در بازدید دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه تهران از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی عنوان شد: لزوم ایجاد پل ارتباطی بین دانشگاه ها و پژوهشگاه ها
در بازدید دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه تهران از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی عنوان شد:
لزوم ایجاد پل ارتباطی بین دانشگاه ها و پژوهشگاه ها
دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه تهران در رشته گیاه پزشکی، صبح دوشنبه، ۳۱ اردیبهشت ماه ۹۷ طی بازدید از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با دستاوردها و پروژه های در حال اجرا و تجاری شده آشنا شدند.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگا ه بیوتکنولوژی کشاورزی، در این بازدید که به سرپرستی دکتر امیر میرزادی گوهری، عضو هیات علمی گروه گیاه پزشکی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، دانشجویان مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد رشته گیاه پزشکی این دانشگاه بعد از تماشای کلیپ تبلیغاتی پژوهشگاه با حضور در آزمایشگاه ها از بخش های تحقیقاتی فیزیولوژی مولکولی، کشت بافت و سلول، مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی میکروبی بازدید کردند و محققان و کارشناسان هر بخش توضیحات مبسوطی درباره اقدامات و دستاوردهای هر بخش و پروژه های مرتبط با آن ارایه دادند.
در همین رابطه سرپرست دانشجویان و استاد دانشگاه تهران درباره هدف این بازدید گفت: برخی از دانشجویان کارشناسی ارشد در این بازدید برای آشنایی کاربردی با مفاهیم درس بیماری شناسی گیاهان میکروبی و برخی از دانشجویان دکتری برای بهره مندی عملی از آموخته های خود در دروس بیوتکنولوژی، مقاومت بیماری ها و نظایر آن حضور یافته اند.
میرزادی گوهری افزود: با توجه به کمبود امکانات در گروه گیاه پزشکی دانشگاه تهران از یک سو و اینکه پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از بهترین موسسات تحقیقاتی در ایران است، بازدید از پژوهشگاه دید گسترده تری نسبت به مفاهیم تئوریک که در دانشگاه ارائه می شود، به دانشجویان می آموزد.
وی درباره جذابیت و کاربردی بودن بخش های تحقیقاتی اظهار داشت: از آنجا که برخی از دانشجویان روی قارچ ها کار می کنند، بخش فیزیولوژی مولکولی برای آنها جذابیت خاصی داشت و در بخش انتقال ژن نیز موضوعاتی تفنگ ژنی، ساخت سازه، محصولات تراریخته و... بسیار قابل توجه بود ضمن آنکه هر بخش تحقیقاتی در حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی آموزه های خاص خود را دارد.
این استاد دانشگاه تهران در رشته گیاه پزشکی با اشاره به شکاف ارتباطی بین دانشگاه ها و پژوهشگاه ها تصریح کرد: امروز واقعا این خلا را بیشتر حس کردم. چون دانشجویان در دانشگاه ها در مقایسه با موسسات تحقیقاتی مانند این پژوهشگاه، با کمبود امکانات مواجه هستند و باید پل ارتباطی برای اتصال بین دانشگاه ها و پژوهشگاه ها وجود داشته باشد.
میرزادی گوهری با بیان اینکه البته ما در دروس بیوتکنولوژی از اساتید و پژوهشگران موسسات تحقیقاتی استفاده می کنیم، یادآور شد: طی سال های گذشته در درس بیوتکنولوژی در کشاورزی از تجربیات دکتر صالحی جوزانی، عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی استفاده کردیم اما متاسفانه براساس سرفصل وزارت علوم این درس از سرفصل های رشته گیاه پزشکی برداشته شد.
وی افزود: این بازدیدها در انجام پروژه های تحقیقاتی در آینده برای دانشجویان خصوصا در حوزه فیزیولوژی مولکولی و انتقال ژن بسیار مفید خواهد بود.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران در پایان خاطرنشان کرد: علیرغم مشکلات و محدودیت های مالی و اعتباری، چشم انداز آینده تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی روشن است و امیدواریم بتوانیم با کشورهای دیگر در حوزه محصولات تراریخته با توجه به سیستم های جدید مانند ویرایش ژنومی که از فناوری های نوین در عرصه بیوتکنولوژی کشاورزی است، رقابت نماییم.