عمومی | پژوهشگاه فضایی ایران

حقایقی درباره زمین که در مدرسه نمی‌آموزند

برترین‌ها: بیشتر ما فکر می‌کنیم همه چیز را درباره سیاره‌مان خوب می‌دانیم. اما بیشتر درباره فضا می‌دانیم نه درباره سیاره خودمان. به طور مثال زمین را سیاره آبی می‌نامیم، در حالی که دانشمندان معتقدند همیشه آبی نبوده است. علاوه بر این ماه تنها قمر زمین نیست. در این مطلب با حقایقی جالب درباره این سیاره آشنا می‌شوید.

شاید ماه بخشی از زمین باشد

دانشمندان بر این باورند که ماه به علت برخورد سیاره ما با یک جسم بزرگتر به وجود آمده است. این برخورد باعث جدا شدن بخش کوچکی از زمین شده که بعد‌ها قمر آن شده است.

میدان مغناطیسی زمین متغیر است

ما فکر می‌کنیم میدان مغناطیسی زمین چیز ثابتی است. اما در واقع متغیر است. طبق تحقیقات علمی انجام شده، میدان مغناطیسی حدود ۹۶۵ کیلومتر از قرن نوزدهم جابجا شده و مرکز آن در نیمکره جنوبی اکنون بالای اقیانوس منجمد جنوبی قرار دارد. سال به سال سرعت حرکت آن افزایش می‌یابد تا زمانی که به اوج خود برسد. پس از آن دوباره کاهش می‌یابد.


گرانش غیرعادی

باتوجه به اینکه زمین کاملا گرد نیست، جرم آن هم به طور مساوی توزیع نشده است. این تفاوت جرم باعث تفاوت گرانش در نقاط مختلف زمین می‌شود. مثلا در خلیج هادسون کانادا گرانش کمتر از جا‌های دیگر است.


ممکن است زمین یک قمر دوم داشته باشد

برخی دانشمندان معتقدند سیاره ما یک قمر دیگر هم دارد. طبق تحقیقات یک شیء کیهانی دیگر دور زمین می‌گردد. اما همیشه همان شیء نیست و قمر‌های موقتی هستند. تصور می‌شود که میدان گرانشی زمین گاهی اوقات سیارک‌ها بسیار بزرگ را جذب می‌کند و آن‌ها مدتی سیاره ما را دنبال می‌کنند و بعد در فضای بی نهایت سرگردان می‌شوند.

ماه لرزه

ماه لرزه‌ها یک رویای علمی نیستند. تعداد آن‌ها به اندازه زمین لرزه نیست و معمولا عمیقتر و نزدیک به هسته اتفاق می‌افتند و دانشمندان معتقدند به علت نیرو‌های جاذبه خورشید و زمین ایجاد می‌شوند.

طلای پنهان

اگر طلای موجود در زمین را روی سطح آن پخش کنیم لایه‌ای به ضخامت ۴۸ سانتیمتر ایجاد می‌کند.



زمین قبلا بنفش بوده است

برخی دانشمندان معتقدند که مدت‌ها پیش سیاره ما بنفش بوده است. میکروب‌های باستانی از مولکول‌های دیگری برای تجزیه نور خورشید به جای کلروفیل استفاده می‌کردند. این مولکول‌ها میکروب‌ها را بنفش می‌کردند، بنابراین تمام سیاره بنفش بوده است.

ممکن است در سال ۲۰۱۹ یک عصر یخبندان کوچک اتفاق بیفتد

لکه‌های خورشیدی روی سطح خورشید نشان می‌دهند این ستاره اکنون در فاز فعال خود قرار دارد. اما به دلایل ناشناخته، گاهی اوقات ناپدید می‌شوند و سطح خورشید را صاف و خالی رها می‌کنند. در قرن پانزدهم این اتفاق افتاد و پدیده‌ای به نام عصر یخبندان کوچک باعث تغییرات آب و هوایی شدیدی روی زمین شد و یک سوم جمعیت ایسلند و فنلاند از بین برد. عصر یخبندان کوچک چند قرن یعنی تا پایان قرن نوزدهم طول کشید. امروزه هم دانشمندان چنین اتفاقی را روی خورشید مشاهده می‌کنند و معتقدند این ستاره در حال وارد شدن به فاز سردش است که موجب عصر یخبندان دیگری در سال ۲۰۱۹ می‌شود.

دانشمندان یک سیاره قابل سکونت دیگر کشف کرده اند

«HD ۹۰۴۷۹۰» نام سیاره‌ای است که احتمالا در آینده انسان‌ها در آن سکونت خواهند کرد. این سیاره هم مثل زمین در کهکشان راه شیری قرار دارد و ویژگی‌هایی مثل اتمسفر، آب و هوا، منابع طبیعی و حتی آب شیرین دارد. طبق محاسبات منجمان ۳۰۰ هزار سال طول می‌کشد تا به این سیاره برسیم.