برگزاری جلسه بررسی وضعیت مسمومیت های ناشی از مصرف قارچ های سمی در استان
برگزاری جلسه بررسی وضعیت مسمومیت های ناشی از مصرف قارچ های سمی در استان | شنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ |
جلسه بررسی وضعیت
مسمومیت های ناشی از مصرف قارچ های سمی در استان کردستان با حضور معاون بهداشتی و
مدیر گروه بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، معاون بیماریهای
واگیر مرکز مدیریت بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت به همراه نمایندگان ادارات
استانی هلال احمر، جهاد کشاورزی و محیط زیست در محل دفتر معاون بهداشتی در سنندج
برگزار شد.
به گزارش خبرنگار وبدا، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی
کردستان در این جلسه ضمن خوش آمدگویی به حاضزین و بیان اهداف جلسه، گفت: از ابتدای
سال جاری تاکنون تعداد ۱۴۸
نفر در اثر مصرف قارچ های سمی
مسموم شده اند که یک نفر آنها به علت شدت مسمومیت فوت، دو نفر حال عمومی نامناسب
داشته و بقیه به صورت سرپایی و یا در کوتاه مدت درمان شده اند.
دکتر فرزام بیدار پور با بیان اینکه، هیچ روش قطعی برای
تشخیص سمی یا غیر سمی بودن قارچ وجود ندارد، گفت: اطلاعات کمی در مورد گونه های
قارچی استان کردستان وجود دارد و نمی توان به صورت دقیق نقشه رویش قارچ های استان
کردستان را ترسیم نمود.
وی بیان داشت: برای پیشگیری از مسمومیت با قارچ های سمی به
هماهنگی و تلاش گسترده تمامی دستگاهها و ارگانهای مرتبط از قبیل جهاد کشاورزی،
محیط زیست، هلال احمر و منابع طبیعی نیاز است و باید در فرصت کوتاه باقیمانده با
انجام تحقیقاتی میدانی ضمن ترسیم نقشه رویش قارچ ها در استان، مناطقی که بیشترین
مورد مسمومیت را داشته اند را مورد بررسی قرار داده و احیانا نوع قارچ های سمی را
که مصرف شده مشخص و با انجام مطالعات آزمایشگاهی قارچهای سمی و غیر سمی را از هم
جدا کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه گفت: با توجه به غیر ممکن بودن
افتراق قارچهای سمی و غیر سمی به مردم توصیه می شود که به هیچ وجه از قارچهای کوهی
و غیر صنعتی مصرف نکنند و به جای آن از قارچ های تولید کارخانجات که به صورت بی
خطری فراوری و تولید می گردند مصرف نمایند.
دکتر بیدارپور با بیان اینکه علایم مسمومیت در اثر مصرف
قارچ های سمی متنوع هستند، ابراز داشت: تب، لزر، تهوع، استفراغ، کوفتگی و در موارد
شدید نارسایی کبد و مرگ از جمله عوارض مسمومیت با این قبیل قارچ ها است.
لازم به ذکر است در این جلسه حاضرین پس از بیان نظرات و
دیدگاههای خود، در خصوص راه حل های ممکن به بحث و تبادل نظر پرداخته و در نهایت
تصمیمات لازم را اخذ نمودند.