عمومی | دانشگاه علامه طباطبائی

رئیس دانشگاه: توسعه نیازمند عقلانیت پویایی است که در دانشگاه‌ها یافت می‌شود



رئیس دانشگاه: توسعه نیازمند عقلانیت پویایی است که در دانشگاه‌ها یافت می‌شود

مراسم افتتاحیه سومین کنفرانس بین‌المللی مدیریت صنعتی با حضور و سخنرانی دکتر سلیمی رئیس دانشگاه، دکتر منصور معظمی معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت، و با حضور استادان، محققان، پژوهشگران و دانشجویان ۱۸ اردیبهشت ماه در محل تالار اجتماعات دانشکده مدیریت و حسابداری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر سلیمی در این مراسم ضمن تقدیر از برگزارکنندگان این کنفرانس و همکاری انجمن مدیریت صنعتی ایران، در سخنانی عنوان کرد: معتقدم برای دستیابی به وضعیت مطلوب تر در حوزه صنعت باید بر دو گسست غلبه نمائیم. گسست اول بین صنعت و زنجیره جهانی صنعت است و گسست دوم میان صنعت و دانش است. او افزود: این دو حوزه آینده و فرآیند را در صنعت تحت تاثیر قرار می‌دهد .

دکتر سلیمی با بیان این نکته که تحولات تاریخ جهانی، صنعت را از یک پدیده خودبسنده به یک زنجیره جهانی بدل کرده است، تصریح کرد: اگر از این فرآیند خارج باشیم امکان توسعه صنعتی را نخواهیم داشت. او افزود: امروز با شرایطی مواجه هستیم که برای تولید یک کالا تقریبا تمام این زنجیره جهانی درگیر است و بازار نیز ماهیت جهانی دارد . وی افزود: نمی‌توانید کالایی تولید و به بازار داخلی بسنده کنید، چرا که سرمایه امروز متعلق به هیچ ‌کشوری نیست. اگر از فضای جهانی گسست پیدا کنیم، با وجود کمک دولتی باز هم موفق نخواهیم بود و در یک بازار کوچک گرفتار خواهیم شد.

رئیس دانشگاه با اشاره به این‌که زنجیره جهانی تولید به گونه‌ای است که هیچ‌قدرتی، کشوری و ‌حتی دولتی به تنهایی امکان کنترل آن را ندارد، بیان داشت: اینجا است که با شناخت درست از بازار جهانی به رغم تلاطم‌های سیاسی امکان بهره‌گیری و اتصال به شبکه و زنجیره جهانی را خواهیم داشت. این نکته‌ی بسیار مهم در حوزه مدیریت صنعت است که می تواند منجر به عبور از بحران‌ها، برخی انسدادها و زمینه ای برای گشایش در امور باشد. دکتر سلیمی ادامه داد: امروز بسیاری از زنجیره های تولید و بازارهای جهانی از انحصار در برخی زمینه‌ها گریزان هستند که شاید بتوانیم برای پیوند با بازار جهانی از این مساله استفاده کنیم .

دکتر سلیمی در ادامه با اشاره به گسست دیگر در این حوزه افزود: نکته دوم گسست صنعت در حوزه تولید دانش و دانشگاه است. دانشگاهیان ممکن است در حوزه صنعت حضور داشته‌باشند و برخی صتعتگران نیز دانشگاهی باشند، اما این به معنای پیوند صنعت و دانشگاه نیست. رئیس دانشگاه با بیان ضرورت پیوند ارگانیک نهاد دانشگاه با صنعت تاکید کرد: در برخی موارد حوزه دانشگاه ممکن است کارآمدی سریع را نداشته باشد که آن به خاطر بیگانگی و عدم حضور در حوزه صنعت است. آیا صنعت گران حاضرند در دانشگاه‌ها سرمایه‌گذاری کنند و نیروی انسانی و راه کار مشکلات خود را از آن بخواهند .

رئیس دانشگاه اضافه کرد: حل مشکل به این معنا نیست که یک موضوعی مطرح شود و چند هفته بعد نتیجه‌ای ارائه گردد. او افزود: گره‌گشایی و ارتباط در این است که فعالیت ادامه داشته‌باشد تا ایده و دانشی شکل بگیرد و صنعت را نجات دهد و در واقع این گسست باعث شده تا گاهی دانش به بی راهه رفته و صنعت دچار بحران مقطعی گردد.

به دانشگاه اعتماد کنید و به دنبال گرفتن نتیجه در کوتاه مدت نباشید

وی خطاب به مدیران و نمایندگان شرکت های صنعتی حاضر در مراسم گفت: به دانشگاه اعتماد کنید و به دنبال گرفتن نتیجه در کوتاه مدت نباشید، چرا که معتقدم این پیوند ارگانیک در نهایت صنعت کشور را نجات می دهد و امکان توسعه پایدار در جامعه جهانی را فراهم خواهد کرد .

توسعه همه جانبه زمینه ساز توسعه صنعتی

دکتر سلیمی توسعه پایدار را یک پدیده یکپارچه و تفکیک‌ناپذیر دانست و بیان داشت: نمی‌توانیم توسعه را به اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، و صنعتی تفکیک نمائیم. اگر در حوزه‌های دیگر توسعه نداشته باشیم، در عرصه صنعت نیز این توسعه را شاهد نخواهیم بود. رئیس دانشگاه در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: برای توسعه نیاز به عقلانیت پویایی داریم که در دانشگاه‌ها یافت می‌شود. بسیار امیدوارم از برگزاری این همایش‌ها خواسته اصلی ما یعنی پیوند بین دانش و حوزه صنعت بیش از پیش فراهم‌ شود .

دکتر لعیا الفت رئیس دانشکده مدیریت و حسابداری و رئیس کنفرانس در سخنانی این کنفرانس بستر مناسبی برای ارائه مقالات پژوهشگران و همچنین برگزاری پنل‌های تخصصی با حضور خبرگان صنعتی و دانشگاهی در راستای تحقق شعار کنفرانس مبنی بر «توسعه صنعت و تولید ملی» برشمرد. او اضافه کرد: کنفرانس بین‌المللی مدیریت صنعتی در دو دوره قبل خود یعنی سال‌های ۹۵ و ۹۶ تجربیات موفقی در راستای شعارهای اختصاصی هر دوره کسب کرده است و امیدواریم سومین دوره این کنفرانس با حضور استادان، دانشجویان، پژوهشگران و مدیران بخش صنعت و خدمات، بیش‌ از پیش به تحقق شعار خود کمک نماید .

دکتر الفت حضور استادان، صاحب‌نظران و مدیرانی از دانشگاه و صنعت در این کنفرانس را زمینه مناسبی برای تبادل اطلاعات، روزآمد کردن و ارتقای دانش پژوهشگران، دانشجویان بیان کرد و افزود: ارائه و اشتراک‌گذاری تازه‌ترین دستاوردهای علمی در حوزه مدیریت صنعتی و ایجاد فرصت تعامل، همفکری، چالش یابی و راهکارهایی با رویکرد علمی در چارچوب پنل‌های تخصصی از جمله اهداف موردنظر در این کنفرانس است .

با اشاره به ضرورت درنظرگرفته شدن مدیریت در حوزه صنعت عنوان کرد: در کل مسائل کمی، ارتباطات بین‌المللی و حضور فن‌آوری‌های نوین در حوزه‌های آموزش و پژوهش وجود دارد که می‌تواند تاثیر بگذارد. وی افزود: بحث‌هایی در حوزه پژوهش داریم که حتی به صورت فوری نمی‌توان به آن نگاه کرد و اینجا بحث مباحث میان رشته‌ای مطرح می‌شود. وقتی به این مسائل نگاه می‌کنیم باید توجه ویژه‌ای به هموار نبودن پیشرفت‌های تکنولوژی، مدیریت و صنعت داشته باشیم . رئیس همایش با بیان این نکته که در برنامه‌ریزی آینده کشور توجه به این پیشرفت‌ها امری ضروری است، تاکید کرد: پارادایم انقلاب صنعتی در آموزش نیز می‌تواند تحولات بزرگی را موجب شود. در این راستا و با توجه به اهداف مورد نظر همایش، علاوه بر مباحث مشخص علمی و ارائه دست‌آوردهای تحقیقاتی، بحث نشست‌های تخصصی نیز مورد توجه ما قرار گرفته است .

دکتر کزازی: جامعه‌‌‌ قرن بیستم جامعه دانش بنیان است

در بخش دیگر این مراسم دکتر کزازی دبیر علمی کنفرانس در سخنانی با اشاره به اهمیت مدیریت با استفاده از توان مندی و خرد جمعی عنوان کرد: عصری که ما در آن زیست می کنیم، مدیریت هم در مفهوم شایستگی و توانمندی و بهره گیری از خرد جمعی حداقل در جوامع پیشرفته است که در آن آرا و عقاید گوناگون ظهور پیدا کرد مورد توجه قرار گرفته است. او افزود: بدون شک این مهم یکی از عوامل تاثیر گذار در پیشرفت و توسعه کشورهای مختلف به ویژه کشورهای در حال توسعه و نوظهور که رشد اقتصادی چشمگیری را تجربه کرده‌اند بوده‌است .

وی افزود: به سادگی می‌توان اثبات کرد که عقلانیت و تفکر منطقی کم هزینه‌ترین و پر فایده‌ترین عامل در دنیای گذشته، حال و آینده خواهد بود. این درحالی است که افراد دانا و توانمند در هر ملت یا قومی با بهره‌گیری از خرد جمعی نخبگان و عقلانیت برای گسترش ظرفیت‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی تلاش زیادی نموده اند. جوامع پیشرفته بر این باورند که جامعه نخبه همواره راهگشای معضلات و چالش‌های کشور خواهد بود .

دبیر علمی همایش با بیان این نکته که توجه به جامعه‌ای دانشگاهی برای بهبود شرایط امری قابل اجتناب است، تصریح کرد: پس از تحمیل تحریم‌های اقتصادی و حتی سیاسی به کشور و پدید آمدن مشکلات عدیده در این راستا، برای برون رفت از این چالش‌ها و تبیین فرایند اقتصاد پویا، بیش از پیش ضرورت توجه به جامعه صنعتی_اقتصادی و دانشگاهی کشور نمود ویژه پیدا می‌کند .

دستیابی به اهداف توسعه منوط توجه به اشتغال و بهره‌گیری از ظرفیت صنعتی کشور است

دکتر کزازی با اشاره به اهمیت توجه به مصادیق مختلف در دستیابی به اهداف توسعه ادامه داد: بدون شک برای دستیابی به اهداف توسعه و یا برون رفت از چالش‌های اقتصادی پیش رو توجه به اشتغال و بهره‌گیری از ظرفیت صنعتی کشور، شناخت پارادایم‌های اقتصادی، مدیریتی جهان و منطقه‌ای و به تبع آن تبیین استراتژی مناسب و تهیه نقشه راه از پارامترهای مهم این فرآیند است . وی تاکید کرد: جامعه ای که ما در قرن بیست و یکم در آن زندگی می­کنیم جامعه دانش‌بنیان است این جامعه دارای مشخصه‌های خاصی از جمله؛ بی مرزی، پویایی و بالندگی، امکان بالقوه و حضور در عرصه اقتصادی برای همه است. او افزود: یکی از مشخصه های بی مرزی، حرکت سیال دانش است که همه می‌توانند دانش لازم را برای شغل خود به دست آورند و کسانی برنده می‌شوند که دانش را در حوزه عمل در محیطی سالم و رقابتی به کار بگیرند .

استاد دانشگاه علامه طباطبائی ضمن اشاره به اینکه امروز محیط بسیار متراکم و غیرقابل پیش بینی شده است و رقابت طبیعی تبدیل به رقابت استراتژیک گردیده است، اظهار داشت: تغییرات و گستره آن در حوزه‌های مختلف با سرعتی شگفت‌انگیز در حال گسترش است که اقتصاد جهانی را دچار تحولات بنیادین نموده‌است. بر این اساس کشورها و بنگاه‌های اقتصادی برای بقا و حیات خود ضرورت تدوین استراتژی مناسب و نقشه راه عملیاتی برای بقا را سرلوحه فعالیت‌های خود قرار داده‌اند. که همه این تغییرات تاثیر شگرفی بر زندگی انسان‌ها، استراتژی کسب و کار، سیاست کشورها و چشم انداز کل جهان می‌گذارد .

وی در ادامه توجه به تغییرات در عرصه اقتصاد و مدیریت جهانی برای دستیابی به اهداف توسعه‌ای کشور را حائز اهمیت برشمرد و افزود: برای تحقق توسعه اقتصادی صنعتی و توجه به تولید ملی، علاوه بر شناخت پارادایم‌های اقتصادی جهان و منطقه‌ای به عواملی چون کیفیت، خدمات بهتر، مدیریت هزینه تولید و یا قیمت مناسب تر، بهبود مستمر، نوآوری محصولات و خدمات، توسعه سهم بازارهای منطقه­ای، خلاقیت و نوآوری، بازاریابی بین‌المللی، مدیریت منابع انسانی و تولید و نیز تاسیس دفاتر اقتصادی بخش غیر خصوصی نیازمندیم . دبیر علمی همایش در پایان سخنانش یادآور شد: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت صنعتی با شعار توسعه صنعت و تولید و با هدف بررسی تخصصی‌، ارائه راهکارهایی با رویکرد علمی در چارچوب ارائه مقالات و برگزاری پنل­های تخصصی فرصتی را برای تعامل، همفکری و اشتراک‌گذاری تازه‌ترین دستاوردهای علمی و پژوهشی در حوزه مدیریت صنعتی فراهم نمود.

او افزود: امید است این کنفرانس با توجه به اهداف تعیین شده در راستای مباحث مدیریت و بنگاه های اقتصادی و همچنین شکوفایی هرچه بیشتر رشته مدیریت صنعتی گامی بردارد. لازم به ذکر است سومین کنفرانس بین‌المللی مدیریت صنعتی با محوریت توسعه صنعت و تولید ملی به همت دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی و با همکاری انجمن علمی مدیریت صنعتی ایران و با حضور برترین استادان داخلی و بین‌المللی رشته مدیریت صنعتی از ۱۸ اردیبهشت‌ماه به مدت دو روز در دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی برگزار می‌شود .

چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۰ شماره خبر: ۶۰۸۳ بازدید: ۳۰ نسخه چاپی


لیست اخبار >>