توصیه های بهداشتی در ماه مبارک رمضان
توصیه های بهداشتی به مردم
۱- شیرینی سنتی از جمله زولبیا و بامیا را از مراکز مجاز تهیه و از مراکز و محل ها ی غیر مجاز و دستفروشان خرید ننمایید.
۲- در هنگام خرید توجه نمایید که متصدیان یا شاغلین بهداشت فردی رو رعایت کنند .
۳- درهنگام خرید شیرینی ها ی سنتی از جمله زولبیا و بامیه به مهر استاندارد و مجوزسازمان غذا و دارو برروی جعبه دقت شود.
۴- آش و حلیم و مواد غذایی مشابه را از محل های مجاز و شناخته شده تهیه نمایید.
۵- در هنگام تهیه و خرید آش و حلیم و موادغذایی مشابه، از ظروف یکبار مصرف ترجیحاً برپایه گیاهی استفاده شود.
۶- در تهیه مواد غذایی بسته بندی شده ازجمله خرما، پنیر، حلوا شکری و موادغذایی مشابه، به سالم بودن بسته بندی، مجوز سازمان غذا و دارو و تاریخ مصرف و تولید و انقصاء توجه شود.
۷- غذای پخته شده و آماده مصرف را در فضای آشپزخانه بیشتر از دوساعت نگهداری نکنید و در سریعترین زمان ممکن مصرف نمایید.
۸- در صورت استفاده از سبزی و میوه در وعده های غذایی نسبت به سالم سازی آن توجه کنید ( شستشوی اولیه، انگل زدایی، گندزدایی با مواد گندزدای مجاز و شستشوی نهایی)
۹- در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در هنگام خرید و تهیه مواد غذایی از جمله عدم رعایت بهداشت فردی، نظافت و بهداشت محیط ، نگهداری و فروش مواد غذایی غیر بهداشتی و تاریخ گذشته و موارد مشابه، از طریق سامانه شکایات مردمی ۱۹۰ ما را در بازرسی بهتر بهداشت محیطی یاری رسانید.
توصیه به هیئت های امنای مساجد و محل های برقرای افطاری و سحری
۱- در صورت طبخ در محل رعایت بهداشت فردی خدمه ها در هنگام تهیه و طبخ صورت گیرد.
۲- عدم نگهداری طولانی مدت مواد غذایی پخته شده در محیط آشپزخانه و یا صحن مساجد ) بطوریکه زیر دوساعت مصرف شود(.
۳- توزیع غذای گرم در ظروف مناسب و تمیز ودر صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف ترجیحاً از ظروف یکبار مصرف برپایه گیاهی و یا آلومینیومی استفاده شود و از ظروف و لیوان یکبار مصرف پلاستیکی استفاده نگردد.
۴- در هنگام توزیع غذا، خادمین از راه رفتن روی سفره خود داری نمایند.
۵- نظافت و بهداشت صحن مساجد و محل های برگزاری مراسم رعایت گردد.
۶- نظافت و بهداشت سرویس های بهداشتی، وضوخانه و استفاده از سیستم لوله کشی و یا جعبه های مایع دستشویی در این محل ها رعایت گردد.
۷- به عدم استفاده دخانیات توسط مراجعین در مساجد و محل های برگزاری مراسم توجه شود.
۸- درصورت استفاده از سبزی خوردن حتماً قبل از مصرف و توزیع بین روزه داران سالم سازی ( شستشوی اولیه، انگل زدایی ، گندزدایی و شستشوی نهایی ) سزیجات انجام شود.
۹- چنانچه از خادمین و داوطلبان ارائه خدمت در توزیع افطاری و یا سحری استفاده می گردد رعایت بهداشت فردی توسط آنها الزامی می باشد.
توصیه های بهداشتی در ماه مبارک رمضان به متصدیان و شاغلین مراکز و اماکن بویژه مراکز تهیه و طبخ مواد غذایی
۱- با مامورین و بازرسین بهداشت محیط همکاری لازم به عمل آید.
۲- رعایت بهداشت فردی بویژه در هنگام تهیه و سرو مواد غذایی صورت گیرد.
۳- نظافت و بهداشت محل کار، به ویژه محل کارگاه های تهیه و طبخ شیرینی های سنتی ، زولبیا وبامیه و آش و حلیم و سایر موادغذایی به صورت ویژه توسط مدیر و متصدی مکان رعایت گردد.
۴- نگهداری مواد غذایی پخته شده از جمله آش و حلیم روی شعله پایین گاز و یا نگهداری در فر بطوریکه هنگام فروش حرارت غذا از بین نرفته باشد.
۵- فروشندگان شیرینی سنتی و زولبیا و بامیه بایدجهت توزیع و فروش این مواد از جعبه های مقوایی دارای مجوز و مهر استاندارد و سازمان غذا و دارو استفاده نمایند.
۶- فروشندگان شیرینی سنتی و زولبیا بامیه از نگهداری این مواد به صورت روباز ودر خارج از ویترین خودداری نمایند و در هنگام بسته بندی از انبرک و یا دستکش یکبار مصرف استفاده کنند.
۷- فروشندگان آش و حلیم و مواد غذایی مشابه توجه کنند که در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف، از ظروف یکبار مصرف مناسب و دارای مجوز قانونی ترجیحاً گیاهی استفاده کنند.
۸- مواد غذایی مواد اولیه بایستی سالم و دارای مجوز های قانونی باشند.
۹- تهیه کنندگان شیرینی سنتی و زولبیا و بامیه از روغن های مناسب و مخصوص تهیه شیرینی استفاده نموده و از چند بار مصرف نمودن روغن خودداری نمایند.