عمومی | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

یازدهمین همایش دانشجویی تازه های علوم بهداشتی کشور برگزار شد

یازدهمین همایش دانشجویی تازه‌های علوم بهداشتی کشور در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در چهار محور اصلی اپیدمیولوژی، بهداشت حرفه‌ای، بهداشت عمومی و بهداشت محیط با حضور دکتر حریرچی معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر عرشی معاون امور بهداشتی دانشگاه، دکتر کدخدازاده معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه، دکتر رمضانخانی رئیس یازدهمین همایش تازه‌های علوم بهداشتی و جمعی از مسوولان برگزار‌ شد.

عدالتخواهی باید به طریق علمی و نهادینه انجام شود

دکتر حریرچی معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این مراسم خطاب به دانشجویان گفت: زمانی که دانشجو هستیم همواره عدالت خواه هستیم و متناسب با این نگرش عدالتخواهی و آرمان طلبی، بی عدالتی همواره ما را آزار می دهد؛ تلاش کنید این خصوصیت را حفظ کنید و هرگز آن را به فراموشی نسپارید.

وی با اشاره به این مطلب که عدالتخواهی باید به طریق علمی و نهادینه انجام شود، خاطرنشان کرد: باید بیشترین خدمات در حوزه سلامت به  فقرا و نیازمندان ارائه شود، چرا که این قشر بیش از سایرین آسیب پذیر هستند. بنابراین باید تلاش کرد تا  فقر و بی پولی مانع از بهره مندی آنان از خدمات پر هزینه سلامت نشود.

معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بهره مندی از روشهای علمی و پرهیز از تکرار را راه حل مناسبی برای دستیابی به اهداف، سیاستگذاری و مدیریت حوزه سلامت وهمچنین کمک به مردم دانست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شیوع چاقی به عنوان یکی از مهمترین مسایل حوزه بهداشت و درمان قرن اخیر در سراسر دنیا، گفت: مشکل اضافه وزن یکی از نادر مواردی است که درنظام سلامت برای بهبودی آن هدف گذاری نشده است و کارشناسان معتقدند هدف سازمان ملل در زمینه جلوگیری از افزایش چاقی و بیماری های مرتبط با رژیم غذایی است که احتمالا محقق نخواهد شد بنابراین تنها راه نجات حوزه سلامت کشور استفاده از افراد آگاه بهداشتی و مدیریتی درحوزه سلامت است.

دکتر حریرچی در ادامه توضیحاتی در خصوص سرانه پرداختی از جیب خانوار به دلار بین المللی، سهم پرداختی از جیب خانوار از هزینه کل سلامت، رشد هزینه های بخش سلامت به قیمت بانک مرکزی بعد از اجرای طرح تحول سلامت، رشد هزینه های سلامت به قیمت جاری بعد از اجرای طرح تحول، سهم هزینه کل سلامت از تولید ناخالص داخلی از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۳، ارزیابی هزینه های سلامت در مقایسه با کشورهای با درآمد متوسط و ... و تاثیر آن بر حوزه سلامت ارائه داد.

آمادگی معاونت امور بهداشتی به منظور حمایت از طرحهای علمی و پژوهشی

دکتر عرشی معاون امور بهداشتی دانشگاه در این مراسم با اشاره به اهمیت حوزه بهداشت و توجه بیشتر به این حوزه گفت: حوزه بهداشت، خصوصا در حوزه نظری، حوزه مظلومی است و حمایت های بیشتری را می طلبد. در سالهای اخیر در این حوزه اقدامات مناسبی انجام شده است، در دوسال اخیر ۶۰ درصد شبکه های بهداشتی درمانی تکمیل و راه اندازی شده است که این موضوع در ۲۵ سال اخیر بی سابقه و اقدام بزرگی در راستای بهبود حوزه بهداست و درمان کشور بوده است.

توجه به مسائل پژوهشی و تشکیل حوزه پژوهشی با بهداشت به منظور همکاری بیشتر این دو حوزه از دیگر مواردی بود که دکتر عرشی به آن اشاره و آن را موثر در پیشبرد اهداف دانشگاه دانست.

وی در ادامه آمادگی معاونت امور بهداشتی به منظور حمایت از طرحهای علمی و پژوهشی را اعلام کرد.

اهتمام ویژه بسیج در تمامی عرصه های علمی و فرهنگی، شایسته تقدیر است

دکتر کدخدازاده معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه در این مراسم با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر توجه به جایگاه علمی بسیج؛ اهمیت این مهم را یادآور شد و حضور به هنگام و اهتمام ویژه بسیج در تمامی عرصه های علمی و فرهنگی را شایسته تقدیر دانست.

وی در ادامه اظهار امیدواری کرد که خروجی این همایش موجبات ارتقا سلامت کشور را فراهم آورد و گفت: فعالیت های دانشجویی و انجمن های علمی در فضای دانشگاه همواره باعث افتخار است و این مهم نشانگر کار ارزشمند علمی و فعالیت بین بخشی است.

دانشگاه از کارهای علمی دانشجویی استقبال و حمایت ویژه می‌کند

دکتر رمضانخانی رئیس یازدهمین همایش تازه‌های علوم بهداشتی در ادامه این همایش گفت: امروز یکی از روزهای خوب برای محققان و پژوهشگران است و باید از این فرصت به وجود آمده استفاده کافی را ببریم.

وی ادامه داد: دانشجویان در همایش امسال ۸۰۰ مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال و با تلاش علمی خود مغفول ماندن این رشته را جبران کرده‌اند.

دکتر رمضانخانی ادامه داد: دانشگاه از کارهای علمی دانشجویی استقبال و حمایت ویژه می‌کند. دانشجو توانمندی‌های خاص خودش را دارد و با اعتماد به نفس بالا می‌تواند بهترین کارها را انجام دهد.

وی با اشاره به اینکه دانشجویان باید قدر خود را بدانند، اظهار کرد: دانشجویان نباید منتظر این باشند که مسئولی برایشان کاری انجام دهد و باید در کارهای مختلف تحقیق و پژوهش کنند و البته در این بین از دیگران نیز می‌توانند کمک بگیرند.

بالابردن روحیه خودباوری و انگیزه تحقیق در دانشجو؛ یکی از مهمترین اهداف همایش

در بخش دیگری از این همایش محمود حاجی پور دبیر همایش در خصوص اهداف همایش، مقالات ارسال شده، محورهای همایش، مباحث صنفی و ... توضیحاتی را ارائه داد.

وی مهمترین اهداف اختصاصی همایش را؛ بالابردن روحیه خودباوری و انگیزه تحقیق در دانشجویان، سوق دادن پروژه های علمی و تحقیقاتی دانشگاهی به سمت رفع مشکلات سلامت، عرضه توان علمی و عملی دانشجویان محقق و مبتکر، ارائه آخرین دستاوردهای علمی و فناوری در عرصه های مرتبط با بهداشت، فراهم آوردن محیطی مناسب برای تبادل اطلاعات و دیدگاههای علمی و توسعه فعالیت های پژوهشی در کشور ذکر کرد.

حضور مسئولان باعث دلگرم شدن دانشجویان برای انجام کارهای علمی و پژوهشی می‌شود

در ادامه این مراسم امیرحسین محمودی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: تلاش و مجاهدت به دور از رخوت باعث پیشرفت می‌شود و امروزه ما ثابت کردیم که دانشجویان و بسیجیان می‌توانند کار علمی کرده و همایش را برگزار کنند.

وی ادامه داد: امسال ۸۰۰ مقاله از سراسر کشور به دبیرخانه ارسال شده است و دانشجویان نشان دادند که در کنار مسئولان کارهای پژوهشی انجام دهند.

محمودی در خاتمه گفت: حضورمسئولان باعث دلگرم شدن دانشجویان برای انجام کارهای علمی و پژوهشی می‌شود.

گفتنی است امروز در یازدهمین همایش دانشجویی تازه های علوم بهداشتی به رسم هرسال از شهید شاخص حوزه بهداشت تقدیر شد. امسال از پوسترشهید والامقام محسن باقری دانشجوی مهندسی بهداشت محیط که در حین خدمت در شهر خاف به درجه رفیع شهادت نائل آمد رونمایی شد.