برگزاری پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی در دانشگاه شیراز
پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی (IRSEC۲۰۱۸) توسط مرکز تحقیقات ایمنی و بخش مهندسی هسته ای دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه شیراز ، به مدت ۲ روز در مجتمع فرهنگی رفاهی دانشگاه شیراز برگزار شد.
دکتر حمید نادگران ، رئیس دانشگاه شیراز در مراسم افتتاحیه این کنفرانس اظهار داشت: امید آن می رود که برگزاری چنین کنفرانسی زمینه ساز اعتماد و اطمینان به کالاها و خدمات ایرانی و تحقق اقتصاد مقاومتی باشد.
وی گفت: نهادینه کردن کاربردهای مهندسی ایمنی و قابلیت اطمینان در همه زمینه های مورد نیاز کشور، بررسی و ارائه جدیدترین دستاوردهای علمی و پژوهشی در حوزه مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی، ایجاد جایگاهی مناسب برای هم اندیشی، هم افزایی و تبادل اطلاعات بین دانشجویان، استادان، صنعتگران و پژوهشگران کشور ازمهم ترین اهداف این کنفرانس به شمار می رود.
دکتر نادگران ، فراهم سازی زمینه مناسب برای انتقال دانش و تجربیات کشور های مختلف، کمک به نهادینه کردن فرهنگ ایمنی در کشور و فراهم کردن امکانات و شرایط لازم برای گسترش همکاری های متقابل صنعت و دانشگاه را از دیگر هداف کنفرانس عنوان کرد.
دکتر سیروس جوادپور ، رئیس پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی نیز در آیین گشایش کنفرانس اظهار داشت: از دیدگاه معصومین علیهم السلام ، علم قدرت است و هرکه به علم و دانش چنگ بزند ، قدرتمند می شود.
وی افزود: هم اکنون انقلاب چهارم صنعتی در دنیا در حال وقوع است و گذر از دانشگاه های آموزش محور و پژوهش محور و رسیدن به دانشگاه های کارآفرین و خلاق امری ضروری به شمار می رود.
استاد دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز گفت: در توسعه پایدار باید به سه بُعد اقتصاد و تولید،محیط زیست ،و کیفیت زندگی و سرمایه های اجتماعی توجه کرد و هیچ چیزی مهمتر از خلاقیت و نوآوری جسورانه نمی تواند ما را در تحقق توسعه پایدار یاری رساند.
دکترحداد، دبیر پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی هم در مراسم افتتاحیه از دریافت ۲۹۶ مقاله توسط دبیرخانه کنفرانس خبر داد و افزود : پس از داوری ها ، ۱۱۸ مقاله برای ارائه شفاهی و ۶۹ مقاله برای ارائه به صورت پوستر مورد پذیرش قرار گرفت.
وی، برگزاری این رویداد علمی را براساس نیازهای کشور در رابطه با ایمنی و توسعه پایدار دانست و بیان کرد: سرفصل های گنجانده شده در این گردهم آیی حوزه های کاربردی است و مواردی همچون انرژی، حمل و نقل، خطرات طبیعی، سیستم های نرم افزاری، صنایع دفاعی، صنایع شیمیایی، صنعت نفت و گاز، صنعت هسته ای، عمران و سازه، فناوری اطلاعات (IT)، هوانوردی و هوافضا وایمنی و قابلیت اطمینان در سایر حوزه ها مانند بهداشت، غذا، پزشکی، اقتصاد، فرهنگ، اجتماع و سایر موارد ، مورد بحث و تبادل نظر کارشناسان و پژوهشگران قرار می گیرد.
دکتر حداد بیان داشت : همزمان با برگزاری کنفرانس،۴ نشست بحث تخصصی درخصوص اهمیت و کاربرد مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی در نظام مهندسی ساختمان (بررسی آسیب پذیری مناطق شهری در هنگام وقوع بحران های طبیعی مانند سیل ، زلزله و یا آتش سوزی) توسط دکتر بهروز بهنام استاد دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر ؛ پنل تخصصی اهمیت و کاربرد مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی در معادن و صنایع معدنی توسط خانم دکتر مریم کارگر راضی از شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران ؛ پنل تخصصی اهمیت و کاربرد مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی در وزارت نیرو، توسط آقای دکتر کاوه کریمی، رئیس بخش تحلیل ایمنی شرکت فنی و مهندسی ساخت و راه اندازی نیروگاه اتمی ایران ، و پنل تخصصی بررسی مفاد و کیفیت آموزش مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی در آموزش عالی کشور توسط دکتر بختیاری نژاد استاد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه امیرکبیر ؛ برگزار می شود.
دکتر دوایی، مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز سخنرانی پایانی مراسم افتتاحیه بود که به بیان مطالبی درخصوص ضرورت دیدگاه سیستمی به مسائل ، پیش بینی و آینده نگری و نگهداری از سامانه ها پرداخت.
برگزاری کارگاه های آموزشی و نمایشگاه توانمندی های صنایع داخلی در زمینه قابلیت اطمینان و ایمنی ، از دیگر بخش های پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی در دانشگاه شیراز بود.