تفسیر سوره فرقان با سخنرانی حجت الاسلام موسوی در معاونت غذا و دارو
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، حجتالاسلام موسوی امام جماعت معاونت غذا و دارو به مناسبت ماه مبارک رمضان، ۳۰ اردیبهشت ۹۷، در سخنرانی خود که بین دونماز ظهر و عصر برگزار شد، به تفسیر سوره فرقان پرداخت.
وی افزود: این سوره هفتادوهفت آیه دارد و در مکه نازلشده است. در آیه اول این سوره از قرآن، به فرقان تعبیر شده است که به معنای جداکننده حق از باطل است. لذا این سوره، «فرقان» نامگرفته است.
حجتالاسلام موسوی در ادامه تصریح کرد: این سوره شامل آیاتی درباره بهانههای مشرکان و پاسخ آنان، سرگذشت اقوام پیشین همچون اصحاب رس، حسرت مردم در قیامت، نشانههای توحید و عظمت خداوند در طبیعت و مقایسهی مومنان با کافران است؛ اما مهمترین بخش آیات این سوره دربارهی ویژگیهای «عبادالرحمن» یعنی بندگان راستین خداوند است که از آیه ۶۳ تا پایان سوره را در برگرفته است.
وی در خصوص نزول قرآن گفت: قران دارای دو نزول است، یکبار در شب قدر بهصورت دفعی بر پیامبر (ص) نازل شد
«اِنَّا اَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَهِ الْقَدْرِ» (سوره قدر، آیه ۱) و بار دیگر بهصورت تدریجی و در مدت ۲۳ سال نازلشده است (نزل الفرقان)، همانگونه که در جای دیگر قرآن میخوانیم: «وَقُرْآنًا فَرَقْنَاهُ لِتَقْرَاَهُ عَلَى النَّاسِ عَلَى مُکْثٍ وَنَزَّلْنَاهُ تَنْزِیلًا» (سوره اسراء آیه ۱۰۶) ما قرآن را قطعهقطعه فرستادیم تا بهتدریج بر مردم بخوانی.
توضیح اینکه سخنرانی و تفسیر سوره فرقان تا آخر ماه مبارک رمضان بین نماز ظهر و عصر برگزار میگردد