۳۱ اردیبهشت؛ روز ملی اهدای عضو، اهدای زندگی - ۱۳۹۷/۰۲/۳۱
وب دا؛ ۳۱ اردیبهشت بعنوان روز ملی اهدای عضو یعنی اهدای زندگی و بخشیدن امید برای داشتن فرصت دوباره زندگی برای کسانی است که با از دست دادن کارایی یکی از اعضای حیاتی بدن خود از درد بی شمار بیماری رنج می برد، نامگذاری شده است.
به گزارش وب دا؛ هماهنگ کننده تیم پیوند اعضای چهارمحال وبختیاری ضمن گرامیداشت این روز به تشریح وضعیت اهدای عضو در این استان پرداخت.
زهرا سیاح، با اشاره به ترویج فرهنگ اهدای عضو به عنوان اقدامی خداپسندانه برای هدیه زندگی دوباره به بیماران نیازمند پیوند عضو در چهارمحال و بختیاری افزود: تیم پیوند اعضای این استان از سال ۱۳۸۲ فعالیت خود را آغاز و تا کنون در صدر جدول استان های فعال فراهم آوری عضو پیوندی در کشور قرار گرفته است.
به گفته وی،خوشبختانه با تلاش های صورت گرفته و ترویج فرهنگ اهدای عضو به همت مسئولین، رسانه ها و همکاری خوب مردم شریف این استان، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد طی چند سال اخیر جزء ۵ دانشگاه برتر کشور در انجام این اقدام خداپسندانه قرار دارد.
سیاح تعداد اعضای فراهم آوری شده از ابتدای شروع فعالیت تیم فراهم آوری در استان را بیش از ۶۰۰ عضو اعلام کرد و اظهار داشت: همچنین با راه اندازی بخش پیوند کلیه بیمارستان آیت اله کاشانی شهرکرد از آذرماه سال ۱۳۹۴ تا کنون ۳۳ عمل جراحی پیوند کلیه بصورت موفقیت آمیز در این بخش انجام شده است.
وی با بیان اینکه، هر سال تعداد زیادی از بیماران نیازمند به پیوند عضو که در لیست انتظارهستند، جان می سپارند و این در حالی است که اعضای سالم افراد دچار مرگ مغزی، زیر خاک مدفون می شوند گفت: در حال حاضر حدود ۴۰۰ بیمار دیالیزی در استان تحت درمان هستند که از این تعداد ۲۵ نفر در لیست پیوند کلیه قرار گرفته اند.
هماهنگ کننده تیم پیوند اعضای چهارمحال وبختیاری تصریح کرد: این بیماران با تشکیل پرونده در لیست دریافت کلیه قرار گرفته و ضمن دریافت رایگان کلیه از بیمار مرگ مغزی، کلیه هزینه های درمانی بیمار دریافت کننده عضو ۱۰۰ درصد تحت پوشش بیمه قرار می گیرد.
سیاح تعداد بیماران مرگ مغزی که اهدا عضو شده اند از ابتدای سال جاری تا کنون را ۳ نفر اعلام کرد.
بر اساس این گزارش، اهدای عضو بر اساس قانون "پیوند اعضاء بیماران فوت شده و یا بیمارانی که مرگ مغزی آنان مسلم است" مصوب ۱۳۷۹/۱/۱۷ مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان امری قانونی است.
هرکس و در هر سن می تواند در صورت بروز مرگ مغزی و با رضایت بستگان، اهدا کننده عضو باشد اما شرایط پزشکی فرد در زمان مرگ مغزی، تعیین کننده قابلیت وی برای اهدا خواهد بود.
گفتنی است، اعضای قابل اهدا شامل: کلیه ها، کبد، قلب، ریه، لوزالمعده و روده و نسوج قابل اهدا شامل: قرنیه، استخوان، سیاهرگ، غضروف، دریچه های قلبی، پوست و تاندون می باشد.