قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل: برجام بستر ارتباطات علمی دانشگاهی را توسعه داد/تحت تاثیر فعالیت های دانشگاه حکیم سبزواری در راستای بین المللی شدن قرار گرفتم
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رئیس مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم گفت: برجام بستر ارتباطات علمی دانشگاهی را توسعه داد و پس از این توافق دیپلماسی علمی کشور گسترش یافت.
دکتر حسین سالار آملی صبح امروز در نشست مدیران دانشگاههای منطقه ۹ کشور در دانشگاه حکیم سبزواری افزود: در سال گذشته چندین هیات دانشگاهی از کشورهای مختلف جهت پژوهش ، دوره های آموزشی مشترک، تبادل استاد و دانشجو وارد کشور شدند.
وی با بیان اینکه وزرات علوم از برجام به خوبی استفاده کرد، تصریح کرد سال قبل ۲ هزار و۲۰۰ ویزای ورود به ایران برای بازدید از دانشگاههای کشور با همکاری وزارت علوم صادر شد که بطور میانگین در هر هفته ۱۱ هیات سه تا پنج نفری را در بر می گیرد.
دکتر سالار آملی با بیان اینکه بلحاط علمی همه کشورهای دنیا به هم وابستگی دارند، افزود: در موضوع علم و فناوری نباید مرزبندی شود و مسئولان باید چرخه بین المللی را جدی بگیرند.
وی ادامه داد: چرخه علم و فناوری در دنیا شکل گرفته است که ما باید نهایت استفاده را از این چرخه داشته باشیم و نگذاریم کشورهای دیگر محدودیتی برای حضور ما در این چرخه ایجاد کنند .
رئیس مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم با بیان اینکه جذب دانشجوی خارجی و راه اندازی دوره های مشترک از رویکردهای وزارت علوم در بخش بین الملل است، گفت: در سال گذشته ۴۱۷ طرح تحقیقاتی مشترک بین دانشگا هها داشتیم که این خود بیانگر روند رو به رشد طرح آموزشی و پژوهشی مشترک بین المللی است.
وی افزود: هم اکنون ۵۵ هزار و ۳۰۸دانشجوی خارجی در ایران مشغول به تحصیل هستند که بر مبنای برنامه ششم توسعه باید تا سال ۱۴۰۰ دانشجویان خارجی به ۸۰ هزار دانشجو افزایش یابد.
دکتر سالار آملی با بیان اینکه ۲۳ درصد مقالات مشترک علمی محققان ایران با محققان بین المللی منتشر می شود، گفت: در افق ۱۴۰۰باید این تعداد به ۳۵ درصد افزایش یابد.
بر اساس برنامه ششم توسعه در سال ۱۴۰۰ باید ۱/۸ از دانشجویان باید دانشجویان خارجی باشند
وی اظهار کرد: سال گذشته ۱۸ دانشگاه کشور در ردیف دانشگاههای برتر جهان بودند که در برنامه پنج ساله ششم توسعه و تا سال ۱۴۰۰ باید ۱۰ دانشگاه دیگر کشور نیز در ردیف ۱۰۰ دانشگاه برتر آسیا قرار گیرند.
دکتر سالارآملی افزود: همچنین
تا سال ۱۴۰۰ باید۱۶ شعبه دانشگاهی در خارج از کشور داشته باشیم.
دکتر سالار آملی با اشاره به امکانات علمی و ارتباطات بین المللی دانشگاه حکیم سبزوای گفت: تحت تاثیر فعالیت های خوب دانشگاه حکیم سبزواری در راستای بین المللی شدن قرار گرفتم.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل ادامه داد: ظرفیت دانشگاه حکیم سبزواری را چه از لحاظ امکانات، فضا و دانشجو بسیار مثبت و خوب ارزیابی می کنم و نکته مثبتی که دیدم جوانگرایی در دانشگاه است،
وی همچنین افزود: سبزوار شهر مقاومت، صبر و پایداری است که نماد آن نهضت سربداران است و همچنین شهر ادبا و مشاهیر نامی همچون ابوالفضل بیهقی، حکیم سبزواری، دکتر شریعتی، استاد سبزواری و محمود دولت آبادی است.
گفتنی است در ادامه این نشست مدیران و معاونان روابط بین الملل منطقه ۹ کشور به ارائه گزارشات و بیان اظهارات خود در حوزه روابط بین الملل پرداختند.
همچنین در این نشست دکتر طالبی، معاون اجرایی مرکز همکاری های بین المللی و معاون گسترش زبان فارسی و ایران شناسی خارج از کشور و جناب آقای کلاته رئیس گروه همکاری های علمی دوجانبه مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم نیز حضور داشتند.
دانشگاههای منطقه ۹ کشور شامل دانشگاه های استان های سمنان، خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی است.دانشگاه حکیم سبزواری نیز جزو ۲۲ دانشگاه محور کشور است.
پس از این نشست دکتر سالار آملی به همراه مدیران هیات همراه و مدیران روابط بین الملل دانشگاه های منطقه ۹ کشور و مسئولین دانشگاه حکیم سبزواری از ظرفیت های دانشگاه بازدید کردند.