عمومی | دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

هشدار سازمان غذا و دارو: از مصرف قارچ‌های فله‌ای خودداری کنید/ تشخیص قارچ سمی از قارچ خوراکی بر اساس ظاهر برای افراد دشوار است

سخنگوی سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص گزارش مسمومیت‌های اخیر ناشی از مصرف قارچ‌های خودرو در طبیعت به مردم توصیه کرد که از مصرف قارچ‌های خودرو و فله‌ای خودداری کنند.

دکتر کیانوش جهانپور اظهار کرد: با توجه به اوضاع جوی و بارندگی‌های اخیر در فصل بهار به ویژه در مناطق غربی کشور رویش قارچ خودرو افزایش یافته و برخی از افراد از این قارچ‌ها استفاده کردند و افرادی هم برای تامین معاش به چیدن قارچ‌ها و فروش آن‌ها اقدام کردند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه تشخیص قارچ سمی از قارچ خوراکی بر اساس ظاهر برای افراد دشوار است، گفت: در واقع معیار تشخیص دقیقی بر اساس ظاهر برای افراد عادی جامعه وجود ندارد و متاسفانه بخشی از قارچ‌هایی که در طبیعت بوده و افراد استفاده کردند سمی بوده است و نزدیک به ۷۵۰ نفر مسموم و ۹ نفر کشته شدند، ۳ نفر پیوند کبد کردند و ۶۰ تا ۷۰ نفر هم دچار عوارض شدید شدند و وضعیتشان بدحال توصیف شده است.
وی با بیان اینکه مسمومیت‌های ناشی از مصرف قارچ بر اثر مصرف قارچ‌های غیرخوراکی بوده است، گفت: این قارچ‌ها به هیچ وجه بسته‌بندی نبودند و توصیه ما این است که با توجه به اینکه تشخیص قارچ‌ها سخت است، از قارچ‌های خودرو استفاده نشود و مردم از قارچ‌های بسته‌بندی و بهداشتی استفاده کنند.
دکتر جهانپور تاکید کرد: خطر مسمومیت قارچ‌های سمی را هر سال داریم و هشدار آن هم داده شده و توصیه ما این است که مردم فقط از قارچ‌های خوراکی استفاده کنند. هرچند گزارش مسمومیت‌ها بیشتر در مناطق غربی کشور بوده است اما هشدار سازمان غذا و دارو برای همه کشور است.
سخنگوی سازمان غذا و دارو در خصوص علائم مسمومیت گوارشی ناشی از مصرف قارچ‌های سمی گفت: تهوع، استفراغ، سرگیجه دل درد، کاهش هشیاری، ضعف عضلانی، تشنج و زردی از علایم این نوع مسمومیت است.