عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر کریمی: با توجه به‌سختی شرایط کار در مجتمع بیمارستانی امام خمینی باید برای افزایش رضایتمندی کارکنان آن تلاش کنیم

گالری عکس
در این نشست که مطابق معمول صبح روز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۷ در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، ابتدا دکتر کریمی رییس دانشگاه در سخنان پیش از دستور با اشاره به نشست روز قبل کنسرسیوم همکاری ۵ دانشگاه ایرانی ( دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و ایران، تهران، صنعتی شریف و امیرکبیر)  گفت: در اقدامی شایسته این کنسرسیوم در سال ۹۵ ایجاد شد، تا همکاری دانشگاه‌های غیرپزشکی با دانشگاه‌های علوم پزشکی تقویت شود.
وی افزود: درگذشته بسیاری از بخش‌های دانشگاه، همکاری‌هایی را با دانشکده‌های فنی داشتند اما تاکنون این روابط به‌صورت رسمی اعلام‌نشده بود، که با تشکیل این کنسرسیوم  زمینه همکاری‌های بیشتری فراهم‌شده است.
دکتر کریمی تشکیل این نشست را تمرینی برای مذاکرات موثر و تلاشی برای همکاری و باهم بودن دانست و گفت: معتقدم جبهه‌گیری بین دانشگاه‌ها بخصوص دانشگاه‌های تهران و علوم پزشکی تهران دون شان جامعه دانشگاهی است و جدایی بین دو دانشگاه که درگذشته بوجود آمده درست نبوده  و درحال حاضر نیز تغییر این وضعیت اشتباه است. اما با توجه به شرایط موجود می‌توان روابط دو دانشگاه را تقویت کرد و همکاری‌های بین معاونت‌ها و بخش‌های مختلف را گسترش داد.
وی افزود: دکتر بیگلر می‌توانند درزمینهٔ مسائل توسعه‌ای دانشگاه، همکاری‌های خوبی با معاونت توسعه دانشگاه تهران داشته باشد و با توجه به فضای دوستانه‌ای که بین دو دانشگاه حاکم است تعدادی از ساختمان‌ها را تعیین تکلیف کنند.
دکتر کریمی تصریح کرد: دکتر صحرائیان و دکتر سهراب پور و دکتر حلب چی نیز در تعامل نزدیک و موثر با معاونت‌های متناظر خود در دانشگاه تهران می‌توانند کارهای مشترک بسیاری را پایه‌ریزی  و بخشی از مسائل مشترک دو دانشگاه را ساماندهی کنند.
رییس دانشگاه با تاکید براینکه همکاری بین دانشگاهی در شرایط موجود فراهم است افزود: اگر اساتید دانشگاه نتوانند مسائل یکدیگر را درک و مشکلاتشان را حل کنند نمی‌توان انتظار داشت جامعه دانشگاهی برای کشور تئوری و راه‌حل ارائه دهد.
دکتر کریمی در بخش دیگری از سخنان خود بر بهسازی فضای موزه تاریخ علوم پزشکی و سالن اجلاس تاکید کرد و گفت: بایستی با صرف حداقل هزینه، سالن‌های دانشگاه به‌گونه‌ای طراحی شوند که امکان نشست‌های بین دانشگاهی و وزارتخانه‌ای فراهم شود.
وی بار دیگر بر مدیریت هزینه‌ها تاکید کرد و گفت: معاونت توسعه درزمینهٔ ساماندهی غذا و انبارها و معاونت درمان و غذا و دارو درزمینهٔ دارو و تجهیزات در صرفه‌جویی هزینه‌ها اقدامات موثری انجام داده‌اند. این در حالی است که تاکیدداریم کاهش هزینه‌ها نباید آسیبی به ارائه خدمت بزند.

بررسی دو دستور

در ادامه دکتر صادق نیت رییس مجتمع بیمارستانی امام خمینی با اشاره به تاریخچه تاسیس این بیمارستان از شکل‌گیری ایده آن در سال ۱۳۰۶ تا راه‌اندازی آن در سال ۱۳۲۷، بابیان اینکه امسال بیمارستان امام خمینی ۷۰ ساله می‌شود افزود: این بیمارستان بیش از هزار و صد تخت فعال، حدود ۴۰۰ پزشک و متخصص و سالانه بیش از دو هزار و چهارصد دانشجو دارد.
وی افزود: در ۱۸ هکتار مساحت فیزیکی بیمارستان امام خمینی  ۶۴ بخش بالینی، ۹۲ درمانگاه، ۳۵ واحد پاراکلینیکی و ۲۱ مرکز تحقیقاتی فعالیت دارند و به بیماران بسیاری خدمت‌رسانی می‌کنند.
دکتر صادق نیت ضریب اشغال تخت در بخش‌های مرتبط به اورژانس این بیمارستان را ۹۷ درصد برشمرد و گفت: در سال ۹۶، بیش از ۵۴ هزار بیمار بستری و نیم میلیون مراجعه به درمانگاه‌های بیمارستان داشتیم.
رییس مجتمع بیمارستانی امام خمینی با اشاره به خدمت بیمارستان امام خمینی به بیماران خاص گفت: این بیمارستان مرکز جامع بیماران سرطانی و هموفیلی و اتباع خارجی است و سالانه خدمات بسیاری را به آنان ارائه می‌دهد.
وی عمل‌های پیوند قلب، کبد، ریه، پانکراس و مغز استخوان، انجام زایمان‌های پیچیده، خدمات پرتودرمانی و شیمی‌درمانی و... را ازجمله خدمات ویژه  این بیمارستان عنوان کرد و گفت: در سال ۹۶ باوجود محدودیت منابع، ظرفیت‌های درمانی به بیمارستان اضافه شد و امسال نیز برای ارتقا خدمات نیاز به حمایت‌های بیشتری داریم.
سپس دکتر رحیم نیا مدیر بودجه دانشگاه، به تشریح دستورالعمل اجرایی بودجه و انضباط مالی دانشگاه در سال ۹۷ پرداخت و گفت: طبق این دستورالعمل اولویت‌ها و سیاست‌های کلی دانشگاه تعیین و با واحدها تفاهم‌نامه منعقد می‌شود تا  بر اساس آن برنامه یک‌ساله خود را تدوین کنند.
در ادامه هریک از اعضای هیات رئیسه به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود در خصوص برنامه‌های مجتمع بیمارستان امام خمینی و دستورالعمل اجرایی بودجه پرداختند.

جمع‌بندی رییس دانشگاه و تاکید بر حمایت کارکنان

دکتر کریمی رییس دانشگاه نیز در جمع‌بندی مطالب مطرح‌شده، کار اداره بیمارستان را بسیار سخت دانست و گفت: خوشبختانه دکتر صادق نیت اشراف کامل به شرایط بیمارستان دارند و می‌توانند آن را به‌خوبی اداره کنند.
دکتر کریمی با انتقاد از ساخت‌وساز جدید در مجتمع بیمارستانی امام خمینی گفت: به‌جای ساخت بناهای متعدد و نیمه‌کاره بهتر بود تمامی این هزینه‌ها صرف بازسازی و تجهیز بیمارستان می‌شد تا خدمت بهتری به مردم ارائه شود.
وی با اشاره به فشار کاری کارکنان مجتمع بیمارستانی امام خمینی به دلیل تعداد بالای مراجعه با انواع بیماری‌های پیچیده‌ گفت: باید به پرسنل بیمارستان حق داد و برای افزایش رضایتمندی آنان تلاش کرد.
دکتر کریمی بر راه‌اندازی صندوق خیریه سلامت بیمارستان تاکید کرد و گفت: در شرایط موجود که بیمارستان‌ها با کمبود منابع روبرو هستند باید کمک‌های مردمی را تقویت کرد.
توضیح اینکه با توجه به گستردگی بحث دستورالعمل اجرایی بودجه، ادامه بررسی آن به جلسه آینده موکول شد.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: سیدمیثم عطری