هلیکوپتر کوچک ناسا به مریخ میرود
براساس گزارش فیوچریزم، در این عملیات آزمایشی هلیکوپتر کوچک ناسا اولین پهپادی خواهد بود که در میان اتمسفر مریخ به پرواز درخواهد آمد. برای طراحی نقلیهای پرنده که بتواند واقعا در سیارهای دیگر به پرواز درآید، دانشمندان ناسا با چندین چالش مواجه بودند، برای مثال اتمسفر ضعیف سیاره سرخ و تاخیر ارتباطاتی میان زمین و مریخنورد.
درصورتی که این هلیکوپتر با سرعت نور حرکت کند، ارسال دستورات از زمین به آن چندین دقیقه طول خواهد کشید، از این رو این کاوشگر پرنده باید دستکم تاحدی نیمهخودکار باشد تا بتواند اولین تصاویر با زاویه دید پرندگان را از سیاره مریخ برای دانشمندان و دیگر مریخنوردان حاضر در سطح سیاره ارسال کند.
علاوه براین،اتمسفر مریخ بسیار رقیق است و فشار هوا در سطح سیاره کمتر از فشار هوا در بالاترین ارتفاع پرواز هلیکوپتر در حین پرواز برفراز زمین است. از این رو برای بلند شدن از سطح سیاره،این روبات پرنده کوچک باید پرههایش را ۱۰ برابر سریعتر به حرکت درآورد، یعنی با سرعتی برابر ۳۰۰۰ بار در دقیقه، تا بتواند علاوه بر خود،محموله متشکل از باتریها و دیگر تجهزیات سبکوزنی که به همراه دارد را به هوا بلند کند.
زمانی که این مریخنورد در فوریه سال ۲۰۲۱ به مریخ برسد، به دنبال منطقهای مناسب برای فرود خواهد گشت و همچنین سطح سیاره را برای یافتن نشانههایی از حیات یا خطرهایی که ممکن است فضانوردان آینده را تهدید کند جستجو خواهد کرد. این روبات پرنده همچنین به مطالعات درجریان مریخشناسی که توسط مریخنوردان در جریانند کمک خواهد کرد.
زمانی که این روبات پرنده به مریخ برسد،چندین پرواز آزمایشی انجام خواهد داد که اولین آن تنها ۳۰ ثانیه خواهد بود. پس از انجام این پروازها، ماموریت اصلی خود را در ابعادی وسیعتر آغاز خواهد کرد.
دانش >فضا - همشهری آنلاین