بروز تالاسمی شدید در ۲۰ سال گذشته در دیّر صفر بوده است
مهندس احمد آخوندی افزود: در حوزه بهداشت و درمان برای کاهش و کنترل بیماری تالاسمی کارهای خوبی انجامشده است و در این زمینه موفقیتهایی داشتهایم.
وی بابیان اینکه روند پیشگیری از بروز تالاسمی شدید در شهرستان دیر بهطورجدی دنبال میشود گفت: با اجرای طرح غربالگری بیماری تالاسمی، خوشبختانه از سال ۷۷ تاکنون موردی از تولد نوزاد مبتلابه بیماری تالاسمی شدید در شهرستان دیّر گزارش نشده است.
وی با اشاره به تعداد بیماران تالاسمی شدید در شهرستان دیّر اظهار داشت: طی ۲۰ سال گذشته بروز بیماری تالاسمی شدید در شهرستان دیّر صفر بوده است و در حال حاضر ۱۱ بیمار تالاسمی شدید داریم که متولدین سال ۷۷ به قبل هستند.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر گفت: بیماری تالاسمی شدید یا ماژور قابلپیشگیری است و مهمترین روش برای جلوگیری از تولد نوزاد مبتلابه تالاسمی شدید، انجام آزمایش خون است.
وی افزود: افرادی که به تالاسمی مینور و کمخونی خفیف ناشی از آن مبتلا هستند، با یک آزمایش خون ساده میتوانند بیماری خود را شناسایی کنند و چون در صورت ازدواج با فردی که همین مشکل را دارد،امکان بروز تالاسمی ماژور در فرزندانشان بالاست، باید این امر را جدی بگیرند.
مهندس آخوندی اضافه کرد: در این بیماری به دلیل ایجاد تغییر در ژن سازنده هموگلوبین، کمخونی شدید و عوارض جانبی ایجاد میشود.
وی تاکید کرد: در صورت ازدواج دو فرد مبتلابه تالاسمی مینور،باید با افزایش آگاهی و انجام آزمایشهای لازم در دوران بارداری از تولد نوزاد مبتلابه تالاسمی ماژور پیشگیری کرد.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر گفت: بیماران مبتلابه تالاسمی ماژور به کمخونی شدید دچار میشوند و پس از دریافت خون نیز باید به کمک داروهای خاص،میزان آهن خون آنها را کنترل کرد چراکه عوارضی مانند رسوب آهن در پوست،کبد و طحال، بزرگ شدن استخوانهای صورت و کاهش کارایی و طول عمر در این بیماران وجود دارد.
مهندس آخوندی به اقدامات انجامشده در راستای کاهش بروز بیماری تالاسمی شدید اشاره کرد و افزود: برگزاری کلاسهای مشاوره قبل از ازدواج، انجام آزمایش خون، آهنتراپی، انجام آزمایش PND و مراقبتهای تنظیم خانواده ازجمله فعالیتهایی است که در راستای کنترل و پیشگیری از بروز بیماری تالاسمی در شهرستان دیّر انجام میشود.
انتهای پیام/ ح.ن ۳۰۵۰