عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

همایش یکروزه تروما در حوادث شهری با نگاهی به حادثه حمله به مجلس شورای اسلامی در بیمارستان سینا برگزار شد

به گزارش روابط عمومی بیمارستان سینا، روز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه سال ۹۷ در آستانه سالگرد حمله تروریستی به مجلس شورای اسلامی که در سال گذشته به وقوع پیوست، همایش یکروزه تروما در حوادث شهری با نگاهی بر حادثه حمله به مجلس شورای اسلامی با حضور دکتر پیر حسین کولیوند، سرپرست مرکز حوادث و فوریت های پزشکی کشور که دبیر علمی این کنگره را نیز عهده دار بود، دکتر غلامرضا پورمند، رئیس بیمارستان سینا  و دکتر محمد رضا ظفرقندی، رئیس مرکز تحقیقات ترومای بیمارستان سینا و رئیس این همایش یکروزه، در سالن پروفسور یحیی عدل مرکز همایش های بیمارستان سینا برگزار شد.

قربانیان تروریسم مظلوم ترین مردمی هستند که دچار آسیب می شوند
دراین همایش یکروزه دکتر ظفرقندی، به عنوان اولین سخنران ضمن بیان خیر مقدم به مدعوین و حاضران همایش گفت: امیدوارم این جلسه یک قدم مثبتی باشد برای هماهنگی بیشتر در زمینه ارائه درمان بهتر مردم و مجروحین، مخصوصا قربانیان تروریسم که به نظر من مظلوم ترین مردمی هستند که دچار آسیب می شوند. در حوادث تروریستی، کودک، جوان، پیر بدون هیچ پیش زمینه ای، ناگهان دچار آسیب می شوند و این یکی از وجوه زشتی است که ما هر روز در گوشه، گوشه دنیا آن را می بینیم و به عنوان جامعه پزشکی موظفیم به درمان مردم اهتمام ورزیم و مشکلات را کم کنیم و لازمه این امر آموزش، آموزش و تمرین و تمرین است.
وی در ادامه سخنان خود، با بیان مثالی ورزشی بر آموزش و تمرین تاکید کرد و بیان داشت: یک کارگروهی و بین گروهی نیازمند تمرین است و هیچ تیم ورزشی بدون تمرین در روز مسابقه موفق نخواهد شد و اگر افراد تیم همدیگر را نشناسند و با وظایف هم آشنا نباشند قطعا در روز مسابقه شکست خواهند خورد و امیدورام امروز شروعی باشد برای هماهنگی بیشتر تیم پزشکی به منظور حوادثی که ممکن است اتفاق بیفتد.
وی در ادامه تصریح نمود: تریاژ جنگ، تریاژحوادث طبیعی با تریاژ  حوادث تروریستی متفاوت است و حوادث تروریستی منحصر به جای خاصی از دنیا نیست بلکه اروپا نیز با این مسئله روبه رو می باشد ما از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ در مناطق مختلف اروپا شاهد حوادث تروریستی بودیم که بسیار کشته و زخمی برجا گذاشته و در مناطق دیگر در دنیا مانند عراق، افغانستان، ترکیه، لیبی، یمن و آفریقا حوادث تروریستی بسیار شایع است و باید بدانیم صحنه های حوادث تروریستی متفاوت از صحنه های حوادث طبیعی مانند زلزله می باشد و ما باید امروزه با توجه به شیوع خشونت های سیاسی، فرقه ای و دینی یک هماهنگی لازم در تیم پزشکی ایجاد کنیم و وظیفه ما به عنوان جامعه پزشکی دراین بحران ها نجات جان ها و رسیدگی به مجروحین می باشد که این کار بدون هماهنگی میسر نخواهد شد.
دکتر ظفرقندی، با اشاره به حادثه تروریستی حمله به مجلس شورای اسلامی بیان داشت: اگر در آن اتفاقی که در مجلس افتاد بین گروهای پزشکی آمادگی و هماهنگی وجود نداشت، آسیب های بسیاری ایجاد می شد و در آن زمان اورژانس کشور نقش بسیار مهمی را ایفاء کرد. در آن روز به لطف خدا و کمک  استادان و همکاران بیمارستان سینا از ۲۶ الی ۲۷ مجروحی که به این مرکز انتقال یافت خوشبختانه با رسیدگی های انجام شده، هیچ مرگ ومیری رخ نداد زیرا کار به سرعت سازماندهی شد.
رئیس مرکز تحقیقات ترومای بیمارستان سینا تصریح کرد: تیم پزشکی در حوادث تروریستی نیازمند یک فرمانده قاطع می باشد، فرمانده ای که به سرعت تمام نیروهای کمکی را فراخوانده و با تبحر هر یک از آنها آشنا باشد تا بتواند مسئولیت ها را به بهترین شکل و در کمترین زمان بین آنها تقسیم کند.
ایشان در خاتمه سخنان خود ضمن قدردانی از دکتر پورمند  و دکتر کولیوند بیان داشت: بر خود لازم می دانم از جناب استاد پورمند که در حادثه تروریستی سال گذشته یک مدیریت خوب و جامع را در بیمارستان سینا انجام دادند و حمایت های فراونی برای برگزاری این همایش داشتند قدردانی کنم و همچنین از دوست عزیرم جناب آقای دکتر کولیوند که من از زمان جنگ تا به امروز ایشان را می شناسم و می توانم شهادت دهم که ایشان در هر سمتی که بودند بسیار موفق بودند.
دکتر ظفرقندی همچنین از همکاران بیمارستان سینا، انجمن تروما و به خصوص از دکتر پویا پاینده مهر، دبیر این همایش که بار هماهنگی این برنامه را برعهده داشت قدردانی کرد.

در روز حادثه از تجربیات دفاع مقدس دکتر ظفرقندی در اورژانس بیمارستان سینا بهره مند شدیم
دکتر پورمند، سخنران افتخاری این همایش، ضمن بیان خوشامدگویی و تشکر از حضور دکتر کولیوند و دکتر ظفرقندی اظهار داشت: دکتر ظفرقندی به عنوان معلم علمی و اخلاق ما در زمان حمله تروریستی به مجلس شورای اسلامی در اورژانس بیمارستان سینا حضور پیدا کردند و از تجربیات دفاع مقدس ایشان در درمان مجروحین بسیار بهره مند شدیم و دراینجا لازم می دانم از یاران و عزیزانی که در اورژانس بیمارستان سینا مشغول به فعالیت بودند و همچنین از نقش نیروی انتظامی در این حادثه قدردانی و تشکر کنم.

بیمارستان سینا را به خاطر تمام توانمندی هایش انتخاب کردیم
دکتر کولیوند نیز ضمن تبریک ایام شعبان و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای صدر اسلام و حادثه تروریستی حمله به مجلس شورای اسلامی بیان داشت: در اینجا جا دارد تشکری را که بدهکار بودم به بیمارستان سینا به ویژه دکتر پورمند و دکتر ظفرقندی به خاطر کمک و مدیریت خیلی خوبی که در درمان مصدومین داشتند و همچنین کمک به اصل نظام اسلامی تقدیم کنم و لازم می دانم از  همکاران خودم در اورژانس کشور که جانشان را در طبق اخلاص گذاشتند و توانستند مجاهدانه کار کنند تشکر و قدردانی کنم.
وی در ادامه بیان داشت: حادثه حمله تروریستی به مجلس شورای اسلام به فاصله یک ۱۵ دقیقه بعد از حادثه حمله به مرقد مطهر امام پیش آمد و نیروی های فوریت های پزشکی ظرف مدت ۴ دقیقه در آنجا حاضر بودند و با هماهنگی های انجام شده، بیمارستان سینا را به خاطر تمام توانمندی هایش انتخاب کردیم و در تماسی که با دکتر پورمند داشتم و شرایط را بیان کردم، ایشان گفتند؛ در بیمارستان سینا تا ۹۰ تخت می توانیم خالی کنیم و من خیالم راحت شد. الان ما در تهران تخت خالی نداریم و وقتی حادثه ای پیش می آید ایجاد ظرفیت خالی درتهران خود یک نگرانی محسوب می شود و نگاه اصلی ما از ابتدا به خاطر بسیاری از ویژگی های بیمارستان سینا  به این مرکز بود زیرا هم از متخصصین خیلی خوبی برخودار است و هم یک مرکز تروما خوب محسوب می شود و می تواند خدمات مطلوبی را به مصدومین ارائه دهد و از همان ابتدا برای ما مشخص بود که کدام مصدومین را باید به بیمارستان سینا و کدام مصدومین را باید به بیمارستان های دیگر بفرستیم.
این همایش یکروزه به همت انجمن علمی ترومای ایران و با همکاری بیمارستان سینا برگزار شد و دکتر ظفرقندی، رئیس همایش، دکتر کولیوند، دبیر علمی، دکتر ذبیحی، دبیر اجرایی و دکتر پاینده مهر، دبیر همایش بودند.

خبرنگار: رضا آسیابی
عکاس: فاطمه صدرا