عمومی | وزارت علوم،تحقیقات و فناوری

یکی از اهداف راه‌اندازی پارک‌های مستقل استانی، هم‌افزایی و تمرکز با تمام دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی است

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از ایسنا، دکتر داود مرادخانی، رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان به دو نوع پارک استانی و دانشگاهی در کشور اشاره کرد و افزود: به طور کلی در ایران در سه استان سمنان، کرمان و زنجان دو نوع پارک استانی و وابسته به دانشگاه وجود دارد و مشکل پارک‌هایی که در ذیل دانشگاه قرار دارند، این است که ردیف بودجه مستقلی ندارند و دانشگاه می‌تواند در بودجه این نوع پارک‌ها دخل و تصرف داشته باشد .

وی در ادامه تصریح کرد: یکی از اهداف راه‌اندازی پارک‌های مستقل استانی این است که بتوانند با هم‌افزایی و تمرکز با تمام دانشگاه‌ها، دستگاه‌های اجرایی، شرکت‌های استان و غیره زمینه آموزش، پرورش و بکارگیری خلاقیت و استعداد جوانان استان را فراهم کنند.

رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان، گفت: خوشبختانه استعدادهای بسیار زیادی در حوزه کشاورزی، الکترونیکی، مواد معدنی، صنایع دستی و غیره در استان زنجان وجود دارد و ما توانستیم با راه‌اندازی پارکی جامع برای تمامی رشته‌ها، استعدادهای برتر استانی را شناسایی و از آن‌ها حمایت کنیم.

دکتر مرادخانی تاکید کرد: حدود یک سال از تاسیس پارک علم و فناوری استان زنجان می‌گذرد و در حال حاضر این پارک با تاکید بر ماموریت کلان و ماموریت بخش عمومی توانسته در این مدت فعالیت، ۳۲ شرکت را در درون خود مستقر کند که البته مرکز رشد این پارک نیز به زودی راه‌اندازی می‌شود .

وی ارائه آموزش‌های کارآفرینی و کسب و کار را یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های پارک علم و فناوری استان زنجان دانست و گفت: معتقد هستیم دانش آموختگان و دانشجویان ما باید آموزش‌های لازم در جهت کارآفرینی، کسب و کار و کار تیمی را ببینند و به همین منظور، ما با حضور در دانشگاه‌ها و سایر سازمان‌ها آموزش‌های کوتاه مدتی در طول ۶ هفته ارائه می‌دهیم که اولین دوره این آموزش‌ها در دانشگاه آزاد ارائه شد و دور بعدی آن تیر ماه امسال در دانشگاه زنجان خواهد بود .

رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان یادآور شد: صنایع دستی، تیم‌های نرم‌افزاری، نانو و معدن از جمله مهم‌ترین فعالیت شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری استان زنجان است که خوشبختانه این شرکت‌ها توانسته‌اند برای ۵۷۰ نفر اشتغال ایجاد کنند .

وی هزینه اعتباری پارک علم و فناوری استان زنجان را ۷۰۰ میلیون و هزینه‌های عمرانی این پارک را یک و نیم میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: ایجاد و راه‌اندازی کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها، تهیه فضاهای محیطی مناسب، ایجاد تشکیلات مستقل از مهم‌ترین دغدغه‌های پارک علم و فناوری استان زنجان است.

دکتر مرادخانی در پایان به مهم‌ترین محصولات پارک علم و فناوری استان زنجان اشاره کرد و گفت: تولید بزرگ‌ترین مخزن بتن پلیمری کشور، تولید جوهر پرینتر و انعقاد قرارداد با شرکت کانادایی با ۴۸ میلیون دلار سرمایه‌گذاری مشترک در این زمینه، تولید جوهر امنیتی، تولید رنگدانه آبی در زمینه نانو، تولید نانو پوشاک از مهم‌ترین محصولات پارک علم و فناوری استان زنجان در طول یک سال فعالیت خود است .

س.س ۵۱ / ر.ب ۴۵