عمومی | دانشگاه تهران

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری پژوهشی، علمی و هنری بین دانشگاه تهران و وزارت نفت

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، در جلسه‌ای مشترک تفاهم‌نامه همکاری پژوهشی، علمی و هنری با هدف همکاری و تبادل فکر، اندیشه و ارتباط صنعت با دانشگاه و بهره‌مندی بیشتر از توان علمی، پژوهشی، صنعتی و هنری طرفین، بین دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران و مهندس حبیب‌اله بیطرف، معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت به امضاء رسید.

دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران در این جلسه با بیان اینکه ما الگوهای جدیدی را برای همکاری بین دانشگاه و صنعت ابداع کرده‌ایم، گفت: «امروز این الگو به‌عنوان یک الگوی فراگیر در کشور مطرح می‌شود. تشکیل موسسات نوع سوم در قالب مشارکت دانشگاه و صنعت در حال فعالیت در حوزه‌های خود در سطح ملی و بین‌المللی هستند و این الگو را دانشگاه تهران با استفاده از ظرفیت‌های حقوقی خود به دانشکده‌ها، اعضای هیات علمی و متخصصین وزارتخانه‌های نفت و نیرو متصل کرد».

وی افزود: «در این راستا یک زیست‌بوم همکاری مشترک بین متخصصین صنعت و محققین و پژوهشگران دانشگاه حاصل آمده و مرز بین صنعت و دانشگاه برداشت شده است. اگر چه سیستم کارفرمایی و پژوهشگری وجود دارد، اما در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری رویکردها، به‌گونه‌ای مشترک است».

رئیس دانشگاه تهران با تصریح اینکه ما بحث‌های حقوق و قانونی را در جای خود داریم، گفت: «تعامل و همکاری محور همه حرکت‌هاست. امیدوارم با توجه به رویکرد مسئولان حاضر وزارت نفت این الگو بتواند در سطح جامعه پیاده شود. ضعف‌هایی که در حوزه‌های دیگر وجود دارد، ناشی از این مسئله است که صرفاً به مجموعه داخلی خود اتکاء دارند و به گونه‌ای در حوزه تکنولوژی و نوآوری درجا می‌زنند».

دکتر نیلی احمدآبادی از توسعه موسسات دانشگاه تهران با وزارت نفت در بخش‌هایی از جمله نفت سنگین، پالایش و گاز خبر داد و عنوان کرد: «در حوزه‌ا‌ی که امروز مورد بحث است، باید گفت دانشگاه تهران خود یک میراث است. در سال‌های اخیر تعدادی از واحدهای دانشگاه تهران مورد مرمت قرار گرفته‌اند و از این لحاظ دانشگاه می‌تواند رویکرد خوبی را در این تفاهم‌نامه ارائه دهد. از طرف دیگر در حوزه تخصصی نیز پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران در کشور بی‌بدیل است و نگاه بین‌المللی دارد و در زمینه‌های تخصصی می‌تواند کارگشا باشد».

وی با اشاره به موزه‌هایی که در این جلسه مشترک و تحت عنوان موزه‌های نفت معرفی شدند، خاطر نشان کرد: «تعدادی از این موزه‌ها ماهیت موزه‌های نسل اول را دارند و شاید بتوان آنها را به موزه‌های نسل سه و چهار تبدیل کرد، اینگونه موزه‌ها با توجه به بحث کارآفرینی و ایجاد خلاقیت و نوآوری که بحث روز شیوه‌های آموزشی است می‌توانند مخاطبان بسیاری را جذب کنند. دانشگاه تهران هم‌چنین می‌تواند در محتوای موزه‌‌ها در راستای این تفاهم‌نامه یاری رساند. من اطمینان دارم با نگاهی که در وزارت نفت است و با برنامه‌هایی که دانشگاه موظف به پیاده‌سازی آن خواهد شد، اتفاقات بزرگی بیفتد».

مهندس حبیب‌اله بیطرف، معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت نیز در جلسه مشترک امضا تفاهم‌نامه گفت: «وزارت نفت به ظرفیت‌های علمی، پژوهشی و فناوری دانشگاه‌های معتبر کشور باور دارد و در حوزه‌های مختلف از این ظرفیت‌ها استفاده می‌کند»،

وی افزود: «با توجه به این رویکرد در سال‌های اخیر توانسته‌ایم به راه‌کارهای عملی و کاربردی خوبی دست یابیم. به گونه‌ای که این همکاری بین صنعت و دانشگاه فقط در حد یک شعار نیست و از انجام یک پروژه و یا انتقال فناوری صرف فراتر رفته و تبدیل به ایجاد انستیتوهای تخصصی و مراکز ازدیاد برداشت شده است».‌

معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت با اشاره به حوزه میراث صنعتی و با یادآوری اینکه این جلسه مشترک به همین‌منظور تشکیل شده است، افزود: «این زمینه هم به دیدگاه و رویکرد وزارت نفت بازمی‌گردد، ما به ظرفیت های علمی، پژوهشی و هنری دانشگاه‌های معتبر به‌ویژه دانشگاه تهران باور عمیق داریم. تفکر ما بر این است که با استفاده از این ظرفیت‌ها هم کار نفت بهتر انجام می‌گیرد و هم از ظرفیت‌های دانشگاه به نحو مطلوب استفاده می‌شود و در نهایت منجر به ایجاد و برجا ماندن نتایج مطلوب خواهد شد».

مهندس بیطرف تاکید کرد: «ما باید در هر کاری از بالغ‌ترین و بهترین ظرفیت موجود داخلی استفاده کنیم. که مهم‌ترین آنها ظرفیت دانشگاه‌های معتبر کشور است، که در این زمینه می‌توانیم به نتایج بهتری دست یابیم. با توجه به وجود دو نهاد مدیریت موزه‌ها و مرکز اسناد در وزارت نفت و موسسه پژوهش‌های فرهنگ و هنر در دانشگاه تهران در صورتی که ظریفت همکاری آنها فراهم گردد، اطمینان دارم کارهای خوبی صورت خواهد گرفت».

معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: «با امضا این تفاهم‌نامه به این همکاری رسمیت می‌دهیم و چارچوبی برای تداوم آن تعریف می‌کنیم، تا این کار به صورت یک همکاری مقطعی نباشد، بلکه در قالب یک تفاهم‌نامه رسمی ادامه پیدا کند».

درابتدای جلسه دکتر اکبر نعمت‌الهی، مدیر طرح موزه های صنعت نفت و دکتر پیروز حناچی، معاون فنی و عمرانی شهرداری سخنانی درباره معرفی و کارکرد موزه‌ها ارائه دادند.

در این جلسه دکتر محمد رحیمیان، معاون پژوهشی دانشگاه تهران، دکتر شاهین حیدری، رئیس پردیس هنرهای زیبا، مهندس فریدون علیاری، معاون اداری و مالی پردیس هنرهای زیبا و برخی دیگر از مسئولان دانشگاه تهران و وزارت نفت نیز حضور داشتند.