هشدار معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر؛ مواد غذایی دستفروشان بههیچعنوان مورد تایید نیست
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، دکتر عبدالمحمد خواجهئیان افزود: متاسفانه با شروع ماه مبارک رمضان عرضه مواد غذایی حساس و فسادپذیر مانند انواع غذاهای خانگی، آش، حلیم، زولبیا و بامیه و ...توسط دستفروشان دورهگرد افزایش مییابد و ازآنجاییکه این مواد غذایی بهطور مخفیانه و در اماکنی که تحت نظارت بازرسین بهداشتی نمیباشد تهیه میشود بههیچعنوان مورد تایید نیست.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بابیان اینکه تهیه این مواد غذایی در شرایط کاملاً غیربهداشتی و با استفاده از مواد اولیه باکیفیت نامرغوب است بیان کرد: این افراد برای اینکه مواد عرضهشده خوشرنگتر شود و موردتوجه بیشتر مشتریان قرار گیرد از رنگهای صنعتی غیرخوراکی و با غلظت زیاد استفاده میکنند؛ برای همین مصرف آنها سلامت افراد را با خطر مواجه و احتمال ابتلا به انواع سرطانها را در افراد ایجاد میکند.
این مقام مسئول بهداشتی گفت: این غذاهای غیربهداشتی در طول روز به مدت زیادی در دمای محیط نگهداری میشوند که با توجه به نوع ماده غذایی، احتمال فاسدشدن آن و رشد عوامل میکروبی بیماریزا در آنها بالا میرود.
رییس مرکز بهداشت استان بوشهر هشدار داد: همچنین شرایط رعایت دما در حملونقل توسط آنها رعایت نمیگردد، بنابراین اینگونه مواد میتوانند بهطور بالقوه، عاملی برای بروز بیماریهای ناشی از مواد غذایی اعم از بیماریهای انگلی و میکروبی باشند که در برخی موارد حتی میتواند زندگی فرد مصرفکننده را با تهدید جدی مواجه سازد.
دکتر خواجهئیان با تاکید مجدد بر مورد تایید نبودن این مواد غذایی اظهار کرد: از هم استانیهای گرامی خواسته میشود که برای تهیه مواد غذایی موردنیاز خانوار خود، خصوصاً در ماه مبارک رمضان، به مراکز عرضه مواد غذایی با شرایط بهداشتی مراجعه نمایند. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده هرگونه تخلف در زمینه بهداشت مواد غذایی در مراکز عرضه مواد غذایی میتوانند با سامانه رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت به شماره تلفن ۱۹۰ تماس حاصل نمایند.
انتهای پیام/ م.ب ۲۰۲۰