عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

رییس دانشگاه و معاون پژوهشی وزیر بهداشت، میهمان دانشجویان پژوهشگر

گالری عکس

در بیست و چهارمین مجمع سالیانه مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان، که روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۷ در تالار ابن‌سینا برگزار شد، دکتر پروین پاسالار گفت: بی شک زمانی که مرکز پژوهش های علمی دانشجویان بنا نهاده شد، هیچ کس تصور نمی کرد که این مرکز بتواند چنین رشد و جایگاهی داشته باشد.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران تنها ساختمان و دیوار نیست، یادآور شد: این دانشگاه به دست اساتید، دانشجویان و روابط خوب آنها ساخته شده است از این رو اگر شرایط مناسبی در دانشگاه وجود دارد باید تلاش کنیم تا این فضا رشد بهتری داشته باشد.
دکتر پاسالار، همچنین مرکز پژوهش های دانشجویان را بخشی از دانشگاه دانست که هدفش رشد، ارتقاء و بالندگی دانشجویان است.
معرفی فعالیت ها
پس از آن امیرحسین علامی، سخنگوی شورای عالی مرکز پژوهش های دانشجویی به معرفی فعالیت های شورا و تغییرات اساسنامه پرداخت و برای تغییرات اساسنامه رای گیری شد.
سپس سه سخنرانی با موضوع چالش ها و دشواری پژوهش های دانشجویی ارائه شد.
در ادامه در این مراسم، از دانشجویان برگزیده مرکز که در نهمین المپیاد دانشجویی در حیطه‌های مختلف آموزش پزشکی، استدلال بالینی، فلسفه‌ی پزشکی، علوم پایه و مدیریت در نظام سلامت موفقیت کسب کرده بودند، با اهدای جوایزی تقدیر شد. همچنین به‌رسم یادبود، هدایایی به سرپرستان و مدیران اجرایی واحدهای مختلف مرکز اهدا شد. دکتر زهرا آزاد منجیر، نیز جایزه سالانه منتخب کشوری برای ثبت ملی ضربه نخاعی و جایزه دکتر ملک زاده را از آن خود کرد. سپس از زحمات، کارکنان باسابقه مرکز، با اعطای هدیه‌ای تقدیر شد.
در بخش دیگری از این مراسم، حاضرین به بازدید از غرفه های جانبی پرداختند.
نیروی انسانی، سرمایه کشور
پس از آن دکتر رضا ملک زاده، معاون پژوهشی وزیر بهداشت، ضمن قدردانی از تلاش ها و کوشش های دانشجویان گفت: یکی از سرمایه های اصلی ما در بخش پژوهش، نیروی انسانی است و اگر چه از لحاظ بودجه های پژوهشی شرایط مناسبی نداریم اما به دلیل برخورداری از نیروی انسانی کیفی و سطح بالا، از بسیاری از کشورهای منطقه با اختلاف فاحشی جلوتر هستیم.
وی حمایت از نیروی انسانی را یکی از برنامه های اصلی خواند و گفت: بدین منظور یک دوره MPh پژوهشی برای جوانان در نظر گرفته ایم که اساتید و دانشجویان می توانند از این طریق به صورت مجازی  دوره MPh را بگذرانند. همچنین برای پیشبرد اهداف حمایتی، بودجه مفصلی را در نظر گرفته ایم.
دکتر ملک زاده، ضمن ابراز خرسندی از حضور بهترین استعداد ها در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بر اساس آمار، ۷۰ درصد نفرات برتر کنکور این دانشگاه را برای تحصیل انتخاب می کنند لذا باید زیر ساخت های لازم برای اعتلای دانشجویان فراهم شود.
وی سپس به برنامه های آنلاین در نیماد برای حمایت از نخبگان اشاره کرد و یادآور شد: برنامه های مختلفی در نظرگرفته شده تا هسته های دانشجویی را حمایت کنیم چرا که اساسی ترین سرمایه ما نیروی انسانی است. من از تلاش های شما بسیار خوشحالم و به یاد جوانی ام افتادم.
بیست و پنج سالگی مرکز پژوهش ها
یسنی رستم آبادی، دبیر کل مرکز پژوهش های دانشجویی گفت: مرداد ماه امسال مرکز پژوهش ها ۲۵ ساله می شود.
وی افزود: مرکز در آن سال ها با یک آرمان مشترک شکل گرفت تا دانشجویان با پژوهش بیشتر آشنا شوند. اعتقاد داریم دانشجویی که زبان پژوهش را می داند در کنار آن از توانایی های دیگری همچون حل مسئله نیز برخوردار می شود.
وی سپس به معرفی چند طرح پژوهشی و فعالیت های مرکز پژوهش های دانشجویان پرداخت و گفت: در سال گذشته در این مرکز ۵۲ طرح مصوب و ۷۶ مقاله ارائه شده است.
دکتر رستم آبادی ابراز امیدواری کرد؛ مرکز پژوهش ها جایی باشد تا از یکدیگر یاد بگیریم و بتوانیم تجربه های پژوهش را با یکدیگر به اشتراک بگذاریم.
وی همچنین از سه جایزه با عنوان دکتر پروین پاسالار، دکتر رامین مهرداد و دکتر نیما رضایی برای سال های آینده رونمایی کرد.
امید، توکل و تلاش رمز موفقیت
پس از آن دکتر پاسالار، سرپرست مرکز پژوهش های دانشجویی و رییس مرکز رشد استعدادهای درخشان دانشگاه، در گزارشی با عنوان 'در سال ۹۶ چه کردیم' به ارائه مختصری از فعالیت های این دو مرکز پرداخت.
وی گفت: کارهای مختلفی در مرکز رشد استعداد های درخشان در سال گذشته انجام شده که از جمله می توان به راه اندازی سامانه جامع ثبت نام اشاره کنم.
وی سپس به تسهیلات استعدادهای درخشان اشاره کرد و گفت: اگر دانشجویان کارشناسی موفق به کسب رتبه یک شده باشند، می توانند بدون آزمون  وارد دوره بعدی شوند. بر این اساس ۱۵ دانشجو بدون آزمون و ۲۰ دانشجو با آزمون توانستند وارد دوره کارشناسی ارشد شوند. همچنین ۴۷ دانشجو توانستند از کارشناسی ارشد به PhD وارد شوند.
دکتر پاسالار همچنین از معرفی برخی دانشجوها برای دریافت تسهیلات بنیاد ملی نخبگان خبر داد و گفت: سال گذشته دانشجویان افتخارات زیادی در نهمین المپیاد علمی کسب کردند. به نحوی که در مرحله انفرادی؛ ۶ طلا، ۱۰ نقره و ۵ برنز و همچنین در مرحله گروهی؛ ۲ طلا، یک نقره و یک برنز کسب کردند که موجب افتخارات زیادی است.
رییس مرکز رشد استعدادهای درخشان دانشگاه، برگزاری دهمین دوره MPH در این مرکز را به فال نیک گرفت و تصریح کرد: ۴۳ دانشجو تا کنون توانسته اند وارد دوره MPH شوند.
وی سپس به معرفی فعالیت های مرکز پژوهش های دانشجویان پرداخت و افزود: در سال گذشته، انواع کمپین ها و دوره های آموزشی مختلف (۱۵ دوره توانمند سازی مهارت های بیولوژی سلولی و مولکولی) برگزار شد. همچنین همکاری با ششمین دوره آموزشی دانا و دومین دوره دیپلم پژوهشی را برگزار کردیم.
دکتر پاسالار تاسیس آکادمی زبان دانشجویان با همکاری دانشجویان بین الملل را نقطه عطف فعالیت ها دانست و گفت: تا کنون ۴ دوره با مشارکت ۴۰۰ دانشجو برگزار شده است. همچنین ۲ هزارو ۱۱۵ دانشجو در ۱۰۵۱ ساعت آموزش در ۱۰۵ کارگاه آموزشی شرکت کردند.
وی تعلق ۶ دانشجوی نمونه کشوری به دانشگاه از میان ۱۳ دانشجو را موجب افتخار دانشگاه و مرکز پژوهش ها خواند و تاکید کرد: از شما به عنوان نیروی محرکه دانشگاه و سپس از مسئولین، سرپرستان و دبیران دانشکده ها و همچنین از اساتید و معاونین قدردانی می کنم و یادآور می شوم برای رسیدن به موفقیت، تلاش، پشتکار، توکل و امید نیاز است و امیدوارم کشور با دستان توانای شما رشد کند.
کشور نیازمند مغزهاست
در پایان، دکتر کریمی، رییس دانشگاه، شور و نشاط دانشجویان را یادآور خاطرات دوران دانشجویی خود در ۴۴ سال قبل عنوان کرد و گفت: من این شانس را داشتم که از ۳۰ سال قبل و تقریبا از زمانی که معاون آموزشی دانشگاه بودم، دکتر پاسالار را با همین چهره، همین سن و همین انرژی ملاقات کنم و با ایشان آشنا شوم و امروز با خود فکر می کنم که منبع انرژی و نشاط ایشان از کجاست؟ اما امروز با حضور در این جمع دانشجویی، دریافتم که ایشان به منبع سرشار انرژی متصل هستند.
وی سپس به دانشجویان برای برخورداری از حمایت های دلسوزانه دکتر پاسالار تبریک گفت و افزود: این شانس را داشتم تا با دانشجویانی که سالها قبل هسته اصلی مرکز پژوهش های دانشجویی را تشکیل دادند، آشنا شوم و حتی در سفر به آمریکا برخی از آنها را ملاقات کنم و سرنوشت برخی را ببینم.
دکتر کریمی با بیان اینکه این مرکز همواره در طول سالیان از حمایت و کمک های مسئولین دانشگاه برخوردار بوده است، تاکید کرد: امروز نیز دانشجویی چون من، قطعا از مرکز پژوهش های دانشجویان حمایت خواهد کرد.
رییس دانشگاه، سپس با اشاره به مضمون یکی از کلیپ های دانشجویان در مورد اساتیدی که بدون هیچ حرکت پژوهشی تنها نام خود را در پژوهش های دانشجویی ثبت می کنند گفت: خوشبختانه در دانشگاه اساتیدی همچون دکتر ملک زاده، دکتر صحراییان و دکتر رحیمی موقر که همواره حامی دانشجویان بودند وجود دارند و امیدوارم شما به عنوان اساتید آینده دانشگاه، اینگونه نباشد.
وی اصلاح آینده کشور را تنها از طریق دانشگاه و به دست دانشگاهیان امکان پذیر دانست و اظهارداشت: مشکلات کشور حل نمی شود، مگر اینکه دانشگاه ها برای آن بیاندیشند، عمل کنند و دلسوزی نمایند.
دکتر کریمی، با اشاره به مسئله برجام، نخبگان و مغزهای کشور را امید آینده خواند و تاکید کرد: در شرایطی هستیم که کشور به نخبگان و مغزها احتیاج دارد و بسیار به آینده شما امیدوار است.
جوایز
مجمع سالیانه مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران، هرساله، باهدف ارائه فعالیت‌های انجام‌شده درگذشته، تقدیر از افراد برتر درزمینهٔ پژوهشی و نوآوری و چشم‌انداز اهداف پیش رو با حضور رییس دانشگاه و معاونین آن برگزار و  جوایزی چون جایزه پژوهشگران برتر، دکتر فرین کمانگر، جایزه ویژه رییس دانشگاه، نوآوری و کارآفرینی، جایزه ممتاز شورای پژوهشی به دانشجویان اهدا می‌شود.
اسامی برگزیدگان نهمین المپیاد دانشجویی به تفکیک پنج حیطه مختلف به شرح ذیل است:
آموزش پزشکی:
عاطفه آریان، حجت دهقان- مدال طلا
مهدیس مروتی، شیرین ماوندی، مرضیه پور عبدلی، ملیکا عرب بافرانی- مدال نقره
محمد رحمانی- مدال برنز
دکتر محبوبه مافی نژاد- سرپرست
استدلال بالینی:
سجاد احمدی- مدال طلا
محمد حسین زمانی، فاطمه نجفی، نسترن مقبولی- مدال نقره
محمدرضا رزاق اف، محمدرضانادریان- مدال برنز
دکتر رایکاجمالی- سرپرست
فلسفه پزشکی:
مجتبی اکبری، اردشیرخورسند، آذین ابراهیمی، محمد حسین احمدیان، محمود خدادادگی، مهدی فرهنگیان- مدال طلا
سامان میسی- مدال نقره
محمدحسین عسگردون- مدال برنز
محمدنوروزی- منتور دانشجویی
دکتر مجید سروری- سرپرست
علوم پایه:
فرزانه رحمانی- مدال طلا
سیمین سیدپور- مدال نقره
پدرام افشار- مدال برنز
محمدپیری- منتور دانشجویی
مدیریت نظام سلامت:
انسیه سادات، فرنام محبی، علیرضاعبدشاهی- مدال طلا
دکتر ابراهیم جعفری پویان- سرپرست
انجمن ها:
انجمن دانشجویان پزشکی،مدرسه بهاره بین المللی طب اورژانس، انجمن طب سنتی، انجمن نبض
کارآفرین برتر:
شیما جهانی
مدرس برتر:
عرفان تیموری، سروناز شاهی
دانشجوی فعال پژوهشی:
سهیلا سبحانی
جایزه ممتاز شورای پژوهشی:
مانی بیگی
برترین فارغ التحصیل پژوهشگر:
دکتر مهسا قجر زاده
پژوهشگران برتر:
احسان احمدی،بهرام مهاجر
جایزه دکتر فرین کمانگر:
فرزانه رحمانی
جایزه ویژه رییس دانشگاه:
دکتر علی ابراهیمی

خبرنگار: نسیم قرائیان
عکس: سید میثم عطری