عمومی | دانشگاه فردوسی مشهد

آئین بزرگداشت دکتر ناصر رضا ارقامی، استاد درگذشته دانشکده علوم ریاضی برگزار شد

دانشکده علوم ریاضی دانشگاه فردوسی مشهد آئین گرامیداشت دکتر ناصر رضا ارقامی، استاد درگذشته گروه آمار همزمان با برگزاری هشتمین سمینار آمار و احتمال فازی در سالن استاد دکتر بزرگ نیای این دانشکده برگزار کرد.

در آغاز این برنامه، دکتر علیرضا سهیلی، رئیس دانشکده علوم ریاضی به حاضران خوش آمد گفت و از برگزار کنندگان این برنامه تشکر کرد.

سپس دکتر بهرام صادقپور گیلده، دبیر هشتمین سمینار آمار و احتمال فازی و مسئول برگزاری آئین بزرگداشت زنده یاد دکتر ناصر رضا ارقامی ضمن اشاره به اینکه تکریم استاد از وظایف همگان و بخصوص دانشجویان است، اظهار داشت: با وجود اینکه افتخار شاگردی استاد ارقامی را نداشته ام اما از معلومات عمیق ایشان در سمینارها و همایش های علمی بهره فراوان برده ام.

سپس آوانمایی از زندگی دکتر ارقامی برای حاضران پخش شد. دکتر عبدالحمید رضایی رکن آبادی، عضو هیات علمی گروه آمار دانشکده در این نشست ضمن بیان مختصری از زندگی نامه دکتر ارقامی، وی را از افراد اصلی که موجب قطب شدن گروه آمار دانشکده علوم ریاضی شده اند و از بنیانگذاران قطب علمی آمار برشمرد.

محمد علی عشرت آبادی، معلم دوران ابتدایی دکتر ارقامی نخستین سخنران این مراسم، ضمن اشاره به مدت زمان طولانی آشنایی خود با دکتر ارقامی از وی به عنوان دانش آموزی با حافظه فوق العاده و سرعت انتقال زیاد، فهمیده، مودب و خوش لباس یاد کرد.

دکترسید محمد مهدی طباطبایی مشهدی، عضو هیات علمی دانشکده علوم ریاضی نیز اظهار داشت: دکتر تمام وقت و بی توقع وقت خود را صرف دانشجویان می کرد و حتی پاسخگوی مراجعان خارج از دانشکده بود.

دکتر حبیب رجبی مشهدی، عضو هیات علمی گروه برق دانشکده مهندسی و رئیس این دانشکده دکتر ارقامی را دارای شخصیتی برجسته و جامع الاطراف و مصداق انسان هایی دانست که به دنبال حقیقت هستند. دکتر رجبی در ادامه بر ایجاد اورژانس مجهزی در دانشگاه برای رساندن کمک های اولیه سریع و به موقع تاکید کرد.

دکتر محسن نوغانی دخت بهمنی، عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشکده ادبیات و علوم انسانی، نیز از سابقه همکاری خود با دکتر ارقامی در شورای پژوهشی آموزش و پرورش به نگاه دقیق و فهم بالای وی از علوم انسانی و جامعه شناسی اشاره کرد.

دکتر سعید کیوانفر، معاون برنامه ریزی و توسعه منابع دانشگاه و عضو هیات علمی دانشکده علوم ریاضی به عنوان دوست قدیمی استاد ارقامی در جایگاه حاضر شد و ضمن بیان خاطراتی از دورانی که به عنوان معاون اداری و مالی دانشکده با دکتر ارقامی همکار بوده است، از دکتر ارقامی به عنوان فردی که پیش از مدیر بودن از شخصیت اخلاقی و اجتماعی شایسته ای برخوردار بود، یاد کرد و تواضع، داشتن ذهن منطقی و بذله گویی را از صفات برجسته وی برشمرد.

در ادامه این نشست دکتر عادل محمدپور، نماینده انجمن آمار ایران ، نیز به بیان خاطراتی از دکتر ارقامی پرداخت.

دکتر محمود طاهری، استاد دانشگاه تهران سخنران بعدی این مراسم بود که ضمن اشاره به رساله دکتری و مقالات مستخرج از رساله دکتر ناصر رضا ارقامی آن را راهگشایی برای شناخت شخصیت دکتر ارقامی دانست. وی خاطراتی از پروفسور لین بیلارد، استاد راهنمای دوره دکتری دکتر ارقامی در خصوص شخصیت دکتر ارقامی بیان کرد.

دکتر سرمد، عضو هیات علمی دانشکده علوم ریاضی نیز از دیگر استادانی بود که به ذکر خاطراتی از دکتر ارقامی پرداخت.

دکتر مصطفی جعفری، پزشک متخصص داخلی و خواهر زاده دکتر ارقامی نیز دو ویژگی چشمگیر دیگر از دکتر ارقامی را اینگونه عنوان کرد که وی مصداق شعر میاسای زآموختن یک زمان بود چرا که معلم خوب باید دانشجوی خوبی باشد و اینکه وی هیچ لحظه ای از عمر خود را حتی وقتی در موقعیت علمی و آکادمیک نبودند از فراگرفتن دست نمی کشیدند و این امر موجب جامعیت در ایشان شده بود. دکتر جعفری به وجد دکتر ارقامی از فراگیری و انتقال مطلب به مخاطب اشاره کرد و وی را مشوق تحصیلی اطرافیان و خانواده و پایه ریز مبنای علمی در خانواده شان دانست.

سخنران پایانی این مراسم، ایمان ارقامی، فرزند دکتر ارقامی بود. وی اظهار داشت احساس می کنم روح پدرم در جمع حضور دارد . وی افزود به جنبه های علمی و دانشگاهی و خانوادگی تا حدودی اشاره شد ولی یکی از جنبه های زندگی پدرم که هیچ کجا دیده و قدردانی نشد، عشق، فداکاری و زحمات بی دریغ کسی است که از جان و مال خود برای حمایت و پیشرفت پدرم مایه گذاشت. وی از عموی خویش، سرهنگ ایلیا ارقامی، برادر پدرش که نقش اساسی در ایجاد بستر مناسب برای شکوفایی استعدادهای دکتر ارقامی داشته است صمیمانه تقدیر و سپاسگزاری کرد.

این برنامه با اهدای لوح یادبود توسط دکتر سلمان ساکت، رئیس مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه به نمایندگی از سوی دکتر محمد کافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد و پس از آن کاشت نهال در بوستان خرد به یاد استاد ناصر رضا ارقامی خاتمه یافت.