه بر بازرسی های قبل از افطار و بعد از وعده سحری، بازرسی های شبانه را نیز در دستور کار خود قرار داده اند.

دکتر بیدار پور گفت: مردم شریف استان می توانند شکایات خود را به صورت ۲۴ ساعته از طریق شماره تلفن ۱۹۰ به گوش مسئولین برسانند و در مدت این ماه، به هیچ وجه از دستفروش ها، مواد خوراکی خریداری نکنند، چراکه این اقلام مورد تایید نبوده و سلامت شان تضمین نمی شود.

وی بیان نمود: با گرم شدن هوا و قرار گرفتن ماه مبارک رمضان در ماه گرم سال، احتمال شیوع بیماری های منتقله از آب و غذا، به ویژه بیماری های عفونی روده ای در مکان هایی که به صورت دسته جمعی غذا تهیه و توزیع می شود، افزایش پیدا می کند، بنابراین لازم است تمهیدات بهداشتی بیش از پیش رعایت شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اذعان نمود: با هماهنگی های بین بخشی و برون بخشی به عمل آمده با سایر دستگاهها و ادارات مرتبط، تیم های بازرسی مشترک تشکیل شده که از مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی بازدید به عمل آورده و احیانا با موارد تخلف به صورت قانونی برخورد می گردد.

دکتر فرزام بیدارپور گفت: در این ایام به طور میانگین روزانه ۲۵ تیم متشکل از حداقل دو نفر بازرس بهداشت محیط از اماکن تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی بازدید و نسبت به نمونه برداری از آب آشامیدنی و مواد غذایی، کلر سنجی، بررسی مواد اولیه، ابزار و تجهیزات اقدام می نمایند.

وی با بیان اینکه، شیرینی های رایج در ماه رمضان در قنادی ها از لحاظ کاربرد رنگ غیرمجاز، روغن و آرد مصرفی و همچنین طرز پخت، سلامت تخم مرغ مصرفی و خامه ارزیابی می گردند، تاکید کرد: تمامی رستوران ها، اغذیه فروشی ها، مساجد و هیئت های مذهبی که در ماه رمضان به عرضه و توزیع غذا می پردازند، باید از ظروف یکبار مصرف مناسب استفاده کنند، چنانچه حرارت غذا دمایی بیش از ۶۰ درجه داشته باشد و در این زمینه ظروف یکبار مصرف آلومینیومی و گیاهی مناسب تر است و نیز باید توجه شود که ظروف مصرفی باید پروانه ساخت از وزارت بهداشت هم داشته باشند.

لازم به ذکر است روغن های مایع سرخ کردنی، جعبه های عرضه شیرینی و مواد افزودنی جزو مهمترین موادی است که سلامتی آنها مورد توجه بازرسین بهداشتی در مدت این ماه است.