معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تاکید کرد: لزوم رعایت بیشتر نکات بهداشتی با همزمانی ماه رمضان و فصل گرما
دکتر عبدالمحمد خواجهئیان افزود: با توجه به گرم شدن هوا و همزمانی ماه مبارک رمضان با فصل تابستان احتمال شیوع بیماریهایی که از راهآب و غذا، بهویژه بیماریهای عفونی رودهای در مکانهایی که بهصورت دستهجمعی غذا تهیه و توزیع میگردد، افزایش مییابد.
وی تصریح کرد: بهمنظور پیشگیری از مسمومیتهای احتمالی در اماکن عمومی پیشنهاد میگردد روزهداران گرامی و هیات امنای مساجد توصیههای بهداشتی را مدنظر داشته باشند.
دکتر خواجهئیان با اشاره به مورد تایید بودن آب آشامیدنی افزود: برای پختوپز ترجیحاً از شبکههای آب عمومی استفاده گردد و در صورت عدم دسترسی به شبکه یا قطعی آب از آبهای بستهبندیشده دارای پروانه ساخت وزارت بهداشت استفاده گردد.
رییس مرکز بهداشت استان بوشهر تاکید کرد: در صورت استفاده از سالاد و سبزیهای آماده، بایستی این محصولات دارای پروانه ساخت وزارت بهداشت باشد در غیر این صورت سبزیهای و سالاد در مراکز و اماکن عمومی بایستی به روش صحیح سالمسازی گردد.
این مسئول بهداشتی گفت: از نمکهای بستهبندی یددار تصفیهشده دارای مجوز بهداشتی و علامت استاندارد برای مصرف در سفره و پخت غذا استفاده شود و همچنین از مصرف هرگونه رنگ غیرمجاز در تولید زولبیا و بامیه جلوگیری شود.
دکتر خواجهئیان شستشو و گندزدایی مستمر برای ظروف چند بار مصرف را ضروری دانست و افزود: در صورت استفاده از ظروف یکبارمصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم از ظروف گیاهی (بر پایه نشاسته ذرت) و دارای پروانه ساخت استفاده شود.
وی تاکید کرد: از نگهداری مواد غذایی پختهشده در دمای محیط به مدت طولانی خودداری گردد و در صورت نیاز به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پختهشده در دمای زیر ۴ درجه و یا بالای ۶۳ درجه سانتیگراد نگهداری شود و از نگهداری مواد غذایی خام و پختهشده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با هشدار درباره خریداری مواد غذایی بخصوص زولبیا، بامیه، پیراشکی، خرما و جگر از مراکز غیرمجاز و دستفروشیها خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده هرگونه مشکل بهداشتی در اماکن عمومی که محل برگزاری مراسم میباشد یا در صورت بروز موارد احتمالی مسمومیت غذایی موضوع به سامانه رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت با شماره تماس ۱۹۰ جهت پیگیری اعلام گردد.
انتهای پیام/ م.ب ۲۰۲۰
وی تصریح کرد: بهمنظور پیشگیری از مسمومیتهای احتمالی در اماکن عمومی پیشنهاد میگردد روزهداران گرامی و هیات امنای مساجد توصیههای بهداشتی را مدنظر داشته باشند.
دکتر خواجهئیان با اشاره به مورد تایید بودن آب آشامیدنی افزود: برای پختوپز ترجیحاً از شبکههای آب عمومی استفاده گردد و در صورت عدم دسترسی به شبکه یا قطعی آب از آبهای بستهبندیشده دارای پروانه ساخت وزارت بهداشت استفاده گردد.
رییس مرکز بهداشت استان بوشهر تاکید کرد: در صورت استفاده از سالاد و سبزیهای آماده، بایستی این محصولات دارای پروانه ساخت وزارت بهداشت باشد در غیر این صورت سبزیهای و سالاد در مراکز و اماکن عمومی بایستی به روش صحیح سالمسازی گردد.
این مسئول بهداشتی گفت: از نمکهای بستهبندی یددار تصفیهشده دارای مجوز بهداشتی و علامت استاندارد برای مصرف در سفره و پخت غذا استفاده شود و همچنین از مصرف هرگونه رنگ غیرمجاز در تولید زولبیا و بامیه جلوگیری شود.
دکتر خواجهئیان شستشو و گندزدایی مستمر برای ظروف چند بار مصرف را ضروری دانست و افزود: در صورت استفاده از ظروف یکبارمصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم از ظروف گیاهی (بر پایه نشاسته ذرت) و دارای پروانه ساخت استفاده شود.
وی تاکید کرد: از نگهداری مواد غذایی پختهشده در دمای محیط به مدت طولانی خودداری گردد و در صورت نیاز به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پختهشده در دمای زیر ۴ درجه و یا بالای ۶۳ درجه سانتیگراد نگهداری شود و از نگهداری مواد غذایی خام و پختهشده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با هشدار درباره خریداری مواد غذایی بخصوص زولبیا، بامیه، پیراشکی، خرما و جگر از مراکز غیرمجاز و دستفروشیها خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده هرگونه مشکل بهداشتی در اماکن عمومی که محل برگزاری مراسم میباشد یا در صورت بروز موارد احتمالی مسمومیت غذایی موضوع به سامانه رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت با شماره تماس ۱۹۰ جهت پیگیری اعلام گردد.
انتهای پیام/ م.ب ۲۰۲۰