عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

دومین نشست کنسرسیوم همکاری پنج دانشگاه ایرانی/ امضای تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک بین‌المللی دانشگاه‌های تهران و علوم پزشکی تهران

گالری عکس

دومین نشست مشترک هیئت‌رئیسه پنج دانشگاه تهران تحت عنوان کنسرسیوم همکاری‌های ملی و بین‌المللی، با حضور رییس و اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه‌ها و باهدف گسترش ارتباطات بین دانشگاهی در راستای اجرای تفاهم‌نامه همکاری آموزشی، پژوهشی و فناوری و پی گیری اقدامات صورت گرفته ۲۹ اردیبهشت ۹۷ در سالن امیرکبیر دانشگاه تهران برگزار شد.
کنسرسیوم همکاری‌های پنج دانشگاه ایرانی به پیشنهاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال ۱۳۹۵ تشکیل‌شده است و در آن دانشگاه‌های تهران، علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی ایران، امیرکبیر و صنعتی شریف عضویت دارند. در نخستین نشست مشترک این کنسرسیوم که فرودین ۹۵ به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، تفاهم‌نامه همکاری درزمینه‌های مختلف آموزشی، پژوهشی و فناوری بین روسای دانشگاه‌ها منعقد شد.
در دومین نشست این کنسرسیوم نیز بر ضرورت همکاری‌های مشترک بین دانشگاهی که نقش جدی در هم‌افزایی فعالیت‌های علمی دانشگاه‌ها دارد تاکید شد و مسئولان دانشگاه‌ها  بر لزوم در نظر گرفتن تسهیلات لازم به‌منظور تقویت این همکاری‌ها تاکید و اعلام آمادگی کردند.
دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، ضمن تبریک حلول ماه رمضان گفت: «ما در یک رقابت بزرگ بین‌المللی وارد شدیم، چه سیستم‌های رده‌بندی را بپذیریم و چه نپذیریم این موضوع به‌عنوان یک واقعیت پذیرفته‌شده مطرح است. هر دانشجویی که می‌خواهد دانشگاهی را برای محل تحصیل انتخاب کند یکی از منابعی که رجوع می‌کند همین رده‌بندی‌های بین‌المللی است».
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به کمیته‌های کنسرسیوم گفت: «هرچه ما امروز دقیق‌تر، بهتر و روشن‌تر به آینده بنگریم آینده بهتری در اختیار نسل‌های بعدی خواهیم گذاشت. تصمیمات امروز ما آینده دانشگاه و آینده کشور را رقم می‌زند در همین راستا کمیته‌هایی بین معاونت‌های مختلف این کنسرسیوم شکل گرفته است».
در ادامه نشست دکتر عباسعلی کریمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن اشاره به پیشینه تاریخی دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران گفت: «ما ۵ دانشگاه که عضو کنسرسیوم هستیم همکاری‌های بسیار خوبی می‌توانیم با هم داشته باشیم و فکر می‌کنم معاونین ۵ دانشگاه در همه زمینه‌های مورد اشاره می‌توانند مشارکت کنند. از نظر ما هیچ مانعی برای هر نوع همکاری نیست. اگر دانشگاه‌ها خودشان را مغز متفکر کشور می‌دانند لازم است صرف‌نظر از اختلاف‌نظرهای موجود کنار یکدیگر و صدایی واحد داشته باشند و هیچ موضوعی نباید باعث فاصله بین همکاری‌های مشترک باشد».
در این نشست دکتر مسعود ناصری پور، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در سخنانی گفت: «بحث‌های جدیدی در دنیا مطرح است و دانشگاه‌های هزاره سوم به سمت تشکیل کنسرسیوم‌ها می‌روند و فکر می‌کنم در کمتر از یکی دو دهه آینده چیزی به نام دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران، شهید بهشتی و... نخواهد بود، بلکه کنسرسیوم‌هایی از این‌ها شکل خواهد گرفت».
دکتر محمود فتوحی فیروزآبادی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف با تاکید بر موثر بودن جلسات ۱۳ دانشگاه برتر گفت: «امروز کمتر دانشگاهی را می‌بینیم که دانشکده جدید یا رشته‌ای جدید را طرح کند، عمده دانشگاه‌ها زمینه‌هایی که ایجاد می‌کنند بحث میان‌رشته‌ای است. اخیراً تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه علوم پزشکی ایران با دانشگاه صنعتی شریف به‌منظور راه‌اندازی بین‌رشته‌ای جدید منعقد شد که درواقع بستری فراهم می‌شود تا رشته‌ای که به‌طور جامع نه در یک دانشگاه صنعتی و نه در دانشگاه علوم پزشکی قابل تدریس است بتوانیم ایجاد کنیم و سال آینده بتوانیم دانشجو بگیریم».
دکتر فتوحی ابراز امیدواری کرد که همکاری‌های کنسرسیوم بتواند در جهت رشد و ارتقا دانشگاه‌ها گام‌های مثبتی بردارد.
دکتر سید احمد معتمدی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، نیز در سخنانی گفت: «سعی کرده‌ایم در چند سال گذشته طبق یک برنامه راهبردی حرکت کنیم تا بتوانیم به اهداف والایی برسیم در همین خصوص پنج محور در دانشگاه امیرکبیر به‌عنوان محورهای اصلی حرکتمان قراردادیم که یکی از آنها بحث سلامت است و جز اولویت‌های کشور است».
در ادامه این نشست معاونان بین‌الملل، پژوهشی و آموزشی ۵ دانشگاه گزارشی از جلسات کارشناسی برگزارشده درزمینهٔ همکاری‌های مشترک و اقدامات صورت گرفته ارائه کردند.
در این نشست درزمینهٔ برگزاری همایش‌های میان‌رشته‌ای با حمایت دانشگاه‌ها، ارائه دوره‌های مشترک میان دانشگاه‌ها، ارائه دروس مشترک توسط گروه‌های مرتبط در دانشگاه‌ها، حمایت از رویدادهای مشترک دانشجویی منجر به گواهی برای دانشجویان علاقه‌مند، حمایت از پایان‌نامه‌ها و پژوهش‌های میان‌رشته‌ای و مشترک بین دانشگاه‌ها بحث و تبادل‌نظر شد.
در ادامه مقرر شد دبیرخانه فعال کنسرسیوم  با مشارکت دانشگاه‌های عضو تشکیل شود.
در پایان تفاهم‌نامه مشترک، میان دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه بین‌الملل به امضای روسای دو دانشگاه رسید.
براساس این تفاهم‌نامه رئیس یا معاونان بین‌الملل دو دانشگاه در بازدیدهای بین‌المللی از دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی خارجی در زمینه‌های علمی، پژوهشی، فناوری از طرف دانشگاه دیگر نمایندگی داشته و امضای رئیس یا معاونان بین‌الملل هر دانشگاه به نیابت مسئول متناظر دانشگاه معتبر خواهد بود.