عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

مراسم روز ماما و قدردانی از ماماهای نمونه دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور معاون درمان برگزار شد

گالری عکس

در این مراسم که روز سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ در باغ موزه نگارستان برپا شد، دکتر رضایی معاون درمان، دکتر خسروی مشاور وزیر در امور مامایی، دکتر نیکبخت رییس دانشکده پرستاری و مامایی، دکتر میرمولایی مدیر گروه مامایی دانشگاه، دکتر عباسی مدیر نظارت و اعتباربخشی و دکتر تهرانیان رییس گروه سلامت مادر، نوزاد و مامایی معاونت درمان، دکتر سعید پور مشاور معاون درمان، تعدادی از اعضای هیئت علمی گروه مامایی و جمعی از ماماهای بیمارستان های دولتی و خصوصی تابعه حضور داشتند.
دکتر رضایی، ضمن گرامیداشت پنجم می مصادف با ۱۵ اردیبهشت روز جهانی ماما، گفت: از زحمات شما عزیزان در طول سال گذشته که منجر به برگزیده شدن و کسب رتبه برتر دانشگاه در رتبه بندی وزارت بهداشت در حوزه مامایی شد، تشکر می کنم.
وی ماماها را مکمل متخصصین زنان و زایمان خواند و افزود: در راستای حفظ سلامت زنان و به طور خاص مادران باردار سه گروه پرستاران، ماماها و متخصصین زنان در سه سطح در حال ارائه خدمت هستند. خوشبختانه جو دوستانه و صمیمانه ای در این میان حاکم است. من امیدوارم با همکاری بیشتر بین این سه گروه شاهد ارتقای هر چه بیشتر سلامت مادران و زنان کشور باشیم.
معاون درمان دانشگاه با اشاره به آمارهای زایمان طبیعی وسزارین در کشور نسبت به آمارهای جهانی گفت: به نظر بنده مهمترین ضعف در این خصوص ضعف فرهنگی است. نیاز است با پرداختن به اقدامات آموزشی و فرهنگی یک تغییر رفتار در مردم و به ویژه گروهی که به خدمات زایمان نیاز دارند ایجاد و فرآیند طبیعی زایمان را به یک امر خوشایند تبدیل کنیم.
دکتر خسروی، مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی نیز در این مراسم بر حفظ شان و جایگاه مامایی تاکید کرد و گفت: من و همه همکارانم در معاونت آموزشی وزارت بهداشت بر این باوریم که رسالت و هدفمان حفظ و صیانت از همه رشته هادر حد شرح وظائف آن هاست.
وی با اشاره به صد ساله شدن رشته مامایی کشور در سال ۹۸ افزود: مامایی در همه جای جهان یک رشته مقدس و معتبر است و در سیاستگذاری سلامت نقش دارد، چرا که ماما همراز زن و مادر است. ما نیز باید ضمن احترام به همه حرفه های پزشکی به مامایی نیز احترام بگذاریم.
دکتر خسروی با بیان این نکته که هر تخصصی باید بالاترین سطح علم را داشته باشد، افزود: برای افزایش خدمات مامایی باید مامای با انگیزه بالا در دانشگاه تربیت شود و این رسالت آموزشی بسیار مهمی است که افراد با انگیزه و دارای اعتماد به نفس برای خدمت رسانی به مادران تربیت کند که بتواند خشنودی خود را حین خدمت به مادران به آن ها منتقل کند. این امر منجر به رضایت مادران از مرابتهای مامایی خواهد شد و بالعکس، اگر ماما را در دانشگگاه  و بیمارستان بی انگیزه و دلسرد کنیم، نمیتوان انتظار داشت که مراقبت خوبی ارائه دهد. توجه به این مهم و رعایت حدود بین المللی هر حرفه بسیار مهم است. در سراسر جهان زایمان بی خطر توسط فردی به نام ماما انجام می شود و ما نمی توانیم با همه جهان تفاوت داشته باشیم. مادران ما در صورت آگاه شدن از مزایای زایمان طبیعی و دریافت حمایت از یک مامای با انگیزه، قطعا به سوی زایمان طبیعی سوق داده می شوند.  خدمات مامایی بعلت ارزان تر بودن، مداخله ای نبودن و تحمیل نکردن بار مالی به دولت ها در همه جهان مورد توجه ویژه است. در کشور ما نیز در چند سال اخیر با حمایت مقام عالی وزارت بهداشت برای کاهش نرخ سرسام آور سزارین به خدمات مامایی بهای بالاتری داده شد و ما شاهد کاهش نسبی آمار سزارین در مادران نخست زا بودیم. این رسالت با تقویت آموزش مامایی و همکاری تیمی قابل دسترسی است. امید است با احترام های متقابل حرفه ای هر رشته ای بتواند به بالاترین سطح علم و مهارت برسد.
وی با آرزوی اعتلای مامایی در جهت سلامت مردم ادامه داد: وقتی در اتاق زایمان نوزادی را به دنیا می آوردم همیشه فکر می کردم انسان بزرگی روی دستان من قرار دارد و این بهترین لحظه است. باید کمک کنیم این لحظه برای همه ماماها خوشآیند شود.
دکتر تهرانیان رییس گروه سلامت مادر، نوزاد و مامایی معاونت درمان در این مراسم با اشاره به روز جهانی ماما هدف از این نامگذاری را افزایش آگاهی و تبادل نظر ماماها در جهت حفظ سلامتی مادر و نوزاد خواند و گفت: به این طریق مردم همه دنیا در جریان تلاش های شبانه روزی ماماها در کاهش مرگ و میر مادر باردار می شوند.
وی با بیان این که شعار امسال کنفدراسیون بین الملی مامایی مبنی بر تلاش ماماها در جهت ارتقای کیفیت سلامت مادر است افزود: خدمات با کیفیت مامایی می تواند در نجات جان مادران و نوزادان موثر باشد. و بی تردید اولین قدم در این مسیر بالا بردن کیفیت آموزش است که با همکاری دانشکده پرستاری و مامایی و معاونت درمان دانشگاه این مهم میسر خواهد شد. امیدواریم بتوانیم میزان سزارین را در کشور کاهش دهیم.
دکتر تهرانیان در پایان سخنان خود گزارش جامعی از اقدامات گروه مامایی معاونت درمان و بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه در سال گذشته ارائه کرد.
توضیح اینکه در این مراسم از ۱۰ تن از ماماهای نمونه بیمارستان های دولتی و خصوصی تابعه دانشگاه با اهدای لوحی قدردانی شد.
عکس و خبر: باهو